Cum sa-i demonstrez?

13-12-2010
carter_samira
Nu este medic/terapeut
carter_samira
Buna ziua.
Sunt casatorita de 5 ani si am un copil.
In urma cu aproximativ un an, am intrat pe un site de socializare.Nu i-am spus sotului meu, insa el a "gasit" discutiile. Cu toate ca si el a recunoscut ca sunt inofensive, ma acuza mereu ca l-am inselat, desi stie ca nu am iesit niciodata nicaieri, doar serviciu si acasa, ma verifica in mod constant, dar tot nu e destul.Au inceput scandalurile, apelativele total deplasate, profitand de faptul ca eu i-am spus de la inceput de relatiile dinaintea lui ( o greseala, din cate mi-am dat seama), ma desconsidera constant, eu sunt mereu proasta, nu gandesc.si multe altele.Acum mi-a spus ca eu trebuie sa gasesc o solutie pentru faptul ca el nu ma crede ca i-am fost fidela.Mie mi se pare imposibil sa demonstrez ca nu am facut ceva, nu vad cum as putea.Am incercat sa rabd insultele si calvarul, pentru copil, insa mi se umple paharul si nu stiu cat mai rezist. Nu mai pot sa stau tot eu cu capul plecat, pentru ceva ce nu am facut, numai pentru ca sunt vinovata pana la proba contrarie.
Ce pot sa fac?
7 comentarii
0
13-12-2010, ora 19:41
jjoanna21
Nu este medic/terapeut
jjoanna21
Daca unui barbat ii intra ceva in cap, cu greu ii mai poti scoate.Ai scazut atunci in ochii lui, probabil avea foarte multa incredere in tine.Incearca sa porti o discutie calma cu el, sa ii spui ca atunci a fost o simpla joaca pentru ca pana la urma doar asta a fost!Nu meriti sa fii tratata asa doar pentru niste discutii online, hai sa fim seriosi!Probabil ca mai are nevoie de timp sa si scoata din cap acest lucru.Dar nu ii permite sa te jigneasca!Pentru ca se va invata asa.Incearca sa il schimbi la loc aratandu i mai mult ca il iubesti si ca doar el este important pentru tine!
0
14-12-2010, ora 19:40
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna seara,
se pare ca in urma evenimentelor intamplate sotul si-a pierdut increderea si deasemenea pare a profita pentru a va sicana.De ce are nevoie sotul sa va sicaneze sa va provoace mereu...e nevoie sa vedeti cum merge relatia dvs. si cum mergea inainte de asta.Oricum inteleg ca sunteti foarte nemultumita din aceasta cauza, nu va simtiti bine simtiti ca nu mai rezistati, practic problema este ca nu mai rezistati acestei probleme si nu stiti ce veti face in continuare.Asadar va propun sa va ganditi, oare care pot fi variantele, cum sa mergeti mai departe sau ce altceva aveti de facut.
0
15-12-2010, ora 14:10
carter_samira
Nu este medic/terapeut
carter_samira
Va multumesc pentru raspuns, insa variante nu gasesc, oricat m-as gandi.Cat despre relatia dinainte, era cam la fel, in afara de acuze, adica tot trebuia sa "dau raportul" unde sunt, cu cine, cat mai stau si asa mai departe, mailurile imi erau verificate...Atat inainte, cat si acum el sta in camera la calculator, iar eu si copilul trebuie sa stam in bucatarie, sa nu-l deranjam, de iesit impreuna, daca iesim o data pe an, la parintii mei nu am voie sa merg decat cu el si numai cand vrea el ( de 2-3 ori pe an ).Variante nu prea am, pentru ca situatia financiara este foarte proasta, si nu imi permit sa stau pe drumuri cu un copil mic. Am incercat sa mergem la un psiholog, insa rezultatul a fost ca i-a dat dreptate lui si l-a sfatuit "sa uite si sa ierte".Eu consider ca nu are ce ierta, din moment ce nu s-a implicat decat ocazional in familia noastra, nu ma ajuta cu absolut nimic, eu trebuie sa fac totul, si, sincer, mi-e greu sa nu simt afectiunea prin nici un gest marunt. N-am cerut niciodata flori, atentii, n-am venit niciodata acasa spunandu-i senina ca tocmai am spart tot salariul la shopping. Dar macar putina apreciere merit.
Vorbesc mult si cam in plus, dar adevarul e ca nu stiu cum sa ies din asta.
0
18-12-2010, ora 21:48
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna seara,
daca vreti sa iesiti din situatie insemna ca nu va mai convine.
As putea sa va intreb cum ati dori sa arate viata dvs dupa?
PS.Aveti nevoie sa va consilieze cineva pe dvs.
0
19-12-2010, ora 07:45
gelu40
Nu este medic/terapeut
gelu40
buna ziua
am si eu o nelamurire si vreau sa ma ajutati si pe mine daca se poate, traiesac alaturi de o persoana pe care o iubesc foarte mult si in urma cu doua lui am descoperit ca are pe cineva de care nu poate sa stea fara ea si pina la urma am mai gasit o convorbire in care sa exprima ca il iubeste si am intrebato daca este ceva intre ei si mia spus ca nu este nimic, dar cum poti spune cuiva ca il iubesti si sa nu ai nimic cu el acum dupp 4 ani a luat o decizie dupa o cearta ca vrea sa nu mai fac parte din viata ei si sa ne vedem fiecare de drumul nostru dar sincer regret foarte mult ca sa ajuns aici si as vrea sa pot indrepta lucrurile ce as mai pute sa fac va multumesc si astept si eu un raspuns
0
19-12-2010, ora 22:10
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
..pentru Gelu,
inteleg ca tu ai dori sa pastrezi relatia, pentru asta poti incerca sa vezi ce ii lipseste persoanei cu care traiesti si sa incerci sa ii oferi.Daca nu iti dai seama ce isi doreste poti apela la un psiholog.
Multt succes!
0
22-12-2010, ora 17:24
kristiana21
Nu este medic/terapeut
kristiana21
eu l as parasi... pai la felul in care se comporta cine l ar suporta? de cati ani esti cu el ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul