E posibil ca mama sa nu il lase sa se casatoreasca?

20-02-2013
Narcissaa
Nu este medic/terapeut
Narcissaa
Sunt cu iubitul meu de 5 ani jumate si locuim impreuna de 5 ani. Dupa un an de relatie imi tot spunea ca o sa fiu sotia lui dar dupa a incetat sa mai spuna asta.
Acum un an am avut o discutie cu mama lui care mi-a zis " nu va grabiti sa va luati. i-am spus si baiatului meu asta". In alt cadru, mama lui a spus " sper sa nu devin bunica, sunt prea tanara!" Are 56 de ani si vrea sa mearga cu noi peste tot. Cand mergeam in club, ceea ce se intampla rar, venea si ea cu noi. Daca vrem sa ne facem concediul in afara tarii, trebue sa mergem cu ea..Mi-a dat o carte de Craciun pe care se apucase sa o citeasca si am fost nevoita sa i-o dau inapoi..Acum astept sa o pot citi si eu.Nu stiu, cred ca am devenit paranoica in legatura cu ea...Tot am impresia ca nu ma place si cand gandesc asa ma enervez pe ea. As vrea sa existe pace intre noi, daca nu se poate iubire, sa o accept asa cum e si ea pe mine. Ea ne spune ca ne iubeste, dar cred ca am devenit paranoica de nu o cred...in privinta mea...

Nu ii fur baiatul, doar ca are 30 de ani, trebuie sa aiba si el o viata, nu vreau sa distrug dragostea dintre ei, cred ca de asta ii e teama.Ea e divortata si nu a fost casatorita niciodata religios, poate nu intelege cat e de imp. Zice ca inca se viseaza mireasa dar nu accepta pe nimeni in viata ei...Eu si iubitul meu stam in chirie si avem un animal la care tinem ff mult si ne-a propus sa renuntam la animal si sa locuim cu ea- ea nesuportand animalele. Dar eu nu am vrut pt ca sunt extrem de atasata, in plus fiecare are stilul sau de viata...

Cred ca iubitul meu se simte la mijloc...E posibil ca mama sa nu il lasa sa se casatoreasca?? Zilele trecute mi-a zis ca are alte prioritati...Dar daca ii zic sa ne despartim nu vrea, zice ca ma iubeste foarte mult si ca o sa ne casatorim la un mom. dat...

Eu chiar nu stiu ce sa mai cred si cui sa cer sfat si ajutor. Am vb si cu duhovnicul meu dar nu i-am dat atatea detalii pt ca nu am avut cand. El mi -a zis ca atat timp cat nu mai avem contact fizic putem locui necasatoriti. Am renuntat la contact fizic pt ca faceam niste crize urate de tetanie si dupa spovedit si rugaciunile duhovnicului meu m-am insanatpsit brusc. Iubitul meu a zis c ama intelege si ca o sa reziste pana la casatorie...Care casatorie? Credeti ca o sa ma mai ia? ce parere aveti despre situatie?
Ce pot sa fac? Cum sa o accept pe ea asa cum este?cum sa o fac sa ma placa? are sanse relatia noastra?

Multumesc!
5 comentarii
0
20-02-2013, ora 22:52
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
te inteleg ca il iubesti, dar stii ca... chiar daca va veti casatori, cel mai probabil nu se va schimba absolut nimic nici intre voi si nici intre el si mama lui (sau voi doi si mama lui). totul o sa fie exact la fel. esti sigura ca vrei asta? casatoria nu va rezolva absolut nimic! de fapt in ziua de azi casatoria a ajuns o petrecere si un prilej de stres si de nervi pt miri din pacate. doar pt ca v-ati casatorit la biserica nu inseamna ca iubitul tau va fi mai afectuos sau mai bun sau mai intelept. va fi acelasi om care este si acum! daca te poti impaca cu asta si nu vrei decat titlul de sotie, ok. dar daca te astepti la o rezolvare miraculoasa a tuturor problemelor tale, atunci te asteapta o mare si neplacuta surpriza. si faza asta cu "te mai ia", in ziua de azi nu mai e vorba daca te mai ia... e vorba daca amandoi consimtiti sa va casatoriti. si tipii din ziua de azi sunt obisnuiti cu femei putin mai independente. nu ar tb sa fii la cheremul lui, arata-i ca poti sa traiesti foarte bine si fara el si ca exista riscul sa te piarda daca nu accepta sa vb serios cu mama lui. si faza cu "daca ii zic sa ne despartim nu vrea"... pai tu faci doar ce vrea el? cum ramane cu ce vrei tu? eu cred ca el si-a dat seama ca tu o sa faci mereu doar ce zice el si de asta nici nu este ingrijorat ca ai pleca vreodata de langa el. daca te-ai complacut in situatia asta atata timp, de ce n-ai continua s-o faci?
0
21-02-2013, ora 09:39
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Este posibil ca soacra ta sa fi dezvoltat o relatie simbiotica cu fiul ei, avand in vedere ca nu este casatorita. Relatia simbiotica se manifesta prin dependenta emotionala, adica acele comportamente pe care tu ni le descri la soacra ta. Este important ca iubitul tau, cu ajutorul tau, sa constientizeze ca este nevoie sa ii impuna limite mamei sale, atat in ceea ce priveste timpul vostru liber, cat si spatiul in care locuieste si decizia voastra de a avea un copil.
0
21-02-2013, ora 09:39
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
O mama dependenta de relatia cu fiul ei are nevoie sa fie asigurata foarte des ca fiul ei o iubeste si ca nu o va parasi, chiar daca nu locuiesc in acelasi spatiu. Incercati sa lamuriti impreuna cu ea care sunt nevoile voastre (de intimitate etc) si in acelasi timp sa impuneti anumite reguli pentru ambele parti, atat de interdictie (ca nu are voie sa mearga cu voi in club), cat si pentru noi obiceiuri (de ex. mergeti la ea in fiecare weekend pentru a servi masa impreuna, sau a gati pranzul etc). Ajut-o sa scape de teama de a ramane singura.
0
23-02-2013, ora 00:09
a0109
Nu este medic/terapeut
a0109
"are 56 de ani si a zis ca e prea tanara sa devina bunica" =)))))))))). Ce gluma buna, pai mamaia a devenit bunica la 41 de ani, si nici aia impliniti ca mai avea 4 luni. Revenind la oile noastre, cum ti s-a spus si mai sus, nu te casatorii doar pentru a avea statutul de "sotie" in loc de iubita. Mai stai o perioada in care fa-l sa intelega ca are totusi o varsta ( 30 de ani) si ca trebuie sa decida ce face cu viata lui, ca doar nu e copil mic. E adevarat ca daca a fost "cu mama" toata viata greu o vei dezobisnuii pe ea, dar trebuie si ea sa intelega ca fiecare alege liber cu cine vrea sa fie si cand vrea sa devina parinte etc.

Mai asteptam vesti!

Cu stima!
0
28-02-2013, ora 22:20
Narcissaa
Nu este medic/terapeut
Narcissaa
Va multumesc tuturor pt raspunsuri :*

Normal ca vreau sa ma casatoresc cu el pt ca il iubesc, ci nu din alt motiv.
Eu m-am gandit sa fac asa: sa le las un timp al lor, sa petreaca doar ei doi. Din cand in cand sa fie singuri si sa il dadaceasca: ) O fac in speranta ca apoi totul va fi bine. Asa mi se pare cel mai corect...Ce spuneti?

Si imi mai doresc tare mult ca mama lui sa isi gaseasca un sot cu care sa ramana toata viata. Cred ca atunci ne-ar intelege si pe noi si nevoile noastre.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul