Tulburare bipolara
Buna ziua! Imi spune si mie cineva, daca te vindeci de tulburare bipolara?? Este un diagnostic grav?
14 comentarii
Buna ziua. Despre aceasta tulburare gasiti articole si aici pe site. Este un diagnostic demn de luat in seama si sper ca este pus de un psihiatru sau psiholog si nu din diverse informatii.
Se trateaza in tandem: psihiatric neaparat si psihoterapeutic.
Cu orice tulburare se poate trai daca este tratata adecvat si nu cu indiferenta sau negare. Acceptarea e primul pas spre vindecare.
Se trateaza in tandem: psihiatric neaparat si psihoterapeutic.
Cu orice tulburare se poate trai daca este tratata adecvat si nu cu indiferenta sau negare. Acceptarea e primul pas spre vindecare.
Deci pentru linistea dvs, consultati un psihiatru, sau un psiholog clinician.
Bună seara!
Dacă aveți diagnosticul confirmat de psihiatru, faceți psihoterapie concomitent cu medicația și urmați pașii propuși de psihoterapeut.
Dacă aveți diagnosticul confirmat de psihiatru, faceți psihoterapie concomitent cu medicația și urmați pașii propuși de psihoterapeut.
Multumesc! Mai am o intrebare cum apare aceasta boala, este genetica ?
Multe din aceste boli sunt ereditare, mostenite! Sigur si factorii de mediu joaca un rol in acutizarea simptomatologiei etc!
ok..
de exemplu daca in fam din partea mamei e schizofrenie si din partea tatalui epilepsie. la un soc puternic copilul ce boala face ?? poate face tulburare bipolara ?? sau sub nicio forma, decat ce este genetic?
de exemplu daca in fam din partea mamei e schizofrenie si din partea tatalui epilepsie. la un soc puternic copilul ce boala face ?? poate face tulburare bipolara ?? sau sub nicio forma, decat ce este genetic?
Da, poate face. E o boala cronica dar la unii are remisii care pot dura cateva luni sau cativa ani. Eu am avut o remisie de 7 ani.
Nu exista sanse de 100% sa mostenesti ce are mama ta. Mediul joaca un rol important. Nu trebuie sa iti faci griji.
nu e vb de mostenire.. e doar o curiozitate.. daca in familie sunt trei cazuri de schizofrenie. La un soc nu ar fi normal sa se declanseze ??
Depinde si de cat de tare mental este persoana care are socul daca poate trece peste. Despre ce soc este vorba.
Depinde de mediul inconjurator zic eu. La cum traim in Romania e teroare.
Asa este, a fost in stiri acum ceva vreme ca Romania e in top3 european la nivel de stres, a fost facut un sondaj cat de stresati se simt oamenii. Tot asa in top3 european e tara la boli psihice.
Totodata romanii plecati in strainatate multi ajung discriminati marginalizati izolati etc de societatea de acolo care ii vede ca straini si e mai ostila, si se imbolnavesc acolo psihic. Multi pleaca deoarece le este f greu acasa unde probabil oricum s-ar imbolnavi.
Totodata romanii plecati in strainatate multi ajung discriminati marginalizati izolati etc de societatea de acolo care ii vede ca straini si e mai ostila, si se imbolnavesc acolo psihic. Multi pleaca deoarece le este f greu acasa unde probabil oricum s-ar imbolnavi.
Aici se imbolnavesc mai mult si stii de ce? Pt ca exista stigmatizarea si ramura psihiatrica nu e dezvoltata. In USA nu e asa multa stigmatizare. Aici e jale daca cumva ai depresie aa gata ala/aia e cu capul cand de fapt nu este asa.
Sunt si romani izolati si stigmatizati in Romania nu doar in Europa.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Cum sustinem apropiatii diagnosticati cu schizofrenie
- 12tulburare bipolara sau schizofrenie?
- 17A aparut Litiu in Bucuresti - pentru cei cu TAB
- 3De la grasanul scuipat zilnic la fobie sociala si in final afectiune bipolara, maniac
- 2NEBUNIA e de 2 feluri
- 12O intrebare... Zyprexa se administreaza in anxietate sau depresie?
- 21tulburare bipolara si sarcina
- 2tulburarare bipolara de tip depresiv
- 7Tulburare bipolara
- 0Nu ma pot angaja am tulburare bipolara afectiva
- 9TAB - episod mixt
- 11Sufar de episoade depresive si episoade hiperactive +obsesii.
- 3Recomandari pshihitru si spital psihiatrie in Bucuresti pt bipolar 1
- 5Tulburare schizofrenica sau tulburare bipolara
- 3Halucinații olfactive!
- 7Intrebari si Raspunsuri Pt Cei cu Boli Psihice Diagnosticate:Schizofrenie, Bipolar, Depresie
- 2Tratament pentru bipolarism? Este litiul eficient?
- 10Tulburarea schizoafectiva de tip mixt e schizo ? Se considera schizo ?
- 35Tulburare bipolara
- 3Schizofrenia duce la pierderea totală a memoriei?
Mai multe informații despre: Tulburarea bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: