cu ce pot inlocui anticonceptionalele jeanine?
Buna ziua,
Am 23 ani si folosit jeanine in primul rand pt acnee, apoi pt reglarea menstruatiei; dupa ce am scapat de acnee (3-4 luni) am facut pauza de la jeanine apoi am reluat administrarea lor; in prezent nu se mai gasesc.
vreau sa le inlocuiesc cu niste anticonceptionale similare ca si concentratie.
variantele ar fi dienille care are aceeasi compozitie dar nu se gaseste, logest sau yasmin.
nu stiu pt care sa optez din ultimele 2, desi as merge pe yasmin care are etinilestradiol 0, 03 ca si jeanine.
ma puteti sfatui ce anticonceptionale sa aleg?
multumesc.
Am 23 ani si folosit jeanine in primul rand pt acnee, apoi pt reglarea menstruatiei; dupa ce am scapat de acnee (3-4 luni) am facut pauza de la jeanine apoi am reluat administrarea lor; in prezent nu se mai gasesc.
vreau sa le inlocuiesc cu niste anticonceptionale similare ca si concentratie.
variantele ar fi dienille care are aceeasi compozitie dar nu se gaseste, logest sau yasmin.
nu stiu pt care sa optez din ultimele 2, desi as merge pe yasmin care are etinilestradiol 0, 03 ca si jeanine.
ma puteti sfatui ce anticonceptionale sa aleg?
multumesc.
2 comentarii
Dintre cele două variante menţionate, yasmine este uşor preferabilă, fiindcă, cel puţin, nu veţi avea tulburări de ciclu, având aceaşi cantitate de estrogen.
Pe de altă parte, efectul antiacneic sau proacneic al unui contraceptiv este dat de componenta progesterionică: ea e diferită la cele două medicamente. Deci, dacă sub janine aţi obervat că o duceţi mai bine cu acneea, nu înseamnă că acelaşi lucru se va întâmpla şi sub yasmine.
Pe de altă parte, efectul antiacneic sau proacneic al unui contraceptiv este dat de componenta progesterionică: ea e diferită la cele două medicamente. Deci, dacă sub janine aţi obervat că o duceţi mai bine cu acneea, nu înseamnă că acelaşi lucru se va întâmpla şi sub yasmine.
Buna ziua! Am si eu o problema in a gasi micropilulele Jeanine...le iau de aproape 2 ani, mi-au fost prescrise exclusiv pentru contraceptie, intrucat nu aveam nici o problema(nici macar microchisturi pe ovare), m-am simtit foarte bine cu ele, nu am avut nici un efect secundar...si acum ne la mai gasesc..nu stiu ce sa iau si am nevoie de un raspuns urgent intrucat pana miercuri trebuie sa gasesc o solutie. Mentionez ca la o farmacie un farmacist mi-a spus de un anumit preparat Klimodien, dar nu prea cred ca s-ar potrivi...astept un raspuns, va rog! Multumesc anticipat!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3e nevoie de reteta pentru anticonceptionale
- 2anticonceptionale sau pilula de urgenta
- 3poate sa ramana insarcinata daca am avut contact sexual neprotejat in a 15 zi de tratament?
- 3contraceptive sau nu? heeelp!!!
- 2anticonceptionale-intrebare pentru un medic!
- 0aspirina poate reduce efectul anticonceptionalelor?
- 2anticonceptionale si diaree:((raspuns urgent
- 4Anticonceptionale si a doua zi, voma
- 2Anticonceptionalele si durerile premenstruale.Va rog un raspuns
- 2Pastila vomata.Urgent!
- 4secretie prea mare... mai ales in timpul sexului
- 0Intrerupere anticonceptionale, caderea parului
- 1anticonceptionale si pauza
- 5Alimente si medicamente care interactioneaza cu ac
- 1reactii adverse la anticonceptionale?
- 0Interactiuni medicamente
- 0Mai iau o doza de Yasmin daca am eliminat scaun diareic la o ora dupa administrarea primei pastile?
- 0Logest și Escapelle
- 0Interactiune anticonceptionale
Mai multe informații despre: anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: