Crestere doza efectin

Buna ziua. De cateva luni iau tratament cu efectin de 75 mg pt anxietate generaizata cu derealizare. Cum nu se vedeau imbunatatiri, mi a crescut doza la 150 mg pe zi. Azi am luat prima data doza de 150 mg si parca mi a crescut anxietatea si derealizarea. Sa fie pt ca am crescut doza si trebuie sa se obisnuiasca organismul cu noua doza? Sau nu mi se potriveste?
9 comentarii

Discută cu psihiatrul, poate trebuia sa- ti crească treptat dozele, nu dublat dintr- odată. Pentru o rezolvare mai rapidă combină medicatia cu psihoterapia

Da, din cauza ca ti-a crescut doza. Asteapta 2-4 saptamani sa treaca efectele secundare si sa ramai pe efectele pozitive. E bine crescuta doza.

@clara_p, parca si dvs ati avut anxietate cu derealizate. Puteti sa imi spuneti cam in cat timp a trecut derealizarea? Trece in timp, nu?

Nu am avut perioade mari de derealizare. Zile. Mai pleaca, mai vine. Mai trece cu tratament, neuroleptic plus antidepresiv.

Clara_p, deci tot cam ca la inceput isi face efectul doza crescuta, adica 2, 4 saptamani.. Ma gandeam ca daca e deja obisnuit organismul cu substanta, se vor vedea mai repede efectele pozitive..

Anxietatea raspunde bine la tratament dar derealizarea trece mai greu. Intra pe Grupul Depersonalizare si derealizare pe Facebook sa vorbesti cu persoane cu aceeasi problema.

Încearcă, așa cum ți-am mai spus și psihoterapie împreună cu medicația și vei obține rezultate mai rapide. Psihoterapia umblă și la cauze și te ajută să elimini și factorii care mențin anxietatea.

Buna Clara,
Tu la ce medic te tratezi si la ce spital ? Am facut timp de 5 ani tratament cu Efectin. Pentru ca ma simteam bine, cu acordul medicului am scazut dozele treptat pana la elimineare. La 2 luni dupa incetarea tratamemtului starile s.au intors. Medicul mi.a spus sa reiau tratamentul incepand cu doza de 37.5 mg, de 2 zile iau 150 mg dar ma simt f rau, atacuri de panica, anxitate, insomnii. Mentionz ca pe langa Efectin mai iau si 20 mg diazepam.
Iti multumesc !
Tu la ce medic te tratezi si la ce spital ? Am facut timp de 5 ani tratament cu Efectin. Pentru ca ma simteam bine, cu acordul medicului am scazut dozele treptat pana la elimineare. La 2 luni dupa incetarea tratamemtului starile s.au intors. Medicul mi.a spus sa reiau tratamentul incepand cu doza de 37.5 mg, de 2 zile iau 150 mg dar ma simt f rau, atacuri de panica, anxitate, insomnii. Mentionz ca pe langa Efectin mai iau si 20 mg diazepam.
Iti multumesc !

Buna. Nu iti recomand medicul la care ma tratez eu ca e foarte ocupat...
E normal sa se intensifice simptomele in prima luna de tratament.
Trebuie sa ceri medicului o benzodiazepina gen Anxiar sau Xanax pentru primele saptamani sa iti fie mai usor.
Diazepamul e pentru somn.
Pe viitor nu mai intrerupe tratamentul.
Posibil sa ai nevoie de el permanent.
E normal sa se intensifice simptomele in prima luna de tratament.
Trebuie sa ceri medicului o benzodiazepina gen Anxiar sau Xanax pentru primele saptamani sa iti fie mai usor.
Diazepamul e pentru somn.
Pe viitor nu mai intrerupe tratamentul.
Posibil sa ai nevoie de el permanent.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16anxietate sociala si medicamente
- 3Stari de confuzie/panica
- 5Tulburare discordanta
- 2tratament depresie
- 47Pregabalin.Lyrica.
- 5Pot sa beau, am voie sa beau acest ceai ming daca iau medicatie psihotropa??
- 47Prozac bun in depresie insotita de anxietate?
- 2Sertralina-pentru anxietate
- 10Mirzaten
- 1Rispolept Consta sau xeplion?
- 2Anestezie dentara
- 4Xeplion Paliperidonă împreună cu alcool și droguri???
- 3Concerta si Risperidona
- 3Trecerea de la Xeplion la Abilify din cauza constipației
- 3Escitalopram - vreau sa stiu daca trebuie luat toata viata sau nu trebuie sa il mai iau.
- 3Halucinatii
- 1Pastilele psihiatrice afectează ficatul?Am ceva grav la ficat?
- 4Tratamentul îmi reduce libidoul
- 1Aripiprazol in sarcina
Mai multe informații despre: medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: