molar 2 superior fara radacina?

15-02-2012
spoialaionela
Nu este medic/terapeut
spoialaionela
Buna ziua! am fost la dentist, vreau sa fac o coroana dentara in partea de sus pe 5 dinti (canin, premolar 2 si molar 2 sunt buni.lipsa premolar 1 si molar 1) medicul a inceput cu molar 2 superior cu tratament pe canale, nu stiu f multe despre acest tratament, ce mi-a spus insa medicul este ca nu-mi gaseste radacina. Si cum sta daca nu are radacina? nici medicul nu mi-a dat foarte multe informatii(probabil din lipsa de timp), trebuie sa va zic ca nu m-a durut deloc, as vrea sa stiu daca il poate salva! si ce tip de coroana e mai buna? Ajutati-ma va rog cu un sfat!
6 comentarii
0
15-02-2012, ora 16:51
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Cred ca medicul dvs a vrut sa spuna ca nu gaseste canalul din radacina.
Este posibil acest lucru atunci cind acel canal este calcificat. Calcificarea canalului creste dificultatea tratamentului endodontic (scosul de nerv).

"ce tip de coroana e mai buna? "
Ceramica (portelan) pe schelet metalic.
0
15-02-2012, ora 23:54
spoialaionela
Nu este medic/terapeut
spoialaionela
Eu cred ca /canalul il gaseste.ceea ce m-a facut sa inteleg este ca 'acul' care il introduce in canal se tot duce... nu-i gaseste capatul si asa ceva nu a mai intalnit. (mi-a cerut pe 5 dinti 650eur.e un pret ok?) va multumesc!
0
16-02-2012, ora 18:05
Mady27
Nu este medic/terapeut
Mady27
Buna spoialaionela, pentru ai fi mai usor dentistului acesta te pune sa faci o radiografie pe care cred ca ai facut-o.Aceasta radiografie ajuta la vederea formei canalului dintelui si totodata la detectarea infectiilor osului alveolar.
O data ce ai forma canalului pentru ai determina lungimea se foloseste apex locatorul, poate din cauza asta nu ii gaseste radacina.
0
16-02-2012, ora 19:14
spoialaionela
Nu este medic/terapeut
spoialaionela
ms Mady, radiografia o are, sper sa nu ma doara dupa ce termina lucrarea. :( acum nu ma doare deloc... o seara buna!
0
16-02-2012, ora 19:48
Mady27
Nu este medic/terapeut
Mady27
Dupa tratamentele pe canal stiam ca pot aparea dureri care pot tine si cateva zile, nustiu la tine cum a fost.In ceea ce priveste coroana dentara, ti-o va pune fara durere.
0
17-02-2012, ora 13:46
spoialaionela
Nu este medic/terapeut
spoialaionela
da.asa e... asa mi-a zis si medicul ca o sa ma doara foarte tare, m-a speriat f tare, eram pregatita cu pastile ca dupa ce trece anestezia sa ma i-a durerea, dar nu a fost asa. si abia astept sa imi puna coroana, e ingrozitor sa nu poti sa zambesti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cariile dentare
  • Eroziunea dinților
  • Urgentele dentare - primul ajutor
  • Periuța de dinți manuală
  • Albirea dinților acasă
  • Obiceiuri care afectează dantura
  • Dinții antimicrobieni printați 3D
  •