molar 2 superior fara radacina?
Buna ziua! am fost la dentist, vreau sa fac o coroana dentara in partea de sus pe 5 dinti (canin, premolar 2 si molar 2 sunt buni.lipsa premolar 1 si molar 1) medicul a inceput cu molar 2 superior cu tratament pe canale, nu stiu f multe despre acest tratament, ce mi-a spus insa medicul este ca nu-mi gaseste radacina. Si cum sta daca nu are radacina? nici medicul nu mi-a dat foarte multe informatii(probabil din lipsa de timp), trebuie sa va zic ca nu m-a durut deloc, as vrea sa stiu daca il poate salva! si ce tip de coroana e mai buna? Ajutati-ma va rog cu un sfat!
6 comentarii
Cred ca medicul dvs a vrut sa spuna ca nu gaseste canalul din radacina.
Este posibil acest lucru atunci cind acel canal este calcificat. Calcificarea canalului creste dificultatea tratamentului endodontic (scosul de nerv).
"ce tip de coroana e mai buna? "
Ceramica (portelan) pe schelet metalic.
Este posibil acest lucru atunci cind acel canal este calcificat. Calcificarea canalului creste dificultatea tratamentului endodontic (scosul de nerv).
"ce tip de coroana e mai buna? "
Ceramica (portelan) pe schelet metalic.
Eu cred ca /canalul il gaseste.ceea ce m-a facut sa inteleg este ca 'acul' care il introduce in canal se tot duce... nu-i gaseste capatul si asa ceva nu a mai intalnit. (mi-a cerut pe 5 dinti 650eur.e un pret ok?) va multumesc!
Buna spoialaionela, pentru ai fi mai usor dentistului acesta te pune sa faci o radiografie pe care cred ca ai facut-o.Aceasta radiografie ajuta la vederea formei canalului dintelui si totodata la detectarea infectiilor osului alveolar.
O data ce ai forma canalului pentru ai determina lungimea se foloseste apex locatorul, poate din cauza asta nu ii gaseste radacina.
O data ce ai forma canalului pentru ai determina lungimea se foloseste apex locatorul, poate din cauza asta nu ii gaseste radacina.
ms Mady, radiografia o are, sper sa nu ma doara dupa ce termina lucrarea. :( acum nu ma doare deloc... o seara buna!
Dupa tratamentele pe canal stiam ca pot aparea dureri care pot tine si cateva zile, nustiu la tine cum a fost.In ceea ce priveste coroana dentara, ti-o va pune fara durere.
da.asa e... asa mi-a zis si medicul ca o sa ma doara foarte tare, m-a speriat f tare, eram pregatita cu pastile ca dupa ce trece anestezia sa ma i-a durerea, dar nu a fost asa. si abia astept sa imi puna coroana, e ingrozitor sa nu poti sa zambesti.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9posibil infectie?
- 82Ma doare o masea plombata ieri
- 2pretul coronitei include pretul surubului?
- 36coroana de portelan
- 5Radacina ramansa dupa extractie este o problema?
- 5fatete dentare.. 10 dinti de sus
- 4Curent la dinti?
- 6dintele dinaintea locului extractiei ma incomodeaza cumplit de cand a ramas fara maseaua de dupa
- 13Lipsa dintilor din fata
- 1Inlocuire dinti cu coroana
- 1cauza dezlipirii unei lucrari definitive
- 2Durere molar cu pivot si coronita
- 1Molar crescut stramb
- 1Varsta minima pentru imbracare dinte
- 4Opacizare zirconiu
- 2Vreau sa mi se scoata maseaua
- 2Ce tip de coroana este potrivit
Mai multe informații despre: dintii coroana dentara molarul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Abces dentar
- Pulpita acută
- Edentația - pierderea dintilor
- Pericoronarita
- Anodontia
- Cariile la copii - dinți temporari
- Parodontoza
- Edentatia totala
- Granulomul dentar
- Anatomia dintelui
- Dentitia la copii
- Dezvoltarea sistemului dentar
- Dentitia la adulti
- Tipuri de dinti
- Eruptia dentara
- De ce trebuie tratate cariile dinţilor temporari?
- Rezecția apicală
- Replantarea dentară
- Dentitia la copil - normal si patologic
- Modificări de culoare ale dinților
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: