Coroana dentara

28-06-2023
Danutc
Nu este medic/terapeut
Danutc
Buna ziua,

As dori sa va intreb daca la un implant total pentru toata gura folosind un sistem de acela de all on 6/4 se poate folosi in a doua faza a lucrarii, cea de peste 6 - 8 luni o coroana din zirconiu.

Am inteles ca zirconiu doar se poate folosi pe dinti individuali dar nu si pentru toata gura, pentru ca se poate rupe.

Pentru toata gura ceva de genul metalo- ceramic ar fi mai potrivit.

Dar in alta ordine de idei am auzit si ca de fapt zirconiu e mai mult decat okay sa se puna pe un implant total.

Va mutlumesc frumos de ajutor,

O zi frumoasa sa aveti,
4 comentarii
1
28-06-2023, ora 16:03
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
Da, e posibil si din zirconiu.
Cautati pe google TORONTO BRIDGE
0
30-06-2023, ora 01:30
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Buna ziua,

În cazul unei lucrări complete pentru întreaga gură, care implică implanturi dentare, este mai comun să se utilizeze coroane metalo-ceramice sau coroane din ceramică pe o bază de metal.

Există câteva motive pentru aceasta preferință. În primul rând, coroanele din zirconiu pot fi mai susceptibile la fractură în cazul unei suprasolicitări sau în cazul unei mușcături puternice, în special când sunt utilizate pentru a susține un număr mare de dinți. Acesta este motivul pentru care coroanele din zirconiu sunt mai frecvent utilizate pentru restaurarea unui dinte individual, unde solicitarea asupra coroanei este mai mică.

În al doilea rând, coroanele metalo-ceramice sau cele din ceramică pe o bază de metal oferă o rezistență și durabilitate mai mare în cazul în care sunt utilizate pentru a susține o lucrare completă all-on-4 sau all-on-6. Metalul de sub ceramică oferă o bază solidă și rezistentă, în timp ce stratul ceramic adaugă estetica necesară pentru a se potrivi cu aspectul natural al dinților.

În concluzie, pentru a obține o rezultat durabil și estetic în cazul unei lucrări complete all-on-4 sau all-on-6, coroanele metalo-ceramice sau cele din ceramică pe o bază de metal sunt alegeri mai potrivite decât coroanele din zirconiu.

Zirconiul este cunoscut pentru proprietățile sale excelente, precum duritatea și rezistența la coroziune. Cu toate acestea, în comparație cu metalele, zirconiul are tendința de a fi mai casant.

Zirconiul are o tendință mai mare de a se fisura sau sparge în comparație cu metalele. Acesta este un factor important de luat în considerare în cazul coroanelor sau punților dentare care sunt supuse forțelor de mușcătură și stresului mecanic.

Absorbția șocurilor: Metalele au tendința de a absorbi mai bine șocurile și forțele de impact în comparație cu zirconiul. Aceasta înseamnă că metalele pot oferi o rezistență superioară la fractură în situații în care există forțe puternice sau impacte bruște.

Conductivitatea termică: Metalele, cum ar fi aliajele de crom-cobalt sau titan, au o conductivitate termică mai mare decât zirconiul. Acest aspect poate fi important în cazul dinților restaurați, deoarece metalele pot oferi o reacție termică mai apropiată de cea naturală, în timp ce zirconiul poate conduce căldura mai puțin eficient.

În general, zirconiul este considerat un material rezistent și durabil, dar poate fi mai casant decât metalele. În cazul lucrărilor dentare complete all-on-4 sau all-on-6, unde sunt implicați mai mulți dinți, metalul sau aliajele de crom-cobalt și titan pot oferi o rezistență mai mare la fractură și absorbție a șocurilor, fiind opțiuni preferate.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007

.
0
30-06-2023, ora 02:53
Danutc
Nu este medic/terapeut
Danutc
Va multumesc frumos pentru raspuns foarte detaliat si la subiect.

Am totusi ceva nelamuri : coroana metalo-ceramica totusi in timp la baza dintre gingie si dinte devine gri, pur simplu se vede metalul; ceea ce poate fi deranjant.

Am inteles ca unele clinici ofera coroane de zirconiu pe implant total all on 6, adica pe un implant ar veni doi dinti de zirconiu, in acest caz ce credeti ca ar fi okay? sau all on 4 si ar veni un implant pe 3 coroane de zirconiu, nu?

Pentru mine conteaza mult si partea estetica, si ma gandesc ca daca tot trebuie sa dau o caruta de bani macar sa fie si estetic dar nici nu imi doresc ca dupa ceva timp coroanele din zirconiu sa s estrice datorita consumului normal de alimente, va dati seama ca nu o sa mananc pahare de sticla sau mai stiu eu ce, dar ma gandesc ca increderea data de noua dantura te poate face putin prea increzator si nu stiu ce sa zic.

Va foarte multumesc de ajutor, ar fi grozav daca as afla parerea d-vstra legata de aceste mici dar foarte importante detalii.
0
01-07-2023, ora 07:24
Stomatologie, Brasov, Darste
Buna ziua,

decizia finala v-a trebui sa o luati dvs in functie de prioritatile pe care le aveti. Orice solutie protetica are avantaje si dezavantaje. Va trebui sa faceti o alegere si sa v-o asumati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •