Contraceptia de urgenta, postinor 2
Buna tuturor. Am o problema. Am avut contact sexual cu prietena mea, am folosit prezervativ insa acesta s-a rupt in timpul actului propriu-zis. Am fost la farmacie si am cerut pilula de urgenta si ni s-a dat postinor 2. Acuma intrebarea mea este: Daca prietena mea l-a luat in prima ora, sau cred ca a fost o ora si 10 minute, oricum sub 2 ore, care e sansa ca sa ramana insarcinata? Oricum a doua pilula o sa o ia la 12 ore dupa... Sunt tare ingrijorat pentru ea. Multumesc !
8 comentarii
daca a luat cum spui tu este ok.prima pastila se ia in 72ore de la contactul sexual neprotejat iar cea de-a doua la 12 ore...succes si protejati-va...
inca ceva uitasem initial. Prietena mea are ciclu neregulat si luna asta nu i-a venit deloc, desi trebuia, a intarziat aproximativ 15 zile. Am cumparat inainte de incident un test si a iesit negativ. O sa aiba ceva urmari faptul ca a luat contraceptia de urgenta asupra orgranismului sau? Sunt ingrojorat pentru ea
Buna. Dupa administrare Postinor, apar dereglari hormonale, de aceea este recomandat sa se foloseasca doar de doua ori pe an.
puteti sa stati linistiti, prietena ta si-a administrat bine pastila de urgenta, este f posibil ca dupa aceasta sa-i vina si menstra, dar daca zici ca are dereglari ale acesteia poate folosi anticonceptionale, macar cateva luni si i se va regla cautomat, nu vor mai fi probleme.
Multumesc mult pentru sfaturi :) m-am mai linistit
A mai aparut o problema. :( A doua zi, prietena mea a descoperit ca in vagin se mai gasea o bucata din prezervativ cu putina sperma in jurul sau. Pilula a luat-o ieri si e foarte ingrijorata de cat timp are aceasta pilula efect. Ce ar putea face? sau cat timp isi face efectul aceasta pilula si daca exista riscul sa ramana insarcinata odata ce a luat bine contraceptia de urgenta.
Va rog sa imi raspundeti cat mai repede pentru ca sunt foarte ingrijorat... va multumesc
Buna. Stai linistit ca este totul in regula, daca a luat Postinorul cum ai scris.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1contracepia de urgenta repetata
- 6postinor 2 cat de des se ia?
- 22 doze de Postinor intre o singura menstra scade efectul de contraceptie?
- 11sex fara prezervativ... dar fara ejaculare
- 9prezervativ ramas in vagin!!
- 4sex neprotejat intre cele 2 pilule de postinor = sarcina?
- 7Pot sa iau postinor dupa o luna?
- 7fff urgent: pilula luata mai tarziu cu o ora
- 4am si eu o mare problema - s-a rupt prezevativul
- 4postinor 2 la 59 de ore
- 5prezervativul rupt, postinor 2, menstruatie intarziata = sarcina?
- 4Prezervativul s-a rupt, trebuie sa iau pilula de a doua zi?
- 12Posibil sarcina nedorita
- 0efect advers POSTINOR sau...?
- 3O posibila sarcina? Sau o dereglare?
- 1Prezervativ rupt! Menstruația întîrzie!
- 2Sunt insarcinata?
- 1Putin ajutor va rog (sarcina?)
- 1Răspundeți ! Urgent - s a rupt prezervativul..
Mai multe informații despre: Contraceptia de urgenta postinor prezervativul rupt
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: