Contentie
Buna ziua!
Doresc sa pun aparat dentar, dar am cateva intrebari.
Am mai avut aparat dentar, dar nu am purtat contentia asa ca au revenit la starea initiala(am purtat 11 luni).
Imi apar pe facebook reclame de la diferiti medici ortodonti si nu am vazut la niciunul sa puna contentie fixa, doar acea contentie din plastic.
Eu vreau contentie fixa pentru ca este mai sigura.
Orice medic poate pune contentie fixa?
Se pune imediat dupa ce ai dat jos aparatul?
Trebuie sa specifici medicului ca vrei contentie fixa cu mult timp inainte de a da aparatul jos?
De ce nu se pune aceasta contentie fixa? Personal, consider mai deranjanta contentia cu gutiere.
Exista motive pentru a refuza aceasta contentie?
In cazul in care medicul nu pune niciunui pacient aceasta contentie, pot cere sa imi puna mie?(e doar o sarma, nu vad de ce nu ar pune)
Ce tip de contentie recomandati?
Credeti ca 11 luni sunt suficiente pentru terminarea completa a aparatului ortodontic? (Atat am purtat eu, dintii pareau drepti dupa ce l-am dat jos, dar s-au strambat foarte repede si am vazut recenzii la mai multi medici si unii pacienti purtasera de asemenea 10-12 luni aparatul).
Multumesc!
Doresc sa pun aparat dentar, dar am cateva intrebari.
Am mai avut aparat dentar, dar nu am purtat contentia asa ca au revenit la starea initiala(am purtat 11 luni).
Imi apar pe facebook reclame de la diferiti medici ortodonti si nu am vazut la niciunul sa puna contentie fixa, doar acea contentie din plastic.
Eu vreau contentie fixa pentru ca este mai sigura.
Orice medic poate pune contentie fixa?
Se pune imediat dupa ce ai dat jos aparatul?
Trebuie sa specifici medicului ca vrei contentie fixa cu mult timp inainte de a da aparatul jos?
De ce nu se pune aceasta contentie fixa? Personal, consider mai deranjanta contentia cu gutiere.
Exista motive pentru a refuza aceasta contentie?
In cazul in care medicul nu pune niciunui pacient aceasta contentie, pot cere sa imi puna mie?(e doar o sarma, nu vad de ce nu ar pune)
Ce tip de contentie recomandati?
Credeti ca 11 luni sunt suficiente pentru terminarea completa a aparatului ortodontic? (Atat am purtat eu, dintii pareau drepti dupa ce l-am dat jos, dar s-au strambat foarte repede si am vazut recenzii la mai multi medici si unii pacienti purtasera de asemenea 10-12 luni aparatul).
Multumesc!
3 comentarii
Buna seara. Bineinteles ca se poate pune si contentie fixa, dar mult mai frecvent la arcada inferioara. D. voastra nu ati precizat despre ce arcada vorbiti, dar banuiesc ca vorbiti despre cea superioara. Poate recidiva s-a produs foarte repede si pentru ca nu o fi fost un tratament complet? Ati avut aparat pe ambele arcade? Sau depinde si ce malocluzie aveti si ce varsta. In fine, sunt mai multe motive. Puteti sa mentionati de retainer fix ca si contentie, doar ca medicul ortodont trebuie sa analizeze la finalul tratamentului cat de mult permite muscatura d. voastra plasarea contentiei fixe pe arcada superioara, deseori existand risc marit ca aceasta sa se desprinda pentru ca puteti musca cu dintii de jos pe acea sarmulita.
Multumesc pentru raspuns.
Am purtat aparat pe arcada superioara, acum o sa pun pe ambele, desi dintii de jos par ok.
Dvs. ce tip de contentie recomandati?
Am purtat aparat pe arcada superioara, acum o sa pun pe ambele, desi dintii de jos par ok.
Dvs. ce tip de contentie recomandati?
Frecvent recomand ca si contentie retainer fix pe arcada inferioara si gutiera la cea superioara, dar depinde de caz. Daca se poate aplica retainer fix si superior, atunci aplic si superior.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3aparatul dentar mi-ar putea da o forma dintiilor?
- 2Aparat dentar invizibil
- 3Ce pot face cu dantura mea?
- 4Coroana portelan - aparat dentar incompatibilitate?
- 3as vrea sa imi indrept dintii, mai exact incisivii laterali...
- 0aparat dentar la copil de 10 ani
- 3coroane dentare
- 6Implantul dentar poate inlocui aparatul dentar?
- 3Inainte de aplicarea aparatului dentar
- 2un singur molar migrat cativa centimetri. se poate rezolva cu aparat dentar?
- 1Extractie pentru aparat dentar
- 1Aparat dentar - dintii au spatiu intre ei dupa 3 ani
- 0Aparat dentar - asimetrie dupa extractie
- 1Refolosirea aparatului
- 1Aparat dentar - cat credeti ca ar dura tratamentul? Mai mult de 1 an jumatate?
- 3Aparat dentar fix
Mai multe informații despre: Aparatul dentar fix aparatul dentar aparat dentar