un singur molar migrat cativa centimetri. se poate rezolva cu aparat dentar?

16-05-2014
edelweiss16
Nu este medic/terapeut
edelweiss16
Acum 4 ani mi s-a extras un molar din partea de jos. Pentru ca am lasat locul liber mi-a migrat molarul de sus 2-3 cm. Acum se observa destul de tare cand zambesc ca nu este in linie cu ceilalti.Se mai poate aduce in linie daca port aparat dentar? sau singura solutie ramane sa il pilesc? Ceilati dinti sunt drepti. Un sfat...o parere. Va multumesc.

am facut o mica schema, poate e mai usor de inteles decat ce am explicat in cuvinte :)

http://i58.tinypic.com/16ks8x5.jpg
2 comentarii
0
19-05-2014, ora 10:20
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Cel mai fiziologic si normal este sa se intruzeze dintele, adica sa se readuca la locul initial prin niste forte ortodontice. Daca nu sunt alte probleme de muscatura, se poate corecta printr-un aparat segmentar, doar pe zona respectiva. Este important de corectat si lipsa molarului inferior, altfel migrarea molarului superior va reincepe odata cu indepartarea aparatului. Pilirea lui nu o vad ca o solutie, chiar daca este mai rapida:necesita indepartarea unei cantitati mari de dinte, cu implicarea spatiului endodontic ( nervului ). Multa bafta in alegerea planului de tratament!
0
19-05-2014, ora 14:08
edelweiss16
Nu este medic/terapeut
edelweiss16
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Am sa imi fac programare la medicul ortodont. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ghidul persoanei cu aparat dentar - sfaturi utile și întrebări frecvente
  •