un singur molar migrat cativa centimetri. se poate rezolva cu aparat dentar?
Acum 4 ani mi s-a extras un molar din partea de jos. Pentru ca am lasat locul liber mi-a migrat molarul de sus 2-3 cm. Acum se observa destul de tare cand zambesc ca nu este in linie cu ceilalti.Se mai poate aduce in linie daca port aparat dentar? sau singura solutie ramane sa il pilesc? Ceilati dinti sunt drepti. Un sfat...o parere. Va multumesc.
am facut o mica schema, poate e mai usor de inteles decat ce am explicat in cuvinte :)
http://i58.tinypic.com/16ks8x5.jpg
am facut o mica schema, poate e mai usor de inteles decat ce am explicat in cuvinte :)
http://i58.tinypic.com/16ks8x5.jpg
2 comentarii
Buna ziua! Cel mai fiziologic si normal este sa se intruzeze dintele, adica sa se readuca la locul initial prin niste forte ortodontice. Daca nu sunt alte probleme de muscatura, se poate corecta printr-un aparat segmentar, doar pe zona respectiva. Este important de corectat si lipsa molarului inferior, altfel migrarea molarului superior va reincepe odata cu indepartarea aparatului. Pilirea lui nu o vad ca o solutie, chiar daca este mai rapida:necesita indepartarea unei cantitati mari de dinte, cu implicarea spatiului endodontic ( nervului ). Multa bafta in alegerea planului de tratament!
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Am sa imi fac programare la medicul ortodont. Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5in ce consta imbracarea unui molar si in ce consta o lucrare din ceramica sub forma unei punti?
- 9posibil infectie?
- 2Aparat dentar invizibil
- 7Durere insuportabila de masea
- 77Implant masea dupa cat timp se poate face?
- 3probleme dentare
- 90Puroi la masea
- 20Durere insuportabila
- 7infectie la masea, durerea dentara
- 11Cat timp se poate tine un pansament cu arsen?
- 3as vrea sa imi indrept dintii, mai exact incisivii laterali...
- 2indepartare aparat fix
- 7problema cu o masea
- 6molar 2 superior fara radacina?
- 1aparat dentar, unde, pret?
- 2Durere molar cu pivot si coronita
- 1Aparat dentar - fizionomia fetei
- 1Aparat dentar refolosit
- 1Refolosirea aparatului
Mai multe informații despre: molarul aparatul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: