Intrebare aparat dentar mobil
Buna seara!Am fetița de 9 ani, i-am pus aparat dentar mobil.Problema este ca partea de jos i se ridică în continuu.In cazul acesta își mai face treaba de a îndrepta dintisorii? Plăcuta de sus cade dar mai rar.Ce trebuie sa fac in acest caz?
8 comentarii
Buna dimineata,
Trebuie sa mergeti la medicul ortodont care i-a pus aparatele si sa ii spuneti acest lucru.
Aparatele ortodontice mobile trebuie sa stea fixe pe dinti ca sa fie active.
Daca abia au fost puse este posibil ca medicul sa le fi lasat un pic mai lejere pana se obisnuieste copilul cu ele.
O zi buna.
Trebuie sa mergeti la medicul ortodont care i-a pus aparatele si sa ii spuneti acest lucru.
Aparatele ortodontice mobile trebuie sa stea fixe pe dinti ca sa fie active.
Daca abia au fost puse este posibil ca medicul sa le fi lasat un pic mai lejere pana se obisnuieste copilul cu ele.
O zi buna.
Buna ziua!I-am spus acest lucru. Mi-a răspuns ca nu are masele îndeajuns sa i se fixeze plăcuta.Dar cand ia luat mulajul nu a vazut?Are 3 luni de când le poartă.Sfatuiti-ma ce sa fac?
In acest caz mai asteptati vreo cateva luni, 3-4, pana mai cresc dintii definitivi.
In timpul tratamentului ortodontic nu este indicat sa schimbati medicul. Rezultatele tratamentului incep sa se vada dupa cel putin 6 luni.
In timpul tratamentului ortodontic nu este indicat sa schimbati medicul. Rezultatele tratamentului incep sa se vada dupa cel putin 6 luni.
Dintisorii sunt crescuti definitiv.Deci sa inteleg ca placuta de jos se va fixa fara sa ii mai iasă în timp ce vorbește după 6-7 luni?Acum are 3 luni jumătate.
Cand am spus sa mai creasca dintii definitivi ma refeream la partea coronara a dintelui. Din momentul in care se vede varful dintelui definitiv pe gingie si pana se termina eruptia lui dureaza cam 4 luni. Un dinte cu coroana integral erupta va mentine mai bine aparatul in gura.
Inafara de asta dupa 9 ani si jumatate vor mai aparea niste dinti pe arcada, la mandibula premolarul unu.
Trebuie sa aveti rabdare, tratamentul ortodontic dureaza ani de zile.
Inafara de asta dupa 9 ani si jumatate vor mai aparea niste dinti pe arcada, la mandibula premolarul unu.
Trebuie sa aveti rabdare, tratamentul ortodontic dureaza ani de zile.
Buna seara!Revin din nou cu problema despre plăcuțele dentare mobile.Din luna mai ne chinuim atat eu cat si fetița mea din cauza ca ii cad mereu iar eu o stresez sa le împingă la loc ptr.a-i sta aparatul pe dintisori.Ultima problema apărută este ca plăcuta de sus nu o mai pot fixa ptr.a-i sta activa pe dinti.Am fost la doamna stomatolog care lucrează la acelasi cabinet si nu a reusit nici dansa sa-l fixeze spunandu-mi ca i-au crescut premolarii(a pus plăcuta pe mulajul după care a fost făcută plăcuta de sus).Doamna ortodont vine odata pe luna la cabinet. Pana atunci nu va mai purta aparatul. Cred ca va pierde tot progresul de până acum. Sfatuiti-ma ce am de facut in acest caz?
Buna ziua,
Insistati la medicul stomatolog sa vorbeasca cu ortodontul.
Daca trece prea mult timp e posibil ca aparatul sa nu se mai potriveasca si sa fiti nevoita sa faceti alt aparat.
Multa sanatate.
Insistati la medicul stomatolog sa vorbeasca cu ortodontul.
Daca trece prea mult timp e posibil ca aparatul sa nu se mai potriveasca si sa fiti nevoita sa faceti alt aparat.
Multa sanatate.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3aparatul dentar mi-ar putea da o forma dintiilor?
- 3Ce pot face cu dantura mea?
- 12Implant - inlocuire + alte intrebari
- 22extractie premolari superiori pt aparat dentar
- 1aparat dentar permanent?
- 0Aparatul dentar ceramic sau Speed?
- 4Posibil cost nejustificat aparat superior
- 0aparat dentar la copil de 10 ani
- 5Problema (ce se poate face? aparat dentar?)
- 1aparat dentar, unde, pret?
- 2Aparat dentar-
- 1Aparat dentar in partea de sus deoarece aveam un spatiu intre dinti
- 6Implantul dentar poate inlocui aparatul dentar?
- 2un singur molar migrat cativa centimetri. se poate rezolva cu aparat dentar?
- 0brechet pe lucrare
- 1Aparat dentar refolosit
- 1Refolosirea aparatului
- 3Aparat dentar mobil
- 3Aparat dentar Invisalign sau aparat dentar Spark?
Mai multe informații despre: aparatul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: