Comportament de neînțeles

06-09-2018
Costina1324
Nu este medic/terapeut
Costina1324
Bună ziua! Suntem un cuplu tanar. Eu am 19, iar el are 22. Suntem căsătoriți de câteva luni iar relația noastră a început acum 4 ani. Ne-am mutat împreună de 2 ani, avem un bebe de un an și locuim cu părinții lui(mare greșeală ). La inceput totul a fost bine, atât cu el cât și cu părinții lui, la fel ca în fiecare relație, normal. Dar de un an jumate el a devenit foarte gelos încât se supără rău dacă ies să mă plimb. E gelos chiar și pe familia mea. Nu mă lăsa să vorbesc prea mult cu mama, iar pe sora mea nu o suporta deloc, nefacandu-i nimic. Nu se ocupă nici macar 5 minute de fetita lui, de când s-a nascut nu a stat 5 minute doar el cu ea, sa se joace sau să facă orice al lucru. Țipă la orice lucru de care nu-i convine, la o supărare mai mare incepe sa înjure, sa trântească, nu-i pasa daca copilul lui doarme sau că o sperie. Nu accepta să vorbească cu calm și omeneste, nu accepta ca eu sa am dreptate, nu recunoaște când greseste. De când a venit copilul pe lume viața noastră sexuala nu mai e că înainte, iar mie mi se pare ceva normal, intervine oboseala, copilul, iar daca trec mai mult de 2 nopți și nu se întâmplă nimic se supără, zice că nu vreau.Munceste si el din greu si il inteleg. Imi aduce tot ce imi trebuie acasa, nu imi lipseste nimic, dar as vrea sa ma asculte ce am pe suflet. Nu am cui sa spun deoarece nu vreau sa o încarc pe mama și cu ale mele, iar tata nu mai am. El când e supărat se duce la părinții lui și își varsă amarul acolo la ei in casa. Despre părinții lui ce sa zic, ar vrea să îl țină după fundul lor toată viața. Nu zic că nu ne ajuta. Ne ajută și financiar, ea mă ajută cu mâncarea, dar mereu ne scoate ochii. Mereu se baga in familia noastra. Avem multe de făcut la casa, dar suntem tineri, mai vrem să ieșim și noi, nu putem din cauza lor, zice că de ce plecam și mereu iese scandal. Ne permitem sa mergem in chirie, dar el nu vrea, spune că nu pleacă de aici. Îl iubesc enorm și știu că și el mă iubește, dar nu știu cum să mă mai comport. Poate greșesc eu cu ceva. Îl alint, îl sărut, au fost și momente romantice. Am incercat de toate, într-un final am zis că poate așa iubește el, dar eu nu vreau să trăiesc toată viața așa. Nu vreau nici să plec deoarece îl iubesc și pentru că nu am unde sa mă duc. Ajutati-ma, va rog, cu un sfat
2 comentarii
0
07-09-2018, ora 12:44
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Ce credeati ca se va intampla? In loc sa va distrati, sa invatati, sa va dezvoltati, sa experimentati, sa calatoriti si multe altele, dumneavoastra ati ales sa incepeti cu casatorie, copil, responsabilitati, ca si cum nu ar mai fi fost timp pentru ele. Adica cumva, ati inceput cu ceea ce trebuia sa sfarsiti, ca sa zic asa.
Sotul, inainte de a deveni sot trebuia sa devina barbat, el dovedeste ca "nu a plecat de acasa", lucru de altfel explicabil in circumstantele date.
Cred ca trebuie sa stati de vorba serios si sa realizati cam care este situatia, responsabilitatile si cum puteti gasi un echilibru intre nevoile si dorintele fiecaruia si cele comune, de cuplu si familie.
Cheia unei relatii fericite, stabile si de viitor este exact acest echilibru intre partea individuala, unica si partea comuna.Fiecare dintre dumneavoastra TREI este o persoana cu nevoi; incercati sa discutati si sa vedeti cum puteti gasi solutii de gestionare a acestor nevoi
0
12-09-2018, ora 13:29
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Desi aparitia bebelusului e cel mai frecvent o bucurie pentru ambii parteneri din cuplu, nu rareori pot sa apara probleme chiar si atunci cand noul membru al familiei a fost dorit de catre amandoi. Si asta pentru ca destul de des nu se discuta din timp despre privatiunile si aspectele mai putin placute asociate cu aparitia unui nou membru al familiei. Eforturile si noptile nedormite pentru a avea grija de bebe, nu afecteaza doar mama ci exercita un impact si asupra tatalui, asupra relatiei de cuplu. Acesta e adesea momentul in care sunt devin evidente cazurile in care barbatul cauta de fapt in relatia cu partenera tot o iubire de tip matern. Cazurile in care el cauta mai mult o partenera-mama care ‘sa-l inteleaga’ si sa-l iubeasca la fel cum o face si mama lui.

Cum in perioada din preajma nasterii mult din aceasta iubire e deturnata spre bebelus, un barbat ce-si doreste o astfel de dragoste se poate simti ‘tradat’, in special daca are asteptari nerealiste legate de perioada ce urmeaza nasterii. Daca la aceste ‘asteptari neimplinite’ se adauga si neintelegeri cu mama sotiei, ce e de multe ori solicitata sa ajute la cresterea bebelusului, ‘gelozia’ partenerului poate spori, pana la cazuri in care acesta ajunge sa se simta tot mai mult exclus din relatia de cuplu.

Se intampla astfel ca relatia sa se ‘raceasca’ in mod semnificativ si pot sa apara rupturi iremediabile. E intr-un fel si un prim test adevarat al relatiei de dragoste. E un moment in care cuplul are nevoie de sprijin, ce poate fi gasit in terapia de cuplu.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul