ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Căsnicia mă termina psihic

31-03-2020
BrCa
Nu este medic/terapeut
BrCa
Buna.
Sunt căsătorită de un an jumate (după o relație de 3 ani) și avem o fetiță de 7 luni.
Diferența dintre noi este de 17 ani (el e mai mare). Este iubirea vieții mele, nu pot sa.mi imaginez viața fără el. Am trecut prin foarte multe dificultati datorate diferenței de vârstă dintre noi.
La început era totul frumos, ne distram, ieseam.. practic eram tineri și neliniștiti. Dar acum totul s.a schimbat brusc, cred că după ce am rămas însărcinată și nu știu care e problema pentru că și.a dorit copilul și îl iubește enorm. Efectiv nu mai pot nici sa.l ating fara sa.mi spuna ceva motiv patetic : sunt obosit, n.am chef, mi e somn etc. De fiecare data.. că sa nu mai zic faptul că nici măcar nu mă pupa sau mă ia în brațe, daca plâng..pot să plang cu orele fara măcar să mă întrebe ce s.a întâmplat. Pur și simplu am împresia că sunt căsătorită cu un zombie. Nu mă vede nu mă aude. Dacă incerc sa forțez nota se enervează și pleacă de acasă.. Și mereu îmi spune că mă iubește. Nu știu dacă are pe cineva sau nu sau daca s.a saturat de mine. Nu s.a întâmplat nimic ieșit din comun în relația noastră care sa.l facă să fie așa dintr.o data. Și nu mai știu ce să fac, creierul îmi spune să renunț că probabil nu o să mă mai iubească niciodată, inima îmi spune să mai încerc chiar daca eșuez.. incerc sa mă conving că poate nu are chef de vorbă sau ceva, dar situația e deja de mai bine de jumătate de an.. ce sa fac?
5 comentarii
0
31-03-2020, ora 16:32
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

De multe ori ”Este iubirea vieții mele, nu pot sa.mi imaginez viața fără el” este o alta definitie pentru...dependenta..
Si este foarte probabil ca de aici incepe si problema. Problema care s-a accentuat cu venirea copilului pe lume pentru ca, in mod natural atentia pe care o ofereati sotului s-a transferat, macar partial asupra copilului.
Cumva sotul a pierdut atentia dumneavoastra completa si acum sufera.
Mai exista si o alta perspectiva: poate ca relatia era frumoasa tocmai pentru ca ati facut multe concesii si nu existau responsabilitati majore. Cand insa au aparut respnsabilitatile (a se citi ”realitatea”) povestea de iubire s-a cam terminat. De multe ori exista o diferenta mare intre ce declara oamenii si ceea ce pot ei sa-si asume de fapt. Una este sa iti doresti un copil, alta este sa ai si capacitatea de a-l creste.
Si mai exista inca o perspectiva. Diferenta de 17 ani nu este doar un numar, ci o diferenta de etapte de viata. Diferenta de 17 ani va situateaza in etape de viata diferite, cu nevoi si posibiltati diferite...din toate punctele de vedere.
Nu ati spus ce varsta aveti fiecare dintre dumneavoastra dar as cam paria ca nu aveti mai mult de 30.
0
31-03-2020, ora 21:56
BrCa
Nu este medic/terapeut
BrCa
Va asigur că ne asumăm responsabilitatile atât cât privește copilul cât și viața în general. Iar atenția mea a fost îndreptată înspre el in ideea că sa nu se simta dat la o parte. Eu am 22 de ani și el 39. E posibil sa fie și o dependenta fata de el. Și e posibil sa fie și diferenția dintre etapele vârstei. Dar tot nu îmi explic schimbarea brusca a comportamentului lui.
1
31-03-2020, ora 22:15
david90
Nu este medic/terapeut
david90
E posibil sa aveti daddy issues. :))
0
31-03-2020, ora 23:10
BrCa
Nu este medic/terapeut
BrCa
Multumesc pentru comentariu, ajuta foarte mult
0
06-04-2020, ora 14:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare rau pentru situatia prin care treci insa doar din cele de mai sus e destul de dificil sa fie trasa vreo concluzie bazata pe vreo constatare solida. Pot exista presupuneri ce pot fi foarte departe de realitatea cauzelor ce au dus la contextul actual.

Pentru a-ti explica schimbarea comportamentului lui cred ca ar fi util sa il inviti la o discutie pe tema comunicarii dintre voi. O discutie mediata de un terapeut de cuplu. Crezi ca ar accepta? Azi e posibil si online. Cu interactiunea in intimitate cum stati?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul