Ce pot face, cum pot face, ce gresesc, chiar asa inutil sunt?

23-11-2023
Utilizator199087
Nu este medic/terapeut
Utilizator199087
Salutarii.

Proaspat tatic cu o minunatie de fetita cu o frumoasa varsta de 2 luni si un picut.

Sunt intr-o dilema imensa si sincer nu stiu ce pot face.

Totul a fost superb inainte, dar si in timpul nasterii (bine ca orice relatie, mocute ciondaneli sfarsite cu impacari rapide). Dupa nastere totul a luat o intorsatura grava, nu 180, 360 de grade. Am renuntat la multe activitati de dragul copilasului, dar si al sotiei pentru a fi alaturi de ea. Practic toate modalitatile prin care imi dadeam un reset mie ca persoana au fost eliminate, fotbalul este acum doar 1 luna, tir sportiv este stagnat total pentru a fi alaturi de sotie si copil, iesirile cu prieteni sunt nule, doar maxim 20 30 min la o cafea si aia grabita, pe scurt nu mai am nimic prin care m.a pot relaxa. Am luat o consola acum recent, dar am renuntat la a mai sta pe ea din simplul fapt ca ne certam.

Certurile sunt aproape zilnice si destul de aprinse intre noi, nu dureaza mult, dar magnitutinea este colosala. Recunosc gresesc si eu, nu stau probabil cat isi doreste cu fetita, poate nu o ajut cat considera ea ca ar trebui, poate nu ii sunt alaturi, sincer nu stiu. Incerc zilnic a face s.a fie bine, dar simt ca sunt in plus in toata ecuatia (ahh, stau cu parintii sotiei, la noi casa fiind pe ultima suta de metri pentru a fi predata). Am fost amenintat chiar si cu alungatul si cu divort si cu pauza intre noi, tot ce se putea. Sincer nu mai pot duce mult si chiar mi-as dori o rezolvare, chiar imi iubesc sotia si copilasul, dar am zile cand efectiv simt ca nu am ce cauta si ca mai bine plec si imi vad de viata.

Simt ca are o ura fata de mine, chiar daca are momente cand este dragastoasa, dar le eliminancu schimbarile de comportamente pe care le are fata de mine(jignirii, amenintari), lucru pe care il fac si eu, dar nu mai jigniri, nu loviri, amenintari etc.

P.S. mai consum alcool, dar in cantitati foarte calculate maxim 6 unitati per saptamana, respectiv 1 per zi.

Ce imi recomandati, ce sfaturi, actiuni?
1 comentarii
0
27-11-2023, ora 13:14
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In primul rand felicitari pentru micuta ta!
Da, din pacate desi aparitia bebelusului e cel mai frecvent o bucurie pentru ambii parteneri din cuplu, nu rareori pot sa apara probleme chiar si atunci cand noul membru al familiei a fost dorit de catre amandoi.
Si asta pentru ca destul de des nu se discuta despre privatiunile si aspectele mai putin placute asociate cu aparitia unui nou membru al familiei. Eforturile si noptile nedormite pentru a avea grija de bebe, nu afecteaza doar mama ci exercita un impact si asupra tatalui.
E util ca atare sa cunosti si sa accepti de la bun inceput faptul ca urmeaza o perioada in care partenera ta de viata iti va acorda semnificativ mai putina atentie decat o facea pana atunci. E util sa accepti ca e o perioada in care sacrifici si tu mult din ce iti parea anterior ceva firesc.
E o perioada in care e firesc ca intalnirile cu prietenii, activitatile sportive autonome, sa scada in frecventa considerabil. E intr-un fel si un prim test adevarat al relatiei de dragoste atat fata de ea cat si fata de micuta ta.

E adevarat ca asta nu inseamna ca atunci cand nu te ridici la inaltimea asteptarilor sotiei ea sa recurga la jigniri si amenintari. Pentru a remedia situatia poate ca nu strica sa incercati sa discutati cu un terapeut de cuplu despre felul in care comunicati.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul