Ajutor!!! colonul meu iritabil se comporta foarte ciudat...

17-02-2019
Ajutor.Help
Nu este medic/terapeut
Ajutor.Help
De 5 ani de zile sufar de "Colon Iritabil" am pus ghilimelele de rigoare deoarece cred ca e un diagnostic pus prost, nu sunt medic, dar colonul meu iritabil se comporta foarte ciudat... adica dureri permanente in fiecare zi de la intensitate moderata pana la "acum lesin" vorba vine:am incercat toate tratamentele posibile :espumisan spasmomen no spa debridat controloc duspatalin normix nolpaza. si nimic nu ma ajuta, de asemenea am luat si tratament de depresie de 2 ani de zile tot il iau si nimic...ca cica asa e bine sa functioneze impreuna...da este adevarat ca fac atacuri de panica din cauza colonului asta "iritabil", dar numai cand sunt intr-un loc gen masina stb sau metrou...si implicit dupa atacul de panica de rigoare se accentueaza si simpltomele si inima mea incepe sa bubuie.ma rog am fost la 20 de doctori si nimic am facut colonoscopie si endoscopie si nu a aratat nimic...viata mea e un total calvar am dureri groaznice in fiecare zi "imi place" sa zic ca zici ca am cancer fara cancer, ma rog cred ca exagerez(la faza cu cancer)...toata partea stanga ma doare de la presiune pe colon stansa sus sub coaste pana la presiune pe inima stanga jos pana la dureri de spate si anus(din cauza diareei extraordinare pe care o am in fiecare zi) sunt umflat ca un balon si repet am niste dureri de ti-e mai mare dragul am momente cand nici nu ma pot ridica din pat, daca puteti sa ma ajutati sa gasesc si eu un doctor super bun care poate sa ma faca si pe mine bine; Simptome : batai neregulate ale inimii (din cand in cand), dureri abdominale de intensitate medie pana la inalta (depinde acum si de pozitia in care stau si cum ma misc acum pot fi bine (adica sa am dureri mai mici) dupa in secunda 2 sa am niste dureri de sa iti bati copiii "imi place" sa zic ca acele dureri sunt pe o scara de la 1 la 10 sunt 11 12; am ajuns la capatul puterilor la 22 de ani si la limita rabdarii viata mea e de tot rasul din cauza asta, nu pot sa ma bucur deloc de ea, toti medicii la care am fost tin sa precizez cand au aflat de "colon iritabil" nici nu s-au mai chinuit sa faca si alte investigatii zic ca aia e si nu ma baga in seama... am ajuns la urgente de o gramada de ori nici dupa 3 perfuzii cu toate medicamentele posibile durerea nu s-a oprit, ce sa zic spatele ma omoara din cauza "colonului iritabil" toata partea stanga e plina de dureri.dreapta e bine, singurul medicament care isi face efectul pentru maxim 2 ore este ASPIRINA.ma lasa durerile(adica ajung la intensitate suportabila ), ma desumflu, si dupa incepe iar show-ul si tot asa in fiecare zi de 5 ani de zile.ideea de baza e ca nu scriam aici daca chiar nu credeam ca este 100% necesar, boala avanseaza din ce in ce durerile se intensifica...cu fiecare luna...chiar nu imi doresc sa ajung sa stau numai in pat sau cine stie doamne fereste alte minuni.asa ca AJUTOR!!!
8 comentarii
0
17-02-2019, ora 18:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Au fost cazuri de colon iritabil pe Forum. Le-a trecut cu antidepresivul potrivit. Mergeti la psihiatru si aveti rabdare pina va gaseste antidepresivul potrivit.
0
17-02-2019, ora 21:07
Ajutor.Help
Nu este medic/terapeut
Ajutor.Help
de 2 ani tot merg si nimic... boala avanseaza..
0
18-02-2019, ora 14:37
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Daca aspirina iti face bine ia antinevralgic forte de 1-2 ori pe zi, este pe baza de aspirina !
Ca remediu complementar incearca o lingurita rasa de bicarbonat in putina apa calduta sau ceai cald dimineata inainte de micul dejun cu 30-40 de minute, 3-4 zile/saptamana !
0
19-02-2019, ora 08:44
Loralya
Nu este medic/terapeut
Loralya
Buna, ac simptome le am si eu din martie 2018. Ac diagnostic de ibs plus durerile numai pe partea stanga. Ca de cancer. Ac tone de medicam ca si tine. Nu am.diaree ci constip.+ gaze dureroase. Incercat de asem tratam antideprs. Fix degeaba! Facut colonosc endoscop (initial.mi.a iesit helicob dar apoi cu tratam s a negativizat). Te ai.testat ptr helicob? De asem mi au descop un parazit si din ce am.citit poate fi sursa durerilor. Care culmeq da diaree/ constip in fct de subtip. O sg clinica din buc l.a diagnosticat dupa zeci de coprocult negative in orasul meu. Scrie mi pe lauraraluca@ yahoo.com daca vrei sa m facem.share. sau pe fcb laura persoiu. Poate ii dam de cap!
0
21-06-2020, ora 19:51
ela.l
Nu este medic/terapeut
ela.l
Dragule, trebuie sa tii un regim foarte strict, sa renunti la carbohidrati si lactate, lectine(fasole, mazare, linte etc.) bauturi carbogazoase si fructe crude (fructani, zaharul fermenteaza) Practic corpul tau sufera de inflamatie cronica si reactie autoimunitara. E sub alarma de gradul 0.

Odata cu varsta secretia enzimelor digestive scade si astfel digestia devine incompleta si apare fermentatia in colon, dezvoltarea bacteriilor 'rele' si se complica treaba. Apar tot felul de boli, intoxicatii si nenorociri.
De altfel specia umana e singura care consuma lapte la varsta adulta ceea ce e o deviatie de la natura. Enzimele lactice scad dramatic pana la varsta de 4-5 ani, cand trebuie oprit consumul de lapte.

Renunta la medicamente si chimicale, imbratiseaza un stil de viata sanatos. E foarte dur regimul dar pe termen lung previne boli mult mai grave decat colonul iritabil (gen diabet, gastrita, boala crohn, artrita, osteoporoza si alte nenorociri de care sigur ai auzit de pe la bunici, cancer etc.)
Bolile incep in colon. Bolile nu apar din senin cum crede omul de rand ignorant.

Ceea ce tu consideri un blestem, e de fapt o binecuvantare, organismul tau reactioneaza preventiv la iritanti alergeni si inflamatori cancerigeni care mai tarziu duc la boli foarte grave. Lactoza si cazeina, glutenul lectinele sunt inflamatorii si cancerigene.
Industria alimentara a luat-o complet razna si apar noi boli si complicatii care nu existau in urma cu 50-100 de ani. In plus organismul uman nu e setat sa digere orice doar pt ca e comestibil. Asculta-ti corpul el are propria lui inteligenta si autoreglare. Nu-l mai imbuiba cu chimicale si nenorociri. Invata sa-l iubesti si sa-l asculti. Nu suprima simptomele cu medicamente.

Renunta la tratament complet, tine regimul macar o saptamana fara carbohidrati lactate si lectine si vezi pe pielea ta cum te simti. Iti garantez ca vei simti o imbunatatire dramatica nu doar la nivel digestiv, dar vei dormi like a baby, energie maxima, ti se curata tenul, cearcanele, starile de oboseala depresie etc. Vei fi ca nou, starea naturala de sanatate si armonizare a corpului.

iti recomand site-ul goop al lui gwyneth paltrow pt mai multe detalii si studii medicale avizate si validate.

iti doresc multa sanatate.
0
12-07-2020, ora 11:35
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
Poti sa ai probleme cu pancreasul, poate sa iti lipseasca niste enzime digetive,

eu daca maninc iaurt de 3% grasime, incepe sa ma doara burta.

pancreasul nu este complet vizibil la ecografie si analizele de sange nu sunt relevante.

daca iti permiti fa ti o ecografie cu substanta de contract care vizualizeaza bine pancreasul si ficatul.(costa 500 lei).
0
12-07-2020, ora 11:36
Doct2016
Nu este medic/terapeut
Doct2016
Poti sa ai paraziti de asemenea.

Vezi ca la Colentina exista o sectie de parazitologie.(singura din tara).

Te poti duce in privat, asa cum am facut eu.
0
16-01-2022, ora 15:50
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. În privința durerilor provocate de colonul iritabil, și eu stau cam la fel. Adică, am dureri permanente, foarte mari, aproape insuportabile. Mi s-a pus diagnosticul de colon iritabil în urma unei colonoscopii făcute în martie 2017. Medicul mi-a prescris spasmomen și mi-a recomandat aport lichidian de 2-3 litri de apă/zi. Se zice că una dintre cauzele CI este sedentarismul. Se poate: eu am fost profesor timp de 42 de ani, apoi am citit foarte mult (mai mult în poziție șezândă). Mici dureri am avut de mult timp, dar nu le-am dat importanță (credeam că sunt de la stomac, am avut ulcer gastric, care între timp a dispărut). De câtva timp (mai precis din vara lui 2021) durerile s-au intensificat, ceea ce m-a determinat să merg din nou la medic, care m-a asigurat că nu am cancer de colon și mi-a prescris ibutin. Iau în continuare și spasmomen și, când durerile sunt foarte mari, apelez la NO-SPA. Durerile sunt însă constant mari și uneori îmi vine să plâng de durere. Seara adorm (foarte greu) cu dureri și mă trezesc după circa 4 ore, obosit și panicat. Menționez că, de un an și două luni, fac tratament psihiatric (cu Quetiapina Teva și Tritico, pentru depresie și anxietate). Starea sănătății mele, însă, nu s-a îmbunătățit: aceleași dureri puternice în partea stângă, sub coastă, aceleași gânduri sumbre despre o posibilă boală incurabilă. Cred, totuși, că o dietă personalizată este soluția cea mai bună. Excesul de medicație poate distruge flora intestinală. Dacă luăm medicamente, trebuie să nu exagerăm și să luăm doar ceea ce ne prescrie medicul. Sunt programat la o nouă colonoscopie în 31 ianuarie și voi oferi mai multe detalii ulterior acelei date, după ce mă voi informa de la medicul gastroenterolog despre toate aspectele bolii (cauze, simptome, tratament0. O zi bună!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •