Chist pilonidal recidivat
Buna ziua. Acum zece ani m-am operat de chist pilonidal abscedar. Acum, dupa atat timp, se pare ca a recidivat. De cateva zile ma doare zona la atingere si s-a umflat putin. O sa merg la chirurgie sa vad ce zice medicul. Problema mea este ca am devenit alergic la peniciline si vreau sa stiu cum mai scap de infectia asta daca nu pot sa iau antibiotice. Va multumesc.
6 comentarii
in afara de Penicilina sunt alte sute de antibiotice la care probabil nu sunteti alergic.
Va multumesc pentru raspuns. Si vreti sa spuneti ca o infectie atat de grava, cel putin cum mi se pare mie, poate fi vindecata si cu alte antibiotice in afara de peniciline ? Am o lista data de la alergologie unde scrie ca din cauza alergiei la peniciline, nu am voie sa iau nici cefalosporine... Si de aceea m-am cam impancientat...
o infectie grava este cand pacientul este pe terapie intenziva.
penicilina si cephalosporinele sunt antibiotice inrudite (din grupa beta-lactam)
sunt inca vro 10-20 de grupe chimice fara legatura cu penicilina.
in asemenea cazuri (alergie la penicilina) se da deobicei clindamycina sau levofloxacina
penicilina si cephalosporinele sunt antibiotice inrudite (din grupa beta-lactam)
sunt inca vro 10-20 de grupe chimice fara legatura cu penicilina.
in asemenea cazuri (alergie la penicilina) se da deobicei clindamycina sau levofloxacina
Am fost astazi la chirurgie si a zis ca ma opereaza, pentru ca "a mai ramas acolo ceva". As vrea sa va intreb daca a ramas totusi ceva de la operatia trecuta sau s-a refacut chistul ? Mi se pare cam ciudat sa recidiveze dupa atatia ani. I-am spus doctorului ca sunt alergic la peniciline si a spus ca nu imi va face antibiotic. Astazi am facut si igE-urile, dar am inteles ca nu sunt chiar atat de concludente daca aflu rezultatul. Este vreun risc de infectie dupa operatie daca nu mi se face antibiotic ? Infectia nu este prea mare, de aceea cred ca este bine s-o rezolv din timp totusi.
din pacate chisturile pilonidale recidiveaza destul de des. daca infectia este radical indepartata atunci teoretic nu este nevoie de antibioza, insa cum am scris posibilitati exista.
Doresc sa va arat niste analize pe care le-am facut alaltaieri...
1.
Ig E
Ser / electrochemiluminiscenta (ECLIA)
11.9
UI/mL Nou nascuti : <1.5
Copii: 5 saptamini - 1 ani : <15
1 - 5 ani : <60
6 - 9 ani : <90
10 - 15 ani : < 200
Adulti : <100
2.
Denumire
reagent
Amoxicilloyl, IgE specific
Ser / IgE specific-FEIA
Rezultat Referinta
< 0.1 kU/L < 0.35
Adica nu exista nicio sensibilitate la peniciline sau nu inteleg eu bine ?
1.
Ig E
Ser / electrochemiluminiscenta (ECLIA)
11.9
UI/mL Nou nascuti : <1.5
Copii: 5 saptamini - 1 ani : <15
1 - 5 ani : <60
6 - 9 ani : <90
10 - 15 ani : < 200
Adulti : <100
2.
Denumire
reagent
Amoxicilloyl, IgE specific
Ser / IgE specific-FEIA
Rezultat Referinta
< 0.1 kU/L < 0.35
Adica nu exista nicio sensibilitate la peniciline sau nu inteleg eu bine ?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2chist pilonidal.operat de 3 ori in acelasi loc
- 7chist pilonidal...operat de 3 ori in acelasi loc
- 6chist pilonidal... 3 interventii in acelasi loc
- 1Va rog sa ma ajutatzi! umflatura si gaura in partea posterioara, undeva intre fese
- 2Cicatrice sensibila după multiple operatii de chist pilonidal
- 4Chist pilonidal mare
- 2aparitia unei secretii intre fese
- 3Operatia s-a deschis la un an
- 3Chist pilonidal cu abces.
- 3Abces pilonidal
- 1Chist pilonidal sau abces perianal?
- 0Chist/sinus pilonidal - exista tratament homeopat?
- 0Chist Pilonidal
- 0Chist pilonidal
- 4Complicatii dupa operatie de chist pilonidal
- 1Chist pilonidal rana deschisă
Mai multe informații despre: chistul pilonidal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: