Operatia s-a deschis la un an
Buna ziua,
Acum un an am facut operatie de abces chist pilonidal. S-a facut in 2 etape. In prima etapa a curatat puroiul si in a doua s-a extras chistul dupa care s-a cusut si scos cusaturile la aprox 2 sapt..treptat. (spital bagdazar).
Dupa un an am vazut ca mi s-a deschis o parte mica din rana din care a curs sange curat. Am fost la medicul care m-a operat si mi-a spus ca nu a regidivat..si sa pun pansamente cu dezinfectant pana se inchide.
La o saptamana am fost din nou si mi-a spus ca pare inchisa. El a spus ca in zona de mai sus de locul unde s-a deschis (tot operatie) pielea este putin mai alba de unde a tras concluzia ca este subtire pielea.
Intrebari:
1. Este normal ca o operatie sa se deschida la un an? Din ce cauze? Cand am mers la doctor a zis ca nu e infectat si pielea parea normala. Au verificat si in interior cu o penseta sa vada daca e puroi si au spus ca e curat.
2. Risc sa se deschida si pe viitor din nou? Risc sa stau cu pansamente o viata intreaga?
3. Ce pot face pentru a inchide definitiv 100% fara probleme pe viitor?
Mersi frumos
Acum un an am facut operatie de abces chist pilonidal. S-a facut in 2 etape. In prima etapa a curatat puroiul si in a doua s-a extras chistul dupa care s-a cusut si scos cusaturile la aprox 2 sapt..treptat. (spital bagdazar).
Dupa un an am vazut ca mi s-a deschis o parte mica din rana din care a curs sange curat. Am fost la medicul care m-a operat si mi-a spus ca nu a regidivat..si sa pun pansamente cu dezinfectant pana se inchide.
La o saptamana am fost din nou si mi-a spus ca pare inchisa. El a spus ca in zona de mai sus de locul unde s-a deschis (tot operatie) pielea este putin mai alba de unde a tras concluzia ca este subtire pielea.
Intrebari:
1. Este normal ca o operatie sa se deschida la un an? Din ce cauze? Cand am mers la doctor a zis ca nu e infectat si pielea parea normala. Au verificat si in interior cu o penseta sa vada daca e puroi si au spus ca e curat.
2. Risc sa se deschida si pe viitor din nou? Risc sa stau cu pansamente o viata intreaga?
3. Ce pot face pentru a inchide definitiv 100% fara probleme pe viitor?
Mersi frumos
3 comentarii
Buna ziua .
Intr-adevar, acolo unde a fost incizia si pielea e mai alba, tegumentul e mai subtire. Riscul de recidiva e semnificativ pentru aceasta afectiune.
In cazul in care se mai desface sii secreta ceva ( sange, serozitate ) de acolo, faceti zilnic toaleta locala cu betadina si aplicati local Cicatrol unguent ( la inceput chiar de 2 ori pe zi ). Reevaluare ulterioara.
Intr-adevar, acolo unde a fost incizia si pielea e mai alba, tegumentul e mai subtire. Riscul de recidiva e semnificativ pentru aceasta afectiune.
In cazul in care se mai desface sii secreta ceva ( sange, serozitate ) de acolo, faceti zilnic toaleta locala cu betadina si aplicati local Cicatrol unguent ( la inceput chiar de 2 ori pe zi ). Reevaluare ulterioara.
Asta am si facut. In ziua in care mi s-a deschis am fost la doctor, unde a verificat, intrand cu o penseta cu vata sa vada daca e secretie sau puroi. Mi s-a spus ca e curat, si nu prea maai are cum sa revina. Doar rana s-a deschis din motive pe care nici el nu a stiut sa mi le zica. La o saptamana, de pensat si dezinfectat odata pe zi, am fost la doctor si a spus ca s-a inchis (a si tras putin de rana sa vada daca se desprinde si a spus ca e ok acum, doar ca in alta zona a operatiei e putin alba pielea). Eu clar voi continua sa pun pansamente..dar va dati seama ca e destul de nasol mai ales ca sunt limitat la baie, cu ce zone pot spala etc. N-as vrea sa stau asa o viata.
Vroiam sa stiu daca risc sa am probleme de genul acesta (deschis de rana) o viatza intreaga, sau e un proces care se va finaliza intr-un final si nu mai trebuie sa ma gandesc ca se va mai deschide cum mi s-a intamplat acum (la un an de la operatie). Din experienta cam cat timp dureaza sa se inchida o astfel de operatie cum trebuie?
Mersi frumos :)
Vroiam sa stiu daca risc sa am probleme de genul acesta (deschis de rana) o viatza intreaga, sau e un proces care se va finaliza intr-un final si nu mai trebuie sa ma gandesc ca se va mai deschide cum mi s-a intamplat acum (la un an de la operatie). Din experienta cam cat timp dureaza sa se inchida o astfel de operatie cum trebuie?
Mersi frumos :)
Buna seara.
Incercati tratamentul pe care vi l-am recomandat, si evaluam dupa ( cca o luna ).
Dus puteti face, dar dupa faceti lavaj local cu betadina.
Incercati tratamentul pe care vi l-am recomandat, si evaluam dupa ( cca o luna ).
Dus puteti face, dar dupa faceti lavaj local cu betadina.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2chist pilonidal.operat de 3 ori in acelasi loc
- 7chist pilonidal...operat de 3 ori in acelasi loc
- 6chist pilonidal... 3 interventii in acelasi loc
- 1Va rog sa ma ajutatzi! umflatura si gaura in partea posterioara, undeva intre fese
- 2Cicatrice sensibila după multiple operatii de chist pilonidal
- 2Chist pilonidal
- 4Chist pilonidal mare
- 2aparitia unei secretii intre fese
- 3Chist pilonidal cu abces.
- 0Chist/sinus pilonidal - exista tratament homeopat?
- 0Chist Pilonidal
- 0Chist pilonidal
- 0Chist pilonidal
- 4Complicatii dupa operatie de chist pilonidal
- 1Chist pilonidal rana deschisă
- 1Boala pilonidala
Mai multe informații despre: chistul pilonidal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: