Cicatrice sensibila după multiple operatii de chist pilonidal
Buna ziua,
Am sa trec direct la subiect. Intre anii 2007-2010 am fost operat de 5 ori de chist pilonidal. Dupa ultima operatie totul a fost in regula timp de 4 ani. Anul trecut in mai, insa, operatia s-a redeschis. Nu era o recidiva, cel putin asta mi-a spus chirurgul, ci doar mi-a plesnit pielea la locul operatiei. La acea vreme jucam tenis, faceam jogging, etc. Dar s-a inchis singura. In noiembrie cicatricea s-a redeschis, de aceasta data chirurgul a decis sa o coase, din nou neexistand puroi. Acum, in aprilie, din nou s-a redeschis. Sper sa fie din nou doar o plesnire a pielii si nu o recidiva, acum m-am ingrasat destul de mult. Maine merg din nou la chirurg.
Va rog sa imi spuneti ce solutie as avea pentru a rezolva problema asta. Sunt in Cluj Napoca.
Am sa trec direct la subiect. Intre anii 2007-2010 am fost operat de 5 ori de chist pilonidal. Dupa ultima operatie totul a fost in regula timp de 4 ani. Anul trecut in mai, insa, operatia s-a redeschis. Nu era o recidiva, cel putin asta mi-a spus chirurgul, ci doar mi-a plesnit pielea la locul operatiei. La acea vreme jucam tenis, faceam jogging, etc. Dar s-a inchis singura. In noiembrie cicatricea s-a redeschis, de aceasta data chirurgul a decis sa o coase, din nou neexistand puroi. Acum, in aprilie, din nou s-a redeschis. Sper sa fie din nou doar o plesnire a pielii si nu o recidiva, acum m-am ingrasat destul de mult. Maine merg din nou la chirurg.
Va rog sa imi spuneti ce solutie as avea pentru a rezolva problema asta. Sunt in Cluj Napoca.
2 comentarii
Soluţia pentru dvs. este să vă normalităţi greutatea, pielea s-a subţiat fiind întinsă de stratul adipos în exces.
Buna ziua.
Medicul operator, care va examineaza poate sa spuna ce e de facut. Fara inspectie locala e greu de luat o decizie. Totusi, normalizarea greutatii e de urmarit.
Medicul operator, care va examineaza poate sa spuna ce e de facut. Fara inspectie locala e greu de luat o decizie. Totusi, normalizarea greutatii e de urmarit.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Help... cicatrici urate???!!!
- 7chist pilonidal...operat de 3 ori in acelasi loc
- 8cicatrice post-acneice
- 3semne de la bube
- 4Cicatrice maculara
- 1Cicatrizant puternic pentru rana
- 1cicatrice cheloida la copil
- 0cicatrici pe fata de la arsura chimica
- 2Cum pot "sterge" sau macar diminua doua cicatrici hipertrofice?
- 1Cicatrici mari post-acneice
- 0Semn cicatrice deasupra buzei superioare
- 1Pete de acnee pe spate decolteu si brate
- 0Cicatrici problema
- 1Inlaturare cicatrice fata
- 1Am o cicatrice ciudata
- 3Operatia s-a deschis la un an
- 1Chist pilonidal sau abces perianal?
- 0Prevenție cicatrice
- 0Chist pilonidal
Mai multe informații despre: cicatricile chistul pilonidal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: