Chist pilonidal mare
Buna.
Ma numesc Andrei.
Tocmai am fost diagnosticat cu chist pilonidal fara abces.
Doctorul mi-a recomandat excizie chirurgicala, insa problema e ca este prea mare, in jur de 10x10 cm, s-a extins in sus si era "gandit" in legatura cu vindecarea.
Aveti cunostinte de asa formatiune mare? Ati operat asa ceva / a avut cineva asa mare?
Ma numesc Andrei.
Tocmai am fost diagnosticat cu chist pilonidal fara abces.
Doctorul mi-a recomandat excizie chirurgicala, insa problema e ca este prea mare, in jur de 10x10 cm, s-a extins in sus si era "gandit" in legatura cu vindecarea.
Aveti cunostinte de asa formatiune mare? Ati operat asa ceva / a avut cineva asa mare?
4 comentarii
Buna ziua!
Chist-urile pilonidale au, din pacate, o rata de recidiva destul de crescuta. Interventia clasica presupune excizia completa a chistului si a traiectelor acestuia urmata de sutura sau lasat plaga deschisa pentru vindecare per secundam. O alta interventia nu atat de populara in Romania este excizie urmata de realizare unei plastii cu lambou cutanat pentru a acoperi defectul. Deciza o ia chirurgul cu privire la interventie. In orice caz, vindecare este de durata, cateva luni bune (4-6 luni).
Chist-urile pilonidale au, din pacate, o rata de recidiva destul de crescuta. Interventia clasica presupune excizia completa a chistului si a traiectelor acestuia urmata de sutura sau lasat plaga deschisa pentru vindecare per secundam. O alta interventia nu atat de populara in Romania este excizie urmata de realizare unei plastii cu lambou cutanat pentru a acoperi defectul. Deciza o ia chirurgul cu privire la interventie. In orice caz, vindecare este de durata, cateva luni bune (4-6 luni).
Va multumesc pentru raspuns.
Si daca il ignor (exceptand perioadele cu abces care sunt dureroase) si-mi vad de viata in continuare, se poate ajunge la complicatii?
Si daca il ignor (exceptand perioadele cu abces care sunt dureroase) si-mi vad de viata in continuare, se poate ajunge la complicatii?
În limitele Internetului, fără să vă văd efectiv... Nu. Va creste in dimensiuni și va ajunge sa afecteze o zona mai mare care pune probleme grave de reconstrucție.
Buna ziua !!! De ceva vreme mai exact cam de 2 săptămâni mia apărut o mica "gaura" in șanțul interfersier, și mai sus puțin un mic chist cat o boaba de fasole din care periodic curge puțin sange. Nu sunt in tara și nu pot ajunge la un medic decât peste 2 săptămâni ce mă sfatuiti sa fac până atunci, sa nu se infecteze sau ceva. Menționez că este prima data când mi se întâmplă așa ceva. Am trecut pe la o farmacie, Iam aratat puțin Dnei de acolo și mi sa dat un Cicaderma. Ma puteți sfătui ce sa fac?? Va mulțumesc frumos!!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2chist pilonidal.operat de 3 ori in acelasi loc
- 7chist pilonidal...operat de 3 ori in acelasi loc
- 6chist pilonidal... 3 interventii in acelasi loc
- 1Va rog sa ma ajutatzi! umflatura si gaura in partea posterioara, undeva intre fese
- 2Cicatrice sensibila după multiple operatii de chist pilonidal
- 2Chist pilonidal
- 2aparitia unei secretii intre fese
- 6Chist pilonidal recidivat
- 3Operatia s-a deschis la un an
- 3Chist pilonidal cu abces.
- 3Abces pilonidal
- 0Chist/sinus pilonidal - exista tratament homeopat?
- 0Chist pilonidal
- 0Chist pilonidal
- 4Complicatii dupa operatie de chist pilonidal
- 1Boala pilonidala
Mai multe informații despre: chistul pilonidal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: