Chist pilonidal mare

Buna.
Ma numesc Andrei.
Tocmai am fost diagnosticat cu chist pilonidal fara abces.
Doctorul mi-a recomandat excizie chirurgicala, insa problema e ca este prea mare, in jur de 10x10 cm, s-a extins in sus si era "gandit" in legatura cu vindecarea.
Aveti cunostinte de asa formatiune mare? Ati operat asa ceva / a avut cineva asa mare?
Ma numesc Andrei.
Tocmai am fost diagnosticat cu chist pilonidal fara abces.
Doctorul mi-a recomandat excizie chirurgicala, insa problema e ca este prea mare, in jur de 10x10 cm, s-a extins in sus si era "gandit" in legatura cu vindecarea.
Aveti cunostinte de asa formatiune mare? Ati operat asa ceva / a avut cineva asa mare?
4 comentarii

Buna ziua!
Chist-urile pilonidale au, din pacate, o rata de recidiva destul de crescuta. Interventia clasica presupune excizia completa a chistului si a traiectelor acestuia urmata de sutura sau lasat plaga deschisa pentru vindecare per secundam. O alta interventia nu atat de populara in Romania este excizie urmata de realizare unei plastii cu lambou cutanat pentru a acoperi defectul. Deciza o ia chirurgul cu privire la interventie. In orice caz, vindecare este de durata, cateva luni bune (4-6 luni).
Chist-urile pilonidale au, din pacate, o rata de recidiva destul de crescuta. Interventia clasica presupune excizia completa a chistului si a traiectelor acestuia urmata de sutura sau lasat plaga deschisa pentru vindecare per secundam. O alta interventia nu atat de populara in Romania este excizie urmata de realizare unei plastii cu lambou cutanat pentru a acoperi defectul. Deciza o ia chirurgul cu privire la interventie. In orice caz, vindecare este de durata, cateva luni bune (4-6 luni).

Va multumesc pentru raspuns.
Si daca il ignor (exceptand perioadele cu abces care sunt dureroase) si-mi vad de viata in continuare, se poate ajunge la complicatii?
Si daca il ignor (exceptand perioadele cu abces care sunt dureroase) si-mi vad de viata in continuare, se poate ajunge la complicatii?

În limitele Internetului, fără să vă văd efectiv... Nu. Va creste in dimensiuni și va ajunge sa afecteze o zona mai mare care pune probleme grave de reconstrucție.

Buna ziua !!! De ceva vreme mai exact cam de 2 săptămâni mia apărut o mica "gaura" in șanțul interfersier, și mai sus puțin un mic chist cat o boaba de fasole din care periodic curge puțin sange. Nu sunt in tara și nu pot ajunge la un medic decât peste 2 săptămâni ce mă sfatuiti sa fac până atunci, sa nu se infecteze sau ceva. Menționez că este prima data când mi se întâmplă așa ceva. Am trecut pe la o farmacie, Iam aratat puțin Dnei de acolo și mi sa dat un Cicaderma. Ma puteți sfătui ce sa fac?? Va mulțumesc frumos!!!!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2chist pilonidal.operat de 3 ori in acelasi loc
- 7chist pilonidal...operat de 3 ori in acelasi loc
- 6chist pilonidal... 3 interventii in acelasi loc
- 1Va rog sa ma ajutatzi! umflatura si gaura in partea posterioara, undeva intre fese
- 2Cicatrice sensibila după multiple operatii de chist pilonidal
- 2Chist pilonidal
- 2aparitia unei secretii intre fese
- 3Chist pilonidal cu abces.
- 3Abces pilonidal
- 1Chist pilonidal sau abces perianal?
- 0Chist Pilonidal
- 0Chist pilonidal
- 0Chist pilonidal
- 0Chist pilonidal
- 4Complicatii dupa operatie de chist pilonidal
- 1Chist pilonidal rana deschisă