Ce se mai întâmplă cu psihedelicele în depresie și anxietate? | Forumul Medical ROmedic

Ce se mai întâmplă cu psihedelicele în depresie și anxietate?

20-04-2024
Amenhotep4
Nu este medic/terapeut
Amenhotep4
Am văzut un videoclip al lui Cătălin Moise în care vorbea de psihedelice și spunea că s-ar putea ca acestea să ajute în depresie și anxietate. Știu că guvernul american a făcut niște studii cu Xilocibina, parcă. Cred că ideea era că atunci când iei psihedelice într-un mediu controlat, conexiunile din creier se modifică și poți vedea realitatea diferit de tiparul pe care ți-l formasei înainte și îți vezi fricile cu ochii, la propriu, iar dacă mergi spre ele, acestea se topesc efectiv. Văzând că s-au topit la propriu în fața ochilor, nu te vei mai teme.
Sper că nimeni nu se gândește să ia psihedelice ilegal doar pentru că este posibil să ajute în anxietate și depresie. Este periculos pentru că acestea îi pot da consumatorului convingerea că poate zbura. Plus că, prin cumpărarea lor, sunt susținute rețelele ilegale care pot folosi acei bani pentru traficul de persoane, de arme, etc.
1 comentarii
1
22-04-2024, ora 09:35
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Poți obține informații de pe site-ul awaken*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul