Ce se intampla dak un purtator de hepatita B inactiv alapteaza un alt copil?
Am rugaminte de a ma ajuta cu cateva sfaturi va rog din suflet :(.
Am un baietel de 4 luni iar zilele acestea a venit in vizita verisoara mea care are virusul B inactiv fara k ea sa isi dea seama mi a alaptat bebelul 😣, stiu k bebele ei are vaccinul care il protejeaza dar bebele meu Nu.
Ajutati ma va rog frumos sa stiu daca exista posibilitatea k el sa fi contactat ceva de la ea.
Si ce anume trb sa fac ?
Va rog 😣
Am un baietel de 4 luni iar zilele acestea a venit in vizita verisoara mea care are virusul B inactiv fara k ea sa isi dea seama mi a alaptat bebelul 😣, stiu k bebele ei are vaccinul care il protejeaza dar bebele meu Nu.
Ajutati ma va rog frumos sa stiu daca exista posibilitatea k el sa fi contactat ceva de la ea.
Si ce anume trb sa fac ?
Va rog 😣
3 comentarii
Buna seara!
Din pacate da, virusul hepatitic B se poate transmite prin laptele matern. Tocmai de aceea, mamele purtatoare de hepatita B pot alapta copiii doar dupa administrearea de imunglobulina si vaccin antihepatitic B.
Faptul ca verisoara dumneavoastra nu are o infectie activa cu virus B scade eventualitatea unei transmiteri, dar din pacate nu o exclude.
Prin urmare, va sfatuiesc sa va adresati unui pediatru, care va monitoriza evolutia copilului.
Din pacate da, virusul hepatitic B se poate transmite prin laptele matern. Tocmai de aceea, mamele purtatoare de hepatita B pot alapta copiii doar dupa administrearea de imunglobulina si vaccin antihepatitic B.
Faptul ca verisoara dumneavoastra nu are o infectie activa cu virus B scade eventualitatea unei transmiteri, dar din pacate nu o exclude.
Prin urmare, va sfatuiesc sa va adresati unui pediatru, care va monitoriza evolutia copilului.
Riscul de contaminare prin lapte este foarte mic, cu atat mai mult cu cat baietelul d-stra a primit deja 2 doze de vaccin: la nastere si la 2 luni.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Schimbarea contraceptivului in timpul alaptarii
- 5hepatita b si e. suntem si noi predispuse la boala?
- 10Ce vitamine pot sa iau si pe ce perioada!
- 0vaccin hepatita b
- 6alaptarea numai de la un singur san?
- 6virus b inactiv, sfaturi privind sexul
- 3am nascut acum 2 saptamani si inca nu am suficient lapte
- 5ceai de maghiran in timpul alaptarii
- 5hepatita B in sarcina valorile analizelor
- 5Hepatita B, C, HIV
- 1Nelamurire!
- 2meniul mamicii pt perioada alaptarii
- 2Probleme alaptare
- 0Vaccinarea la bebelusi.
- 1Hepatita B