Hepatita B cronica poate degenera in ciroza?
Hepatita B cronica poate degenera in ciroza? Trebuie sa tina dieta? Daca da, ce fel de dieta?
Pe de alta parte, as dori sa stiu daca mai putem avea copii, tinand cont de virusul B al sotului. Exista riscul ca fatul sa fie infestat? Nici eu, nici fiica noastra de 17 ani nu am contactat virusul B.
Pe de alta parte, as dori sa stiu daca mai putem avea copii, tinand cont de virusul B al sotului. Exista riscul ca fatul sa fie infestat? Nici eu, nici fiica noastra de 17 ani nu am contactat virusul B.
1 comentarii
Sotul dv. se poate vindeca de hepatita B. Nu stiu de cat timp a fost identificata, daca este hepatita acuta sau cronica. Ar trebui sa consulte un medic internist sau gastroenterolog pentru un diagnostic clar si instituirea tratamentului.
Hepatita B poate degenera in ciroza daca nu este tratata la timp, dar intr-un procent destul de mic de cazuri.
Se recomanda o dieta bogata in calorii, administrata preponderent dimineata si evitarea medicamentelor care se metabolizeaza hepatic (medicul de familie va poate lamuri daca medicamentele care le ia sunt sau nu daunatoare ficatului).
Daca spuneti ca dv. si fata dv. nu v-ati infectat, atunci trebuie neaparat sa va VACCINATI impotriva hepatitei B, cu atat mai mult cu cat vreti sa mai aveti un copil. V-as recomanda mai intai insa sa rezolvati problema sotului, adica sa nu prezinte semne de infectie cu virusul B, stiut fiind ca se poate transmite si pe cale sexuala.
Sanatate!
Hepatita B poate degenera in ciroza daca nu este tratata la timp, dar intr-un procent destul de mic de cazuri.
Se recomanda o dieta bogata in calorii, administrata preponderent dimineata si evitarea medicamentelor care se metabolizeaza hepatic (medicul de familie va poate lamuri daca medicamentele care le ia sunt sau nu daunatoare ficatului).
Daca spuneti ca dv. si fata dv. nu v-ati infectat, atunci trebuie neaparat sa va VACCINATI impotriva hepatitei B, cu atat mai mult cu cat vreti sa mai aveti un copil. V-as recomanda mai intai insa sa rezolvati problema sotului, adica sa nu prezinte semne de infectie cu virusul B, stiut fiind ca se poate transmite si pe cale sexuala.
Sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2hepatita b
- 1ciroza hepatica decompensata cu eliminare lichid
- 3Rezultate analize - e cazul sa fac un test de hepatita B-C?
- 15hepatita cronica virala b
- 7La ce medic poate apela?
- 4am sau nu hepatita B?
- 1ciroza hepatica
- 5hepatita B in sarcina valorile analizelor
- 0ciroza hepatica
- 3hepatita B
- 0Ciroza hepatica cum se manifesta?
- 0rostopasca in ciroza hepatica?
- 1Se poate face hepatita B de la pastile
- 0Ciroza hepatica
- 1Ruptura de menisc, am si hepatita b