Fluoanxol
Se mai da in ziua de azi?
La tata i-au dat anii '80 dupa ce a fost internat la Obreja, pana spre '89: si dupa externare era obligatoriu luarea de tratament, trebuia lumea sa se prezinte lunar pt asta. Asa a luat pana spre '89, ani de zile. Dar l-au lasat sa isi pastreze si locul de munca, si permisul de conducere si tot. Pe vremea aia toti aveau loc de munca.
Avusese un episod psihotic f grav, iesea in strada descult si gol aproape doar cu un cearsaf pe el, si predica, credea ca e Hristos revenit, profetia Biblica. Au sunat vecinii la rude sa-l interneze, iar atunci a atacat pe cineva cu un cutit mare de bucatarie, cand a aflat ca urmeaza sa fie internat, ca norocul nu a fost ranit nimeni.
Noroc ca nu a ranit/omorat pe nimeni, pe atunci era f f grava pedeapsa pt asa ceva, nu ca acuma. Poate era mai bine asa.
La tata i-au dat anii '80 dupa ce a fost internat la Obreja, pana spre '89: si dupa externare era obligatoriu luarea de tratament, trebuia lumea sa se prezinte lunar pt asta. Asa a luat pana spre '89, ani de zile. Dar l-au lasat sa isi pastreze si locul de munca, si permisul de conducere si tot. Pe vremea aia toti aveau loc de munca.
Avusese un episod psihotic f grav, iesea in strada descult si gol aproape doar cu un cearsaf pe el, si predica, credea ca e Hristos revenit, profetia Biblica. Au sunat vecinii la rude sa-l interneze, iar atunci a atacat pe cineva cu un cutit mare de bucatarie, cand a aflat ca urmeaza sa fie internat, ca norocul nu a fost ranit nimeni.
Noroc ca nu a ranit/omorat pe nimeni, pe atunci era f f grava pedeapsa pt asa ceva, nu ca acuma. Poate era mai bine asa.
2 comentarii
Bună. Se da, eu prin octombrie am luat fluanxol dar cred că trebuie mai bine să întrebi la farmacie.Sanatate!
In anii 80 se dadea si Fluphenazine, care era foarte potent atat oral cat si injectie.Citind, am observat ca nu avea mai multe efecte adverse fata de cele atipice, din generatia noua, care, in opinia mea, desi nu sufar de psihoza, sunt mai slabe si cu multe efecte adverse, dar, na, si in psihiatrie e snobism...Ha.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11intrerupere brusca ebixa?! am nevoie de sfat urgent
- 4Reducerea starii de constienta
- 0Schimbare loc de munca
- 13Dezintoxicare ficat in timpul tratamentului cu antipsihotice
- 3Schimbare diagnostic la alt psihiatru
- 34Ia cineva Quetiapina. Ingrasa? Puteti face efort fizic cu ea?
- 12Nu simt nimic, nici bucurie, nici tristete, nici plictieseala, sunt ca o carcasa goala
- 3Risperidonă
- 2Invega/Parnido/Paliperidona
- 1Antipsihotice pentru impresii
- 10Mai ia cineva (Parnido) Paliperidona sau care a luat in trecut?
- 16Vitamina b12 cu antidepresive și antipshiotice
- 6Toc serlift Control
- 2Olanzapina 5 mg care e mai buna și nu sedează așa tare?Orodispersabila sau normala?
- 3Antipsihotice care se iau pe timp de zi?
- 15Lista antipshiotice
- 13Despre Risperidona
- 3Rispolept solutie orala
Mai multe informații despre: antipsihoticele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: