Căsnicie fără sex | Forumul Medical ROmedic

Căsnicie fără sex

04-09-2024
Stonehard
Nu este medic/terapeut
Stonehard
Salutare! Sunt un bărbat de 37 de ani, soția mea are 38, suntem împreună de 17 ani și căsătoriți de 15 și avem 2 copii.
Noi pe parcursul relației am avut desigur ca și orice alt cuplu suișuri și coborâșuri, doar că din punct de vedere sexual, la noi situația a stat mai mereu nasol. Foarte rar am avut perioade în care să spun că ne-a mers bine. Nu știu dacă este necesar să intru în detalii dar după multe discuții/certuri pe tema acestui subiect, eu am luat hotărârea de a avea o relație fără sex. Ne înțelegem bine din alte puncte de vedere, însă când ajungem la sex, ne dă cu virgulă. Pentru că m-am săturat să ne tot certăm din această cauză, am zis că ar fi bine să o eliminăm de tot. Va rezista așa relația? Aștept părerile dvs.
9 comentarii
0
04-09-2024, ora 15:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Daca amandoi sunteti de aceeasi parere, sigur ca rezista. Stiu multe cazuri.
0
04-09-2024, ora 16:01
Stonehard
Nu este medic/terapeut
Stonehard
Suntem de acord, pentru ca alta cale nu exista. Adica ori de cate ori ajungem la subiectul "sex", ne certam. Desi nu imi convine, cred ca alta cale nu exista.
0
04-09-2024, ora 17:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate se teme sa nu ramana insarcinata. Discutati cu ea motivele.
0
04-09-2024, ora 17:26
Stonehard
Nu este medic/terapeut
Stonehard
Nu acesta este motivul...pur si simplu nu ii place sa facem sex. E simplu.
0
04-09-2024, ora 21:16
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
""Va rezista așa relația? Aștept părerile dvs.""

Nu, nu va rezista relatia, cineva e de vina in toata treaba asta si eu dau vina numai pe tine , nu sti cum sa faci femeia sa te doreasa ea mai mult, ma si mir dupa atitea ani de casnicie, sa nu sti cum sa faci sex cu femeia. Sexul nu inseamna numai sa sa te urci pe ia si sa dai din fund.
0
04-09-2024, ora 21:41
Stonehard
Nu este medic/terapeut
Stonehard
Dacă vei citi cu atenție, și nu pe sărite, vei vedea că am scris că nu intru în prea multe detalii. Nu știi care sunt cauzele, nu știi încercările mele, etc., și atunci de unde ai tras tu concluzia că nu știu eu cum să fac sex?
0
04-09-2024, ora 23:18
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Bine scuze, atunci sti nu inteleg ce vrei tu sa deduc eu, sint de moda veche.
0
05-09-2024, ora 10:14
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Garantii nu va poate oferi nimeni pt nimic. Cu atat mai putin pt o relatie fara sexualitate. Cuplurile comunica cel mai mult si cel mai bine si prin actul sexual (nu doar prin asta, dar mai ales prin asta), deci o relatie asexuala, e putin probabil sa existe pe termen lung. Insa, exista o multime de cupluri in care acest aspect se discuta pana se ajunge la o intelegere de comun acord, asumata de ambele parti in mod real si nu pe baza unor certuri. Va dau un ex de astfel de situatie reala, a unui cuplu pe care il cunosc: ea a avut un cancer ovarian si a necesitat histerectomie totala, deci o operatie, in urma careia, la un timp, au incercat ea si el, sa reia activitatea sexuala. Ea sangera si se oprea orice incercare - deci la mijloc au fost niste probleme medicale, nu era vorba de insatisfactie. Astfel, ea i-a spus lui sa isi gaseasca o partenera doar pt sex si daca vrea sa ramana impreuna, ea accepta acest compromis, deoarece il iubeste si e multumita cu tot ce ii ofera si modul in care isi indeplineste sarcinile de sot si tata. Cu greu, dar au ramas impreuna. Dar acest caz are in spate niste motive medicale pt a lua o asemenea hotarare si in acelasi timp, acolo au existat sentimente puternice reciproce, care au depasit nevoile fiziologice (lucru destul de rar intalnit, din pacate). In cazul dvs, ar fi pacat sa va opriti din a rezolva problema fara sa apelati la ajutor extern, adica un psihoterapeut, cu formare in psihosexologie. Aveti nevoie de un "mediator" inainte de a lua o astfel de decizie. Cu siguranta ceva nu e ok si poate fi remediat. Merita macar incercat. Pt ca nu ati intrat in detalii (e firesc sa aveti niste limite in descriere), nu avem de unde sti care e cauza acestor certuri. Mentionati ca aveti copii si ma gandesc ca dupa prima nastere s-au schimbat lucrurile cu sexualitatea - se intampla des la multr femei. Si daca ele aleg sa se abtina in loc sa vorbeasca despre ce isi doresc, sau ce le supara, sau daca partenerul nu stie sau nu il intereseaza (da, se intampla si asta des) ce simte partenera, e si normal sa apara probleme in cuplu pe tema sexualitatii. Dar aceste probleme sunt rezolvabile in majoritatea cazurilor. Insa cu ajutor din partea unui specialist. Va doresc sa ajungeti la un punct comun, pe deplin asumat de amandoi si care sa va bucure pe amandoi!
0
05-09-2024, ora 14:43
Stonehard
Nu este medic/terapeut
Stonehard
Vă mulțumesc tare mult pentru răspuns. Pentru mine e tristă situația, adică pentru mine era o bucurie momentele în care făceam sex, dar dacă nu mai merge...mereu să avem discuții cu privire la acest subiect, mai bine renunțăm de tot, la propunerea mea. Vom vedea pe parcurs dacă funcționează sau nu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: