Carti care v-au intarit

13-08-2014
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Precum medicamentele si psihologii ajuta asa si unele carti au puterea de a ne intari, a ne da imcredere si sfaturi bune.
Mie imi plac mult cartile motivationale gen Forta gandirii pozitive de Norman Vincent Peale si Poti sa-ti vindeci viata de Louise Hay..
Alte carti bune mai sunt cele din colectia Supa dw pui ptr.suflet.
Ar mai fi Psihoterapia ortodoxa, imi scapa numele autorului dar e o carte mare albastra si Cand sufletul este bolnav(Dmitri Avdeev)
Voi aveti carti care v-au mai dat putina incredere?sau nu obisnuiti sa cititi carti de genul?
Daca aplici sfaturile din ele pot fi o mica terapie alternativa..
8 comentarii
0
14-08-2014, ora 00:20
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Cartile lui DAVID SERVAN S. cercetator si doctor sunt foarte bune.
0
21-08-2014, ora 08:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
DAVID SERVAN-SCHREIBER - Vindeca stresul, anxietatea si depresia fara medicamente si fara psihanaliza

Autorul este neurolog, doctor în ştiinţe medicale, profesor de psihiatrie şi membru al celor mai renumite asociaţii de profil din Franţa şi Statele Unite.

* e adevarat ca pina la ora actuala nu s-a descoperit inca vreun tratament care sa vindece depresia sau anxietatea definitiv, insa lectura cartii ii va ajuta foarte mult pe cei cu depresie, anxietate sau alte afectiuni psihice in intelegerea mai profunda a bolii lor si le va da sugestii de ameliorare, care si pe altii i-au ajutat foarte mult. Repet: desigur ca nu i-au vindecat, dar unii au avut perioade de remisie iar altii de la pumnul de pastile pe care il inghiteau zilnic, au ajuns la jumatate de pastila pe zi.

Este foarte interesanta aceasta carte, scrisa intr-un limbaj simplu, placut, care te face sa te destinzi. Poti invata foarte multe din ea.
0
22-08-2014, ora 19:28
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Clara, ai putea sa imi dai mai multe informatii despre carte, un link ceva, cat costa?Cam despre ce se vorbeste in ea?Tu ai citit-o si te-a ajutat?
0
22-08-2014, ora 20:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Aruon

Copiaza cu Ctrl C autorul si titlul, cum le-am scris, pune-le in caseta de cautare Google, scrie cuvantul pret dupa si da Search.
Ea e in jur de 35 de lei in librarii dar trebuie sa o cauti.

Toate cartile despre anxietate si depresie m-au ajutat. Nu exista carte din care sa nu fi invatat ceva. Le consider mai bune decat consultatiile la psiholog care costa foarte mult.

Mergi in orice Librarie la raftul Psihologie si sigur gasesti ceva sa te atraga sau comanzi online ce carte vrei. Costa destul de mult taxele postale fata de pretul cartii. E mai bine sa te duci la raft sa cauti.

Cartile m-au ajutat sa imi formez un anumit mod de gandire si sa nu mai fiu sensibila la orice. Isi merita ultimul banut.

Dar nu te vindeca nici de depresie si nici de anxietate.

Astea sunt boli in primul rand fizice, ale neurotransmitatorilor si neuronilor. Nu ai cum sa citesti o carte si sa te vindeci de ceva fizic.

Simptomele de depresie si anxietate cedeaza la tratament.
0
22-08-2014, ora 20:25
Aruon
Nu este medic/terapeut
Aruon
Multumesc de raspuns..
Si eu am aceeasi parere, decat sa dai bani foarte multi pe psihologi mai bine citesti o carte buna de aceasta specialitate, e tot ca un fel de sedinta poate si mai mult, unele sunt bestselleruri.

Eu mi-as dori sa gasesc o carte buna despre TOC ca pe mine asta ma necajeste cel mai mult..
O seara buna
0
22-08-2014, ora 21:42
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
DAVID SERVAN in cartea ANTICANCER se rezuma la a reda studiile si cu rezultatele lor si o parte din alimentatie si te lasa pe tine cititorul sa alegi ceea ce ti se potriveste, nu ca alti autori care ZIC FA ASTA SI TE VINDECI, el iti da si posibilitatea sa verifici datele pe care le-a scris.Eu am citit mai multe carti si articole dar majoritatea scriitorilor lor cred ca au gasit vindecarea numai ca o mare parte din vindecare TINE DE PACIENT SI DE PSIHICUL LUI.
POTI INCERCA SI AL ANTICARIATE UNDE SUNT MAI MICI PRETURILE.

CARTEA ASTA A FOST PRIMA LEGATA DE CANCER PE CARE AM CITIT-O TOATA SI CARE MIA EXPLICAT CEL MAI BINE DESPRE ACEASTA BOALA CUM POT LUPTA CU EA CUM SA MA AJUTE FAMILIA PRIETENII, CE TREBUIE SA FAC EU PACIENTUL SI MULTE MULTE ALTELE.
1
22-08-2014, ora 21:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Aruon

Ia sa citesti tu Acatistul Sfantului Duh, sa vezi ce linistitor este.
1
04-02-2020, ora 20:39
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
"Vindeca-ti mintea"(de Dr.Mona Lisa Schulz și Louise Hay)
Vindecarea creierului(de Dr.Joseph Annibali)
Puterea creierului(Dr.Daniel G.Amen)
Foloseste-ti mintea că să întinerești(Dr.Daniel Amen)
Medium medical (Anthony William)
Puterea este in interiorul tau(Louise Hay)
Secretul (Rhonda Byrne)
Puterea(Rhonda Byrne)
Eroul(Rhonda Byrne)
Magia(Rhonda Byrne)
Secretul- învățături zilnice (Rhonda Byrne)
Puterea autovindecarii-Dr.Fabrizio Mancini
Puterea extraordinara a subconstientului tau(Joseph Murphy)
Terapia cognitiv-, comportamentala(psiholog Stephen Briers)
Vindeca-ti corpul -Louise L.Hay
Totul este bine(Dr.Mona Lisa Schulz și Louise Hay)

Lectură plăcută și să vă fie de ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semnale de alarmă ale unei posibile tulburări psihice
  • Monitorizarea activității creierului poate ajuta pacienții cu boli psihice
  • Metoda curentă de diagnosticare a bolilor psihice ar putea fi imprecisă
  •