Carie incisiv

Buna ziua
Am si eu nevoie de o parere..am probleme cu un dinte, acel incisiv mai mic de langa canin, a fost plombat, in urma cu ceva ani, si de ceva luni, am simtit o sensibilitate, si o senzatie deranjanta la acesta, plus la gingie, nu era o durere a dintelui propriu-zisa, era mai mult ca o nevralgie sa zic asa..m-am tot uitat la plomba si era intacta, si nu am mai dat importanta..insa de ceva zile s-a spart acolo la plomba, precizez ca era la baza dintelui, caria tratata, si plomba pusa..si acum mi se pare ca s-a mai marit "gaura", sa zic asa..intrebarea mea este daca se mai poate salva, fara scos nerv sau dintele, din fata nu se vede nimic, e afectat spre interior, si simt acea sensibilitate la dinte.multumesc
Am si eu nevoie de o parere..am probleme cu un dinte, acel incisiv mai mic de langa canin, a fost plombat, in urma cu ceva ani, si de ceva luni, am simtit o sensibilitate, si o senzatie deranjanta la acesta, plus la gingie, nu era o durere a dintelui propriu-zisa, era mai mult ca o nevralgie sa zic asa..m-am tot uitat la plomba si era intacta, si nu am mai dat importanta..insa de ceva zile s-a spart acolo la plomba, precizez ca era la baza dintelui, caria tratata, si plomba pusa..si acum mi se pare ca s-a mai marit "gaura", sa zic asa..intrebarea mea este daca se mai poate salva, fara scos nerv sau dintele, din fata nu se vede nimic, e afectat spre interior, si simt acea sensibilitate la dinte.multumesc
1 comentarii

Trebuie sa faceti un consult stomatologic. Daca este o carie simpla, se curata si se pune din nou plomba fara sa se scoata nervul. Daca, nervul este afectat, va trebui scos (nervul) in nici un caz dintele

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nevralgie?
- 9cred ca este o problema de natura stomatologica
- 5Prima data cand mi se intampla: maxilar umflat si dureros
- 4smalt dentar sfaramicios
- 5cand am picat jos mi s-a rupt pe jumatate un dinte din fata
- 1Dinte cariat
- 1Consumul regulat de iaurt protejează dinţii copiilor de carii
- 4Infectie masea
- 4Carile, un raspuns va rog!
- 9Infectie dentara ce impiedica inchiderea canalelor la doi dinti dupa extragerea nervului
- 11Umflatura sub falca
- 1Se mai poate caria o masea dupa ce a fost tratata si aplicata coronita dentara?
- 3puroi lângă meseaua cu coroana
- 4Masea cariata
- 3carie intre masele
- 1Carie Mit
- 1Întrebare generala carie mică
Mai multe informații despre: Cariile dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: