Carie incisiv

Buna ziua
Am si eu nevoie de o parere..am probleme cu un dinte, acel incisiv mai mic de langa canin, a fost plombat, in urma cu ceva ani, si de ceva luni, am simtit o sensibilitate, si o senzatie deranjanta la acesta, plus la gingie, nu era o durere a dintelui propriu-zisa, era mai mult ca o nevralgie sa zic asa..m-am tot uitat la plomba si era intacta, si nu am mai dat importanta..insa de ceva zile s-a spart acolo la plomba, precizez ca era la baza dintelui, caria tratata, si plomba pusa..si acum mi se pare ca s-a mai marit "gaura", sa zic asa..intrebarea mea este daca se mai poate salva, fara scos nerv sau dintele, din fata nu se vede nimic, e afectat spre interior, si simt acea sensibilitate la dinte.multumesc
Am si eu nevoie de o parere..am probleme cu un dinte, acel incisiv mai mic de langa canin, a fost plombat, in urma cu ceva ani, si de ceva luni, am simtit o sensibilitate, si o senzatie deranjanta la acesta, plus la gingie, nu era o durere a dintelui propriu-zisa, era mai mult ca o nevralgie sa zic asa..m-am tot uitat la plomba si era intacta, si nu am mai dat importanta..insa de ceva zile s-a spart acolo la plomba, precizez ca era la baza dintelui, caria tratata, si plomba pusa..si acum mi se pare ca s-a mai marit "gaura", sa zic asa..intrebarea mea este daca se mai poate salva, fara scos nerv sau dintele, din fata nu se vede nimic, e afectat spre interior, si simt acea sensibilitate la dinte.multumesc
1 comentarii

Trebuie sa faceti un consult stomatologic. Daca este o carie simpla, se curata si se pune din nou plomba fara sa se scoata nervul. Daca, nervul este afectat, va trebui scos (nervul) in nici un caz dintele

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25Toti dintii mi se cariaza la radacina
- 5Prima data cand mi se intampla: maxilar umflat si dureros
- 8Pulpita, masea cariata de mult timp si frica de stomatolog
- 4Carie+Durere
- 3carii la puncte de contact - lipsa de spatiu?
- 4Canin dreapta sus cazut
- 7Dinte cariat se mai poate "salva" ?
- 4Nerv scos, senzatie de durere
- 1Consumul regulat de iaurt protejează dinţii copiilor de carii
- 7Water laser MD inlocuieste freza
- 4Carile, un raspuns va rog!
- 1tratare masea dureri de cap
- 11Umflatura sub falca
- 2pete albe si o carie
- 2umflatura gingie desupra incisivului
- 3Inflamatie cerul gurii/palatina, extrem de dureroasa
- 3carie intre masele