Carie incisiv
Buna ziua
Am si eu nevoie de o parere..am probleme cu un dinte, acel incisiv mai mic de langa canin, a fost plombat, in urma cu ceva ani, si de ceva luni, am simtit o sensibilitate, si o senzatie deranjanta la acesta, plus la gingie, nu era o durere a dintelui propriu-zisa, era mai mult ca o nevralgie sa zic asa..m-am tot uitat la plomba si era intacta, si nu am mai dat importanta..insa de ceva zile s-a spart acolo la plomba, precizez ca era la baza dintelui, caria tratata, si plomba pusa..si acum mi se pare ca s-a mai marit "gaura", sa zic asa..intrebarea mea este daca se mai poate salva, fara scos nerv sau dintele, din fata nu se vede nimic, e afectat spre interior, si simt acea sensibilitate la dinte.multumesc
Am si eu nevoie de o parere..am probleme cu un dinte, acel incisiv mai mic de langa canin, a fost plombat, in urma cu ceva ani, si de ceva luni, am simtit o sensibilitate, si o senzatie deranjanta la acesta, plus la gingie, nu era o durere a dintelui propriu-zisa, era mai mult ca o nevralgie sa zic asa..m-am tot uitat la plomba si era intacta, si nu am mai dat importanta..insa de ceva zile s-a spart acolo la plomba, precizez ca era la baza dintelui, caria tratata, si plomba pusa..si acum mi se pare ca s-a mai marit "gaura", sa zic asa..intrebarea mea este daca se mai poate salva, fara scos nerv sau dintele, din fata nu se vede nimic, e afectat spre interior, si simt acea sensibilitate la dinte.multumesc
1 comentarii
Trebuie sa faceti un consult stomatologic. Daca este o carie simpla, se curata si se pune din nou plomba fara sa se scoata nervul. Daca, nervul este afectat, va trebui scos (nervul) in nici un caz dintele
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9cred ca este o problema de natura stomatologica
- 8mi se cariaza dintii foarte repede
- 4masele foarte cariate, una rupta si la alta i-a picat plomba
- 3am o carie intre 2 masele de mult timp
- 3carii la puncte de contact - lipsa de spatiu?
- 5Ce pot face sa dispara durerea de masea?
- 8dinti lapte 21 ani
- 6Am probleme foarte mari cu dantura si cu dintii in general
- 3Carie dentara - coroana solutie?
- 9poate fi cancer?
- 2Halena din cauza unor carii?
- 5Scuipat cu sange !
- 1tratare masea dureri de cap
- 1Partea stanga umflata.
- 1infectie la masea?
- 7Ganglion inflamat (polipi+sinuzita+carii)
- 2umflatura gingie desupra incisivului
- 4Masea cariata
- 1Durere de masea cariata
- 2Măsea dureroasa
Mai multe informații despre: Cariile dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: