Consumul regulat de iaurt protejează dinţii copiilor de carii

15-08-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Consumul regulat de iaurt poate reduce riscul cariilor dentare la copii, consideră oamenii de ştiinţă. Astfel, copiii care au consumat produse lactate de cel puţin patru ori pe săptămână s-au plâns de probleme cu dinţii cu 22% mai puţin decât cei care au procedat în mod similar doar o dată pe săptămână, potrivit unui studiu al unor cercetători japonezi, citaţi de Tha Daily Mail.

O echipă de experţi de la universităţile Tokyo şi Fukuoka şi-au extins investigaţiile asupra unui eşantion de peste 2.000 de copii în vârstă de trei ani. Ei i-au intervievat şi pe părinţii acestora, cu scopul de a afla ce mănâncă de obicei micuţii. Apoi, medicii stomatologi au evaluat starea dentară a copiilor participanţi la studiu. Rezultatele au arătat o legătură clară între consumul de iaurt şi o prevalenţă mai mică a cariilor, potrivit oamenilor de ştiinţă japonezi.

În acelaşi timp, alte produse similare, cum ar fi untul, brânza şi laptele nu au avut niciun rol în starea dinţilor. Cercetătorii niponi sugerează că acest lucru se datorează tipului de proteine care se găseşte doar în iaurt, capabil să protejeze smalţul dentar la expunerea de acizi dăunători.

Acest studiu vine să confirme rezultatele unui experiment realizat anterior de o echipă de experţi din Australia, care a ajuns o concluzie similară.

În acelaşi timp, stomatologi din Marea Britanie avertizează că unele iarturi, în special cele cu fructe, conţin zahăr, iar consumul lor favorizează apariţia cariilor atât la copii, cât şi la adulţi.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
1 comentarii
0
09-10-2012, ora 23:10
lored@nna
Nu este medic/terapeut
lored@nna
Buna seara! Copilasul meu are 2 ani si 8 luni si are afectati incisivi superiori de distrofie dentara(galbeni, fara smalt si se macina vizibil).Am citit articolul d-voastra si recunosc ca iaurtul nu este unul dintre alimentele lui preferate insa il consuma. Am fost la stomatolog iar acesta mi-a spus ca nu e nimic de facut si sa astept pana la dentitia definitiva.Nu ma pot multumi cu acest raspuns in perspectiva ca dintisori o sa-i cada prematur sau si mai rau ca ar putea aparea inflamatii gingivale. Va rog sa ne ajutati cu sfaturi sanatoase si produse naturiste care sa opreasca aceasta boala. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul