Carile, un raspuns va rog!
As dorii sa stiu si eu cat de repede se dezvolta o carie daca e un mic punctulet pe masea si a ramas un mic punctulet de unu/doi ani, si ce mai pot face in aceasta situatie, si daca mai pot amana o consultatie.Va multumesc!
4 comentarii
In cazul descris probabil ca va evolua lent, dar atentie!!!!!: ceea ce pt dvs poate parea doar un mic punctulet e posibil ca sub el sa fie un adevarat crater de carie. Va sfatuiesc sa nu aminati prea mult. Daca este o carie in evolutie si n-o tratati la timp, se va ajunge la scos de nerv, ceea ce inseamna mai multe sedinte de tratament plus cresterea costurilor.
In general vorbind, cariile evolueaza diferit de la pacient la pacient: la unii f repede, la altii f lent, iar la norocosi deloc :).
In general vorbind, cariile evolueaza diferit de la pacient la pacient: la unii f repede, la altii f lent, iar la norocosi deloc :).
Eu pana la 17 ani nu am avut nici macar o micuta carie, insa la 17 ani mi-am plombat prima carie imediat ce am observat-o, doamna doctor la care am fost imi spusese ca am niste dinti foarte puternici si sanatosi si nu crede ca voi avea curand probleme cu ele insa cred ca de la tutun s-au cariat..insa foarte putin la suprafata in interior nu stiu.Si inca ceva..dureri nu am avut pana acum.
Cariile se pot dezvolta si intre masele sau apar doar din mijloc si incep sa "manance" restul??Va multumesc frumos pentru raspuns!!
Cariile se pot dezvolta si intre masele sau apar doar din mijloc si incep sa "manance" restul??Va multumesc frumos pentru raspuns!!
Cariile pot sa apara oriunde pe dinte.
Va multumesc frumos doamna Nicoleta Grosu pentru raspunsuri !!Va doresc sanatate!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nevralgie?
- 4masele foarte cariate, una rupta si la alta i-a picat plomba
- 5Ce pot face sa dispara durerea de masea?
- 8dinti lapte 21 ani
- 9poate fi cancer?
- 3dinti din fata mancati de carie
- 3durere de dinti dupa drenaj dentar
- 6Molari care ii imping atat in stanga cat si in dreapta sunt foarte cariati
- 3Infectie la o masea -posibil tratament fara antibiotice?
- 4Infectie masea
- 9Infectie dentara ce impiedica inchiderea canalelor la doi dinti dupa extragerea nervului
- 1Partea stanga umflata.
- 1Parodontoza, carii rezolvate...
- 2pete albe si o carie
- 4Durere insuportabila
- 1Durere de masea cariata
- 4Măsea plombată cariată
- 2Doua intrebari - masea cariata, granulom
Mai multe informații despre: Cariile dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: