cand isi fac efectul anticonceptionalele?
Buna ziua as dori si eu sa aflu daca dupa ce numai iau anticonceptionale pot ramane imediat insarcinata sau mai raman urme de pastile in corp o anumita perioada de timp?astept raspunsul dvs.va multumesc
5 comentarii
Anticonceptionalele pot dauna unei sarcini in curs, dar nu si sarcinilor viitoare.
Acuma, daca sensul interbarii este: "exista posibilitatea de a ramanea insarcinata dupa anticonceptionale ?", raspunsul este: anticonceptionalele asigura protectie atata timp cat sunt luate. Deci, in principiu, o sarcina e posibila chiar a doua zi dupa ce nu mai sunt luate. Totusi, in cazul unei folosiri mai indelungate (ani) poate aparea uineori o sterilitate tranzitorie sau definitiva.
Acuma, daca sensul interbarii este: "exista posibilitatea de a ramanea insarcinata dupa anticonceptionale ?", raspunsul este: anticonceptionalele asigura protectie atata timp cat sunt luate. Deci, in principiu, o sarcina e posibila chiar a doua zi dupa ce nu mai sunt luate. Totusi, in cazul unei folosiri mai indelungate (ani) poate aparea uineori o sterilitate tranzitorie sau definitiva.
la ce se refera sterilitate tranzitorie?am luat anticonceptionale 2 ani si ceva pana acum 2 sapt
Anticonceptionalele actioneaza:
-asupra overelor, suprimand ovulatia si ciclul lunar
-asupra uterului, subtiindu-i mucoasa
La intreruperea anticonceptionalelor dupa o cura indelungata, reluarea activitatii ovariene si a ciclului lunar se poate lasa asteptata un timp mai lung sau mai scurt. La fel, uterul poate avea nevoie de un anumit timp pentru refacere. In toate aceste cazuri o sarcina fie nu apare (nu exista ovulatie), fie apare dar nu prinde (ovulul fecundat nu gaseste suficienta mucoasa uterina in care sa se cuibareasca).
Ce inseamna, mai exact, "cura indelungata" ? Un studiu retrospectiv arata ca frecventa si durata acestei perioade de sterilitate depinde de timpul de expunere la anticonceptional si ca apare o inflexiune a curbei in dreptul valorii de 5 ani, dupa care riscul de aparitie a acestei reactii adverse creste mai abrupt decat pana atunci.
-asupra overelor, suprimand ovulatia si ciclul lunar
-asupra uterului, subtiindu-i mucoasa
La intreruperea anticonceptionalelor dupa o cura indelungata, reluarea activitatii ovariene si a ciclului lunar se poate lasa asteptata un timp mai lung sau mai scurt. La fel, uterul poate avea nevoie de un anumit timp pentru refacere. In toate aceste cazuri o sarcina fie nu apare (nu exista ovulatie), fie apare dar nu prinde (ovulul fecundat nu gaseste suficienta mucoasa uterina in care sa se cuibareasca).
Ce inseamna, mai exact, "cura indelungata" ? Un studiu retrospectiv arata ca frecventa si durata acestei perioade de sterilitate depinde de timpul de expunere la anticonceptional si ca apare o inflexiune a curbei in dreptul valorii de 5 ani, dupa care riscul de aparitie a acestei reactii adverse creste mai abrupt decat pana atunci.
si daca am luat aproximativ 2 ani este posibil sa numai pot face copii?tinand cont ca am 19 ani?
Este mult mai probabil ca, dupa numai doi ani, sterilitatea sa nu se fi instalat. Totusi, ar fi preferabil, din motive de prudenta, sa schimbati metoda contraceptiva, ca sa nu va puneti sanatate in pericol.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Laurina... pot avea contact sexual din primele zile de cand le folosesc?
- 2pot sa reiau contraceptive?
- 14Pauza de 7 zile
- 4pilula de contraceptie - am observat ca am una in plus
- 6insarcinata chiar daca folosesc anticonceptionale?
- 4marvelon 28.. cate zile trebuie sa iau ca sa ma protejez?
- 3Novinete.. am sarit o pastila
- 5Am uitat primele doua pilule contraceptive din folie
- 6Am luat 5 ani la rad fara intrerupere anticonceptiolane; le-am lasat si CM a luat-o razna
- 6sangerare dupa orgasm
- 6pot ramane gravida daca iau anticonceptionale?
- 8ce se intampla daca.?
- 4in cele 7 zile de pauza voi fi protejata?
- 5karissa sau yasmine - ce aleg?
- 42anticonceptionale yasmin cu pauza de 2 luni
- 6Probleme cu Yaz: de aprox. o saptamana am dureri foarte mari de sani
- 4Anticonceptionale din ziua a 8-a
- 0Escapelle peste sarcina deja instalata
- 0Cind pot sa incep anticonceptionalele.
- 1Anticonceptionale Karissa
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: