cand ar trebui sa fac pauza?
Iau contraceptive Artizia de la inceputul lunii octombrie 2011. Inca nu am facut pauza, deoarece ma simt mai in siguranta cu anticonceptionale(mi-e greu sa ma intorc la prezervative). Cam cand ar trebui sa fac pauza? Este absolut necesara?
4 comentarii
Sa inteleg ca tu n-ai facut pauza de 7 zile intre folii, sau cum?
am facut pauza de 7 zile intre folii. Eu ma refeream sa fac o pauza generala, de vreo luna sau ceva de genul.
Pauza de o luna o data la 6 luni.
Aceasta pauza este pentru ficat, intrucat ficatul este afectat de pastilele anticonceptionale. Incepi anticonceptionalele cand iti vine menstruatia din nou intr-una din primele 5 zile. Medicii recomanda din ziua a 5á pentru a nu schimba data menstrei ( unele anticonceptionale au scris in prospect ca se pot incepe in primele 4 zile ale menstruatiei, asa ca sa citesti si prospectul, in cazul acestora le incepi in ziua a 4a).
Aceasta pauza este pentru ficat, intrucat ficatul este afectat de pastilele anticonceptionale. Incepi anticonceptionalele cand iti vine menstruatia din nou intr-una din primele 5 zile. Medicii recomanda din ziua a 5á pentru a nu schimba data menstrei ( unele anticonceptionale au scris in prospect ca se pot incepe in primele 4 zile ale menstruatiei, asa ca sa citesti si prospectul, in cazul acestora le incepi in ziua a 4a).
Multumesc mult de raspuns! Acum nu stiu exact ce sa fac. daca nu am facut pauza la 6 luni, iar acum deja s-au facut 10 luni de cand iau anticonceptionale Artizia. Eu stiam ca ele ar avea un continut scazut de hormoni si ma gandesc ca poate nu afecteaza ficatul. Nu as mai face pauza asta de o luna pentru ca ma gandesc ca o sa dau organismul peste cap(adica o luna pauza si dupa aia sa incep iar..menstruatia o sa se cam deregleze si o sa mai stau si cu stres). Sa fac pauza acum, sau sa astept sa se faca un an, sau sa nu mai fac deloc? Astept pareri.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4pot sa raman insarcinata in timpul celor 7 zile de pauza?
- 3cand pot reluat tratamentul cu microginon?
- 4yasmine.. cand fac pauza?
- 4Yasmine - pauza de 7 zile si o sangerare usoara
- 3pauza de anticonceptionale
- 4cand trebuie facuta pauza?
- 5intrerupere de anticonceptionale
- 4pauza la anticonceptionale, tratament trachisan si sex = sarcina?
- 1pauza o zi in sase zile de ciclu
- 3Pauza si administrarea logestului...
- 5Pauza la anticonceptionale.. menstruatia nu vine
- 0Pauza anticonceptionale, dereglare sau sarcina?
- 2Pauza de 6 zile in loc de 7 la anticonceptionale
- 1anticonceptionale si contraceptia de urgenta
- 1Pastile karissa
- 1Pauza de 7 zile între contraceptive
- 0Pauza anticoncepționale și lipsa menstruatiei
- 2Întrerupere anticoncepționale
Mai multe informații despre: pauza la anticonceptionale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: