pauza de anticonceptionale
Am luat cativa ani, fara intrerupere, Rigevidon. Medicul ginecolog mi-a recomandat o pauza de 3 luni in administrarea oricaror anticonceptionale, dupa care, trecerea la un alt tip de pilule contraceptive fiindca Rigevidonul ar fi deja depasit. Va rog sa-mi spuneti de ce acesta nu mai corespunde calitativ si daca reprezinta un pericol instalarea "accidentala" a unei sarcini in acest interval de pauza.
4 comentarii
Rigevidon-ul este acelaşi care era şi în trecut. Probabil, doctorul ginecolog are în vedere nu abateri calitative de la procesul de fabricaţie, ci faptul că ar fi indicate anticoncepţionale cu doze mai mici de hormoni, care au apărut între timp.
După întreruperea unui anticoncepţional, există o probabilitate crescută de a rămâne însărcinată. Nu există risc suplimentar de malformaţii.
După întreruperea unui anticoncepţional, există o probabilitate crescută de a rămâne însărcinată. Nu există risc suplimentar de malformaţii.
Am revenit cu o intrebare legata de intreruperea tratamentului contraceptiv: am avut ultimul contact sexual inainte cu cateva zile de stoparea anticonceptionalelor, dupa care am avut menstruatie. De atunci au trecut cam 6 saptamani si menstruatia nu a mai aparut. Va rog sa-mi spuneti care ar putea fi cauza.
Daca ati avut contact sexual cu 4 zile sau mai putin inainte de intreruperea anticonceptionalelor, cauza intarzierii menstruatiei ar putea fi aparitia unei sarcini.
Daca ultimul contact sexual a fost cu 5 zile sau mai mult inainte de intrerupere, atunci cauza trebuie cautata mai degraba intr-un dezechilibru hormonal produs de intreruperea anticonceptionalelor.
Daca ultimul contact sexual a fost cu 5 zile sau mai mult inainte de intrerupere, atunci cauza trebuie cautata mai degraba intr-un dezechilibru hormonal produs de intreruperea anticonceptionalelor.
am inceput sa iau Rigevidon de 3 zile dar ma simt foarte rau..am dureri mari de cap, vomit.. o stare generala proasta. Ce se intampla daca le intrerup? am mai citit pe diferite site-uri ca daca le intrerup la jumatatea foliei..apar sangerari prelungite.. poate e si greseala mea pt k nu le-am luat la prescrierea doctorului..ci mi-a zis o prietena ca sunt bune..da se pare ca nu si pentru organismul meu... Va rog sa mi da-ti un sfat..va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3la logest pauza?
- 1pauza anticonceptionale
- 3Cat se face pauza dupa 3 ani de antic.?
- 4Pot ramane insarcinata?
- 3sangerarea din pauza de 7 zile
- 2pauza cu anticonceptionale
- 2pauza o luna de anticonceptionale??
- 4am luat o tableta de Diane 35, dupa a urmat pauza de 7 zile
- 4cand trebuie facuta pauza?
- 11intarzierea menstruatiei, pauza la anticonceptionale, test de sarcina negativ...
- 4pauza anticonceptionale...
- 1Ma ingras daca fac pauza de la Marvelon?
- 4in cele 7 zile de pauza voi fi protejata?
- 3Pauza si administrarea logestului...
- 3Pauza Logest
- 1Pot ramane insarcinata?
- 1Pauza anticonceptionale
- 1anticonceptionale si pauza
- 0Pauza de 7 zile la anticonceptionale
- 1Lipsa menstruatiei in zilele de pauza
Mai multe informații despre: pauza la anticonceptionale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: