cancer la baza limbii-oncologie
asi dorii sa stiu daca aceasta forma de neoplasm poate sa dea metastaze la distanta, fac precizarea ca a fost depistat in anul 2003, s-a urmat tratament citostatic pana in anul 2004+cobaltoterapie -30 de expuneri la Fundeni.La data depistarii se afla in stadiul iii a sau b;Va multumesc. astept raspunsul dumneavoastra.
6 comentarii
Va rog spuneti-mi ce inseamna neolpasm baza limbii T2N2M0/ST 4A.Cat de grav este.fratele meu a fost depistat cu boala asta si i-a pzis doctorul sa inceapa citostatice apoi cu radioterapie
pai este vorba de un cancer de gat/baza limbii deja foarte avansat. trebuie sa faca tratament, dupa cum a zis si doctorul, cu o combinatie de CHIMIOTERAPIE si CITOSTATICE. totusi, l-a vazut un chirurg ORL-ist si a zis ca nu se poate opera ? are un RMN de gat facut si un CT de piept ? asta ar trebui facut pentru a se vedea EXACT extensia bolii.
multumesc ptr raspuns.da a fost vazut de medic orl-ist are ct rmn ne-a trimis la sf maria si acolo ne-au spus ca nu e operabil sa facem chimio si radioterapie l-am programat la medic oncolog dar problema mea e ca fratele meu acum refuza orice ca pe el nu-l doare nimic si degeaba le face.
"degeaba le face" banuiesc ca e exprimarea lui mot a mot. poate ca omului nu i s-a explicat ca are cancer si ca fara tratament va muri repede si se va chinui foarte tare. incercati sa-i explicati asta si sunt convins ca, dupa o perioada de ingrijorare in care va cadea putin pe ganduri... o sa revina asupra deciziei de a "refuza orice". in schimb, daca omul nu stie ce are, cum sa accepte tratamente atat de complicate ca cele care i se propun ? nu e just ?
Aveti dreptate pina la urma a acceptat.i s-a dat o premedicatie care consta din medrol 2 claritine 1 omeran 1 granisetron 1 tabl.si de pe 7 ian o sa inceapa cu radioterapie dar am citit undeva ca de la astea nu o sa poata minca ca i se umfla limba?as vrea sa va mai intreb de niste pastile va rog :schinduf chaga tinctura gentiana ajuta la ceva ?multumesc
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4bubite sub limba
- 2Probleme
- 9candidoza bucala
- 3muscatura de limba
- 3boli ale limbii
- 6Senzatie de amorteala gat si limba
- 6de vreo 3 ani ma trezesc dimineata cu limba alba
- 3Pustule pe limba, disfagie
- 9Ciuperca limba
- 10Dureri in gat si de limba
- 2cancer bucal?
- 1cancer limba
- 2poate fi cancer in gat?
- 8interventie chirurgicala mandibula
- 6amigdala inflamata si dureroasa in spatele limbi
- 2durere de gat limba ureche
- 38senzatia de limba arsa
- 1Limba cu taieturi si cerculete albe pe marginea limbei.
- 3Bube la baza limbii
- 2O umflătura ciudata sub limba
Mai multe informații despre: Cancerul bucal Limba
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: