Va rog sa ma ajutati !! Am luat venlafaxina 11 ani pt depresie, doresc să raman însărcinată
Ajutati-ma va rog! Am urmat tratament cu venlafaxina 11 ani pentru o depresie, doresc să raman însărcinată și vreau să le scot, medicul mi-a mai redus din doza si am mers 2 luni de zile cu 37, 5 mg când acum doua saptamani am încetat să mai iau deloc... eram din ce in ce mai obosită, transpirații noaptea, vedere incetosata, ameteli la cap, si mi-au mai apărut si stări cum aveam inainte de a incepe tratamentul sau stări ca la reactiile adverse la medicament( stări de plâns, tristete, stari de panica, frică să nu cad din nou în depresie, sunt foarte emotivă, o neliniste asa in corp, si daca stau la magazin la coada ma apuca emoțiile cred nu stiu ce...transpir foarte tare...) Medicul mi-a recomandat sa iau ceva pe baza de plante daca tot vreau sa le scot pe celelalte...Am luat 5HTP (Alevia) am luat prima zi 3 dimineata, prânz si seara, următoarele 3 zile două pe zi, dimineata si seara, apoi ma simteam mai bine si luam doar 1 seara vreo 3 zile, iar acum ma simt din nou cu stări aiurea daca am văzut că imi e mai bine am incercat sa renunț prea repede si la acestea.Doar de o săptămână iau 5HTP.Ce ma sfătuiți să fac? E normal ca dupa tratamentul cu venlafaxina atata timp sa mai reapară episoade depresive? Sau sunt normale pana iese toata substanta din corp?In cat timp iese substanta din corp?Cum sa iau 5HTP sa nu mai apara starile acestea si dupa ce perioada as mai putea renunța si la ele?
20 comentarii
Buna seara încercați Stresclin complex 1-0-1
Magnosun 0-1-0
Propranolol 10 mg la nevoie pt palpitații are și efect anxiitic
Magnosun 0-1-0
Propranolol 10 mg la nevoie pt palpitații are și efect anxiitic
Incercati sa nu ramaneti insarcinata pina nu va stabilizati fara medicamente.
Au fost doamne pe Forum care au ramas si le-a fost extraordinar de greu.
Au fost doamne pe Forum care au ramas si le-a fost extraordinar de greu.
Multumesc frumos! Ce riscuri sunt daca as merge din nou pe tratament si as ramane însărcinată? În caz că nu as putea sta fără tratament...
Nu exista nici un risc major la doze mici de intretinere si discontinuu ! Cum au facut toate heroinomanele, alcoolicele, tutungistele si cofeinomanele copii, cred ca si anxioasele pot pe un tratament minimal, care nu este un viciu ci o necesitate ! Riscul este dimpotriva sa faceti un copil nevrotic, anxios, hipersensibil daca nu va tratati starile !
Majoritatea medicamentelor psihiatrice au efect malformativ pt fat nu recomand sa rămâneți însărcinată fiind în tratament!
Am uitat sa adaug si o fac acum : este adevarat ca dupa 11 ani de luat zilnic este absolut obligatorie o pauza de detoxificare de minim 6-7 saptamani inainte de a ramane insarcinata, altfel aceasta acumulare indelungata ar avea sigur efecte asupra embrionului ! In acest timp puteti lua absolut orice preparate naturale cu care va simtiti bine, cele recomandate de domnul doctor sau altele !
Cand am spus de doze mici si de cure discontinue ma gandeam la 5-7, maxim 10 zile pe luna, jumatate din cea mai mica pastila doar daca simptomele anxietatii devin de nesuportat, deci vor afecta si fatul !
Cred ca acum e util sfatul altor mamici care au luat sau nu tratament pe timpul sarcinii !
A auzit cineva de atacuri de panica la copii de 6-7 ani ?! Eu da, si cred ca asta vine tocmai de la mame care nu s-au tratat nici inainte si cu atat mai putin in timpul sarcinii !
Cand am spus de doze mici si de cure discontinue ma gandeam la 5-7, maxim 10 zile pe luna, jumatate din cea mai mica pastila doar daca simptomele anxietatii devin de nesuportat, deci vor afecta si fatul !
Cred ca acum e util sfatul altor mamici care au luat sau nu tratament pe timpul sarcinii !
A auzit cineva de atacuri de panica la copii de 6-7 ani ?! Eu da, si cred ca asta vine tocmai de la mame care nu s-au tratat nici inainte si cu atat mai putin in timpul sarcinii !
Si daca iei tratament in perioada sarcinii si daca nu iei, si daca ai simptome de depresie si/sau anxietate in perioada sarcinii si daca nu ai, predispozitia spre aceste tulburari psihice -ca si pentru altele!- tot se transmite genetic. In cazul anxietatii se vorbea de un 40% riscuri sa sufere si copilul tau, la depresie nu stiu cat mai e. Mergi la noroc sau te gandesti ca peste decenii tulburarile astea vor fi vindecate cu o medicatie miraculoasa?
De ce-ti doresti copilul? Te gandesti ca o sa te ajute sa iesi din depresie? E mult de munca cu crescutul unui copil, e greu si pentru un om sanatos si echilibrat, stii la ce te inhami? Si apoi, crescut fiind, sa-l vezi ca incepe sa sufere la randul lui de boala de care ai suferit si tu, poate mai putin, poate mai mult. Ce zici, o sa suporti usor gandul (si reprosurile!) ca e depresiv pentru ca ai fost si probabil inca vei fi depresiva?
De ce-ti doresti copilul? Te gandesti ca o sa te ajute sa iesi din depresie? E mult de munca cu crescutul unui copil, e greu si pentru un om sanatos si echilibrat, stii la ce te inhami? Si apoi, crescut fiind, sa-l vezi ca incepe sa sufere la randul lui de boala de care ai suferit si tu, poate mai putin, poate mai mult. Ce zici, o sa suporti usor gandul (si reprosurile!) ca e depresiv pentru ca ai fost si probabil inca vei fi depresiva?
Actul de procreare este un drept al peesoanei, nu cred că suntem în măsură să întrebăm de ce își dorește x sau y un copil sau daca îl poate creste.Fiecare om depresiv sau nu își asumă să crească un copul daca l-a conceput.Subiectul deviază și nu are rost.ANTIDEPRESIVELE AU RISC TERATOGEN!Trebuie întrerupt tratamentul cu minim 6 luni înainte de concepție. DA o sarcina te poate ajuta sa scapi de depresie, citiți înainte să postați lucruri care pot face mai l rău decât bine omului aflat deja în suferință, Dumneavoastră Doamna CatincaR ne spuneți din experiența sau ați citit undeva ceea ce afirmați mai sus?Ne este general valabil daca mama este depresivă sa fie și fătul.
in primul trimestru de sarcină mamele sunt mai depresie oricum.pt că își fac griji daca sarcina e bine, cum vor crește copilul cum.il vor educa, cum vorvreactreac cand vor raci etc, asta fara sa fi fost diagnosticate înainte cu depresie
in primul trimestru de sarcină mamele sunt mai depresie oricum.pt că își fac griji daca sarcina e bine, cum vor crește copilul cum.il vor educa, cum vorvreactreac cand vor raci etc, asta fara sa fi fost diagnosticate înainte cu depresie
Domnule doctor, nu am afirmat ca "e general valabil" sa mosteneasca boala/tulburarea copilul, am scris de predispozitii, de riscuri, de procente. Ca omul sa-si asume in cunostinta de cauza. Scrie peste tot pe net ca se poate transmite genetic, dati o simpla cautare pe google daca in cartile dvs de specialitate nu scrie asta. La o simpla cautare: la anxietate e pomenit un 30-40% sanse ca si copilul sa sufere de anxietate daca mama a suferit la randul ei de anxietate -nu neaparat in timpul sarcinii. 40% riscuri scria ca-s riscurile pt copil si in urma cu decenii, cand am cautat prin Biblioteca universitara din Cluj.
Da, se poate intampla ca un copil sa te scape de depresie, cum se poate intampla sa te adanceasca si mai tare, cand descoperi cate greutati adauga vietii un copil, viata care oricum ti se parea greu de dus si inainte.
Ciudata atitudinea psihiatrilor relativ la sfatuirea bolnavilor privind conceperea de copii. Pe vremea impuscatului, cu toata urgia impotriva femeilor sa nu cumva sa recurga la intreruperi de sarcina, era totusi o boala pe care daca o aveai, ti se intrerupea sarcina fara probleme: schizofrenia. Astazi, daca tu, ca apartinator, rogi medicul care iti spune ca fiica ta ar avea schizofrenie -il rogi sa discute cu ea despre genetica, despre riscul de a face copii la fel de schizofrenici iti raspunde nonsalant ca riscurile sunt foarte mici, pe la 12 % daca e un singur parinte si nicio problema, sa faca copii! Dar una din primele intrebari care se pun apartinatorilor atunci cand isi duc copilul la un ambulator sau camera de garda de psihiatrie e DACA MAI AVETI IN FAMILIE CAZURI DE BOLI PSIHICE. Pai daca riscurile sunt asa de mici, de ce dr va intereseaza atat de tare si dintru inceput daca mai sunt cazuri in familie?
Da, se poate intampla ca un copil sa te scape de depresie, cum se poate intampla sa te adanceasca si mai tare, cand descoperi cate greutati adauga vietii un copil, viata care oricum ti se parea greu de dus si inainte.
Ciudata atitudinea psihiatrilor relativ la sfatuirea bolnavilor privind conceperea de copii. Pe vremea impuscatului, cu toata urgia impotriva femeilor sa nu cumva sa recurga la intreruperi de sarcina, era totusi o boala pe care daca o aveai, ti se intrerupea sarcina fara probleme: schizofrenia. Astazi, daca tu, ca apartinator, rogi medicul care iti spune ca fiica ta ar avea schizofrenie -il rogi sa discute cu ea despre genetica, despre riscul de a face copii la fel de schizofrenici iti raspunde nonsalant ca riscurile sunt foarte mici, pe la 12 % daca e un singur parinte si nicio problema, sa faca copii! Dar una din primele intrebari care se pun apartinatorilor atunci cand isi duc copilul la un ambulator sau camera de garda de psihiatrie e DACA MAI AVETI IN FAMILIE CAZURI DE BOLI PSIHICE. Pai daca riscurile sunt asa de mici, de ce dr va intereseaza atat de tare si dintru inceput daca mai sunt cazuri in familie?
Va multumesc pentru raspunsurile date.Daca m-as stabiliza cu cele naturiste( 5HTP) si as ramane insarcinata sunt la fel de riscante ca si celelalte antidepresive ? Încep să mă simt mai binisor dar iau dimineata, prânz si seara...Ideea e ca nu vreau nici prea repede sa raman in sarcinata, doar după ce vad ca pot sta fără pastile. Vreau sa stiu daca sunt la fel de puternice ca si celelalte antidepresive?
Se face 6 luni detoxifiere de pastile, daca organismul rezista si abia apoi va ganditi daca puteti sa concepeti un copil in cazul in care stiti deja sigur ca predispozitia la boala i-o veti transmite.
Nu. Nu sunt la fel de puternice.
Pe forum au intrat de-a lungul timpului mame care s-au plans cat de greu le-a fost in timpul sarcinii si dupa cu depresia si anxietatea si pentru ca nu puteau sa ia pastile (din cauza efectului teratogen), au fost trimise la psiholog unde sedinta incepe de la 100 de lei si nu stii sigur daca te ajuta.
Pe forum au intrat de-a lungul timpului mame care s-au plans cat de greu le-a fost in timpul sarcinii si dupa cu depresia si anxietatea si pentru ca nu puteau sa ia pastile (din cauza efectului teratogen), au fost trimise la psiholog unde sedinta incepe de la 100 de lei si nu stii sigur daca te ajuta.
Cu 5-htp-ul poti merge oricat te simti bine cu el, nu contine enzime inhibitoare, este un precursor natural din care organismul isi fabrica singur serotonina si melatonina !
In cazul tau este absolut obligatorie psihoterapia, fa tot posibilul sa ajungi la un psiholog bun, foarte bun care sa te sustina in demersul tau !
In cazul tau este absolut obligatorie psihoterapia, fa tot posibilul sa ajungi la un psiholog bun, foarte bun care sa te sustina in demersul tau !
E important Alina sa apelezi si la sprijinul psihoterapiei. Oare in toata aceasta perioada ai fost si la psihoterapie, cel putin cateva saptamani pe an ?
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Buna ziua ! Am început să merg si la un psihoterapeut dar astăzi abia o sa fie a 3 a ședință, prima stat de vorbă, a doua relaxare si respiratie, o singură dată pe săptămână...Ideea e ca nu mai suport stările aste pe care le am de mai bine de o lună de zile, am avut zile când nu am putut merge nici la serviciu.Mi-a mai dat dna psiholog o rețetă cu stresclin, bien plus, relaxirem, vagostabil ( la nevoie) si 5HTP.. Iau si dim si prânz si seara... Nu ma simt bine deloc pe lângă stările depresive (plâns, tristete, nu am chef sa fac nimic, atacuri de panica, ) am avut un moment in care nu mai mergeam bine( aruncam picioarele, ca cei cu handicap) cam 10 pași asa si apoi imi reveneam cu mersul dar eram mai înceată asta mi sa intamplat sambata...Am mai avut de două ori aceasta problema la picioare dar fără a spune cuiva, o data cand eram cu tratamentul cu venlafaxina si o data cand am mai incercat sa le las acum cativa ani... Ce pot sa fac? Sa merg si la un neurolog, Mi-e teama ca eu astept sa ma fac bine cu terapie si cu pastile din astea de plante si poate imi fac mai rau stând asa...va rog da-ti-mi un sfat...multumesc
Reluati tratamentul si lasati naturistele ca sunt apa de ploaie.
Terapia cognitiv comportamentala cât de mult ajuta? Maine o sa ma duc a 4 a oara si am facut doar niste relaxari ale corpului si respiratie... În ce constă terapia asta? Doar in respiratie si relaxari ale corpului?
De ieri mi-a dat dl dr psihiatru xanax la nevoie si serodops 1/2 seara...Nu mai suportam stările pe care le aveam de 5 saptamani...trebuia sa merg la serviciu...Daca merg si cu terapia cognitiv comportamentala in paralel e bine ? Sau sa renunț la aceasta? Oare ma ajuta la ceva?din 3 ședințe nu am vazut nimic...de fapt nu am facut mai nimic...cate 20 min de respiratie si relaxare
Buna dimineața
Eu zic sa nu renunțati psihoterapia este un act terapeutic important în procesul de reechilibrare psihică
Sa auzim de bine
Sanatate
Eu zic sa nu renunțati psihoterapia este un act terapeutic important în procesul de reechilibrare psihică
Sa auzim de bine
Sanatate
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 148Coaxil?...ce stiti despre acest medicament
- 2Amitripilina si xanax
- 0Disfunctie Erectila
- 4Sunt depakote și Orfril aceeași chestie?
- 2Efecte adverse seroxat
- 1Care sunt orele optime?
- 2Sertralina-pentru anxietate
- 8Olanzapina si Cymbalta
- 4Oprire tratament TOC - transpirație excesivă
- 10Amitriptilina
- 3Trecerea de la Xeplion la Abilify din cauza constipației
- 10Exista vreun tratament de termen lung pentru deficiente ale neurotransmițătorilor Gaba?
- 2Spitomin in anxietate.
- 3Prozac e un antidepresiv sedativ sau activator?
- 8Cum este mai bine sa iau anxiarul?
- 13Evitati medicamentele generice
- 5E mai buna paroxetina decât Prozac-ul pt TOC și anxietate?
- 0Ciclu nu vine
Mai multe informații despre: antidepresivele in sarcina medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: