Buna ziua va rog dacă ma puteți ajuta !!! Lipsa pofta mâncare de o luna

13-01-2021
Mihaiciobanu11
Nu este medic/terapeut
Mihaiciobanu11
Buna ziua numele meu este Mihai, de pe data de 24 Noiembrie am rămas fără pofta de mâncare de atunci și pana acum intr o luna și o sapamtana mi am făcut o sumedenie de analize (la sânge complete inclusiv HIV, hepatite, helicobactery sânge, hemoleucograma, biochimie(toate ieșind in limite normale )apoi am continuat investigațiile m am gandit și la ce i mai grav (RMN cerebral -fără probleme, RMN abdomen-fără probleme, endoscopie -fără probleme, pur și simplu nu știu unde sa ma mai duc ce sa mai fac am
Bătut la USA multor spitale toți îmi spun ca sunt sănătos tun.dar eu practic nu mai am pofta de mâncare absolut deloc zici ca sunt plin mereu, când mănânc mănânc forțat practic doar sa supraveiestuesc uneori nu suportam nici mirosul de mâncare îmi vine sa vars doar când miros.pana și covrigul cald nu îmi mai place.ce sa zic dacă ma poate îndruma și pe mine undeva ????bila este in regula doar un mic polip care l am tratat și doctorii spun oricum ca nu au treaba cu stările mele eu i am întrebat pe toți domne dacă la 30 de ani nu poți mânca nu ai pofta cum mai trăiești :(
14 comentarii
0
13-01-2021, ora 14:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la psiholog, psihiatru.
0
13-01-2021, ora 14:53
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Poate ca lipsa poftei de mancare este un simptom al unei alte probleme.
Incercati sa va ganditi, cam ce s-a intamplat in viata dumneavoastra in ultima vreme, poate ca este ceva ce nu mai este acceptabil, nu mai ”intră”.
0
13-01-2021, ora 15:13
Mihaiciobanu11
Nu este medic/terapeut
Mihaiciobanu11
Am fost la psihiatru sunt pe tratament de 2 zile serixat cu anxiar in. Rest probleme fizice nu
Am
0
13-01-2021, ora 18:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E foarte bine. Asteptati o luna ca tratamentul sa isi faca efectul complet. Seroxatul e un medicament foarte bun.
0
13-01-2021, ora 19:01
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna seara,
Avand ȋn vedere ca urmaţi tratamentul de două zile, era normal să-l mentionaţi ȋn postare. Mai cu seamă că nu suferiţi de nicio problema de ordin fizic, ȋn afecţiunile psihice (ex.:depresie) apar o serie de simptome, printre care pierderea poftei de mâncare şi pierdere în greutate sau invers, creşterea poftei de mâncare şi luare ȋn greutate.
0
13-01-2021, ora 19:43
Mihaiciobanu11
Nu este medic/terapeut
Mihaiciobanu11
Am înțeles dar nu am pofta de mâncare de o luna și 2 săpatamani mi e scârbă doar când ma gândesc la mâncare nu mi se mai face pofta de nimic e posibil așa ceva ???
0
14-01-2021, ora 10:23
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Da, din păcate. Cu toate acestea organismul, creierul dvs. are nevoie de hrana. Optați pentru porții mai mici și alimente care se digera mai ușor. Mai aveți putina răbdare, o să vă reveniți datorita tratamentului.
0
14-01-2021, ora 11:51
Mihaiciobanu11
Nu este medic/terapeut
Mihaiciobanu11
Am 2 zile de tratament încă nu mi a venit pofta de mâncare :(
0
14-01-2021, ora 12:16
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Domnule Mihai, pare ca problema mai intensa la dvs., nu este apetitul scazut, cat mai ales preocuparile obsesive, anxiogene pe care le-ati dezvoltat cu privire la acest simptom fiziologic. Pe langa tratamentul medicamentos v-ar fi utila si psihoterapia. In cadrul demersului terapeutic veti invata sa va cresteti rezistenta in fata frustrarilor, sa analizati ce anume va sperie la faptul ca nu va mai alimentati cu pofta, veti invata sa va identificati gandurile automate irationale si convingerile, plus dobandirea altor strategii adaptative pentru prevenirea anxietatii patologice.
0
14-01-2021, ora 13:01
Mihaiciobanu11
Nu este medic/terapeut
Mihaiciobanu11
Mulțumesc
0
14-01-2021, ora 15:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tratamentul isi face efectul in 2-4 saptamani, nu de pe-o zi pe alta.
0
14-01-2021, ora 16:13
Mihaiciobanu11
Nu este medic/terapeut
Mihaiciobanu11
Și are relevantă in cazul asta pofta de mâncare adică nu și ar fi făcut efectul sa am pofta intr o zi 2??
0
14-01-2021, ora 19:24
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da, are relevanta. Rezultatele se vad peste o luna la acest tip de tratament. Continuati sa il luati.
0
14-01-2021, ora 19:33
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Nu trebue sa ai POFTA neaparat, maninci si atit, sti ca e ora de masa te asezi si maninci, pofte au numai gravidele, eu nu am pofta niciodata, asta e un moft de care te legi, numai ca sa-ti faci rau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre sport și scăderea apetitului explicată
  • Cum poate stresul să scadă pofta de mâncare?
  • Aminoacizii produși de către organism pot suprima pofta de mâncare
  • Ce impact are consumul de extract de rodie asupra parametrilor de sațietate?
  • Mecanismul prin care canabisul stimulează pofta de mancare
  • GLP-1 crește sațietatea preingestivă prin circuite hipotalamice la șoareci și oameni
  •