Buna ziua va rog dacă ma puteți ajuta !!! Lipsa pofta mâncare de o luna
Buna ziua numele meu este Mihai, de pe data de 24 Noiembrie am rămas fără pofta de mâncare de atunci și pana acum intr o luna și o sapamtana mi am făcut o sumedenie de analize (la sânge complete inclusiv HIV, hepatite, helicobactery sânge, hemoleucograma, biochimie(toate ieșind in limite normale )apoi am continuat investigațiile m am gandit și la ce i mai grav (RMN cerebral -fără probleme, RMN abdomen-fără probleme, endoscopie -fără probleme, pur și simplu nu știu unde sa ma mai duc ce sa mai fac am
Bătut la USA multor spitale toți îmi spun ca sunt sănătos tun.dar eu practic nu mai am pofta de mâncare absolut deloc zici ca sunt plin mereu, când mănânc mănânc forțat practic doar sa supraveiestuesc uneori nu suportam nici mirosul de mâncare îmi vine sa vars doar când miros.pana și covrigul cald nu îmi mai place.ce sa zic dacă ma poate îndruma și pe mine undeva ????bila este in regula doar un mic polip care l am tratat și doctorii spun oricum ca nu au treaba cu stările mele eu i am întrebat pe toți domne dacă la 30 de ani nu poți mânca nu ai pofta cum mai trăiești :(
Bătut la USA multor spitale toți îmi spun ca sunt sănătos tun.dar eu practic nu mai am pofta de mâncare absolut deloc zici ca sunt plin mereu, când mănânc mănânc forțat practic doar sa supraveiestuesc uneori nu suportam nici mirosul de mâncare îmi vine sa vars doar când miros.pana și covrigul cald nu îmi mai place.ce sa zic dacă ma poate îndruma și pe mine undeva ????bila este in regula doar un mic polip care l am tratat și doctorii spun oricum ca nu au treaba cu stările mele eu i am întrebat pe toți domne dacă la 30 de ani nu poți mânca nu ai pofta cum mai trăiești :(
14 comentarii
Buna ziua
Poate ca lipsa poftei de mancare este un simptom al unei alte probleme.
Incercati sa va ganditi, cam ce s-a intamplat in viata dumneavoastra in ultima vreme, poate ca este ceva ce nu mai este acceptabil, nu mai ”intră”.
Poate ca lipsa poftei de mancare este un simptom al unei alte probleme.
Incercati sa va ganditi, cam ce s-a intamplat in viata dumneavoastra in ultima vreme, poate ca este ceva ce nu mai este acceptabil, nu mai ”intră”.
Am fost la psihiatru sunt pe tratament de 2 zile serixat cu anxiar in. Rest probleme fizice nu
Am
Am
E foarte bine. Asteptati o luna ca tratamentul sa isi faca efectul complet. Seroxatul e un medicament foarte bun.
Buna seara,
Avand ȋn vedere ca urmaţi tratamentul de două zile, era normal să-l mentionaţi ȋn postare. Mai cu seamă că nu suferiţi de nicio problema de ordin fizic, ȋn afecţiunile psihice (ex.:depresie) apar o serie de simptome, printre care pierderea poftei de mâncare şi pierdere în greutate sau invers, creşterea poftei de mâncare şi luare ȋn greutate.
Avand ȋn vedere ca urmaţi tratamentul de două zile, era normal să-l mentionaţi ȋn postare. Mai cu seamă că nu suferiţi de nicio problema de ordin fizic, ȋn afecţiunile psihice (ex.:depresie) apar o serie de simptome, printre care pierderea poftei de mâncare şi pierdere în greutate sau invers, creşterea poftei de mâncare şi luare ȋn greutate.
Am înțeles dar nu am pofta de mâncare de o luna și 2 săpatamani mi e scârbă doar când ma gândesc la mâncare nu mi se mai face pofta de nimic e posibil așa ceva ???
Da, din păcate. Cu toate acestea organismul, creierul dvs. are nevoie de hrana. Optați pentru porții mai mici și alimente care se digera mai ușor. Mai aveți putina răbdare, o să vă reveniți datorita tratamentului.
Am 2 zile de tratament încă nu mi a venit pofta de mâncare :(
Domnule Mihai, pare ca problema mai intensa la dvs., nu este apetitul scazut, cat mai ales preocuparile obsesive, anxiogene pe care le-ati dezvoltat cu privire la acest simptom fiziologic. Pe langa tratamentul medicamentos v-ar fi utila si psihoterapia. In cadrul demersului terapeutic veti invata sa va cresteti rezistenta in fata frustrarilor, sa analizati ce anume va sperie la faptul ca nu va mai alimentati cu pofta, veti invata sa va identificati gandurile automate irationale si convingerile, plus dobandirea altor strategii adaptative pentru prevenirea anxietatii patologice.
Tratamentul isi face efectul in 2-4 saptamani, nu de pe-o zi pe alta.
Și are relevantă in cazul asta pofta de mâncare adică nu și ar fi făcut efectul sa am pofta intr o zi 2??
Da, are relevanta. Rezultatele se vad peste o luna la acest tip de tratament. Continuati sa il luati.
Nu trebue sa ai POFTA neaparat, maninci si atit, sti ca e ora de masa te asezi si maninci, pofte au numai gravidele, eu nu am pofta niciodata, asta e un moft de care te legi, numai ca sa-ti faci rau.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Scadere in greutate, pofta exagerata de mancare, balonare
- 8Balonata mereu!
- 3copil 7 ani este foarte pofticios (mananca foarte mult)
- 1Lipsa poftei de mancare
- 1Nu ma simt bine...nu am pofta de mancare
- 2Gastrita sau probleme cu fierea?
- 6de aproape 1 an am ameteli numai atunci cand mi se face foame mai ales dimineata
- 1foame continua, greata sa mananc
- 6post internare: depresie. refuzul de a mai manca... a slabit 30 kg in 2 luni
- 1cum pot sa-mi micsorez apetitul alimentar?
- 9mereu ma gandesc sa mananc - cum ma opresc?
- 2Cum scap de pofta de mâncare?
- 0Mi-am pierdut poftă de mancare
- 3Lipsa libidou sotie/caut partenera ce are lipsa libidou sot
- 0Gastroenterologie - Mama mea nu vrea sa mănânce nimic zice ca ai e scârba
Mai multe informații despre: pofta de mancare lipsa apetitului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: