copil 7 ani este foarte pofticios (mananca foarte mult)

31-05-2011
ellpidda
Nu este medic/terapeut
ellpidda
Buna ziua
-sunt mama uni baiat de 7 ani si 6 luni a carei greutate este de 43 kg si inaltime 1, 40, la nastere avand 4.36kg si 52 cm. Noi ca parinti suntem ma consider eu categoria mare adica: tatal 1.96 si 112 kg fost sportiv de caiac canoe si eu 1.78 si 80 kg fosta sportiv de volei (80 kg, ramase de dupa nastere, inainte de nastere 68 kg). Problema este in felul urmator, copilul mananca f mult, este pofticios si bineinteles da la o parte legumele si fructele pe care cu greu pot sa-l fac sa le manance. Spuneti-mi va rog daca pt varsta lui si din ce parinti se trage are o greutate mare, cum as putea sa diminuesc pofta de mancare si sa-l indemn catre legume si fructe? Am incercat variante dar fara rezultat.
Va multumesc.
3 comentarii
0
31-05-2011, ora 09:50
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

nu va ingrijorati, degeaba...
sunt sigura ca se va inalta...
baiatul meu a avut tot 1, 161..1, 65..pana prin clasa a VIII-a si iata-l acum la 1, 84...iar noi ca parinti avem...1, 62 eu si 1, 71 sotul.
E inca mic..si va creste..

ref. la mancare, nu-l fortati...
ce am facut eu?
cautam sa-i aduc 1 data/zi si cate un prieten in casa, le dadeam sa manance...si
fiind 2, se indemnau si manca si al meu...TOT ce singur, NU ar fi mancat.

Sa va traiasca,
sanatate si
O zi minunata va doresc.
0
01-06-2011, ora 20:48
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Buna ziua!

Referitor la problema copilului dvs, ce parere aveti de mesajele mele de pe acest topic, caz particular ultimul.

http://forum.romedic.ro/prod/subiectul_discutiei_mele_este_fetita_de_10_ani_043445.html

Omul poate evolua intr-o directie gresita, dar nu intamplator, ci dirijat de niste forte compulsive (pe care nu le poate controla).
Mai cautati prin mesajele mele pe acest forum si veti observa la ce ma refer.

Sanatate!

Doamna Lucia_TM... chiar acum va dau un mesaj pe privat.
0
02-06-2011, ora 09:31
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Puteti sa-i cautati si surse de crom in alimentatie, are un rol in modularea poftei pentru dulce. Suplimente nu stiu daca exista pentru copii. In orice caz NU picolinat.

Cautati pe net:

Dependentele alimentare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre sport și scăderea apetitului explicată
  • Cum poate stresul să scadă pofta de mâncare?
  • Aminoacizii produși de către organism pot suprima pofta de mâncare
  • Ce impact are consumul de extract de rodie asupra parametrilor de sațietate?
  • Mecanismul prin care canabisul stimulează pofta de mancare
  • GLP-1 crește sațietatea preingestivă prin circuite hipotalamice la șoareci și oameni
  •