copil 7 ani este foarte pofticios (mananca foarte mult)
Buna ziua
-sunt mama uni baiat de 7 ani si 6 luni a carei greutate este de 43 kg si inaltime 1, 40, la nastere avand 4.36kg si 52 cm. Noi ca parinti suntem ma consider eu categoria mare adica: tatal 1.96 si 112 kg fost sportiv de caiac canoe si eu 1.78 si 80 kg fosta sportiv de volei (80 kg, ramase de dupa nastere, inainte de nastere 68 kg). Problema este in felul urmator, copilul mananca f mult, este pofticios si bineinteles da la o parte legumele si fructele pe care cu greu pot sa-l fac sa le manance. Spuneti-mi va rog daca pt varsta lui si din ce parinti se trage are o greutate mare, cum as putea sa diminuesc pofta de mancare si sa-l indemn catre legume si fructe? Am incercat variante dar fara rezultat.
Va multumesc.
-sunt mama uni baiat de 7 ani si 6 luni a carei greutate este de 43 kg si inaltime 1, 40, la nastere avand 4.36kg si 52 cm. Noi ca parinti suntem ma consider eu categoria mare adica: tatal 1.96 si 112 kg fost sportiv de caiac canoe si eu 1.78 si 80 kg fosta sportiv de volei (80 kg, ramase de dupa nastere, inainte de nastere 68 kg). Problema este in felul urmator, copilul mananca f mult, este pofticios si bineinteles da la o parte legumele si fructele pe care cu greu pot sa-l fac sa le manance. Spuneti-mi va rog daca pt varsta lui si din ce parinti se trage are o greutate mare, cum as putea sa diminuesc pofta de mancare si sa-l indemn catre legume si fructe? Am incercat variante dar fara rezultat.
Va multumesc.
3 comentarii
Buna ziua,
nu va ingrijorati, degeaba...
sunt sigura ca se va inalta...
baiatul meu a avut tot 1, 161..1, 65..pana prin clasa a VIII-a si iata-l acum la 1, 84...iar noi ca parinti avem...1, 62 eu si 1, 71 sotul.
E inca mic..si va creste..
ref. la mancare, nu-l fortati...
ce am facut eu?
cautam sa-i aduc 1 data/zi si cate un prieten in casa, le dadeam sa manance...si
fiind 2, se indemnau si manca si al meu...TOT ce singur, NU ar fi mancat.
Sa va traiasca,
sanatate si
O zi minunata va doresc.
nu va ingrijorati, degeaba...
sunt sigura ca se va inalta...
baiatul meu a avut tot 1, 161..1, 65..pana prin clasa a VIII-a si iata-l acum la 1, 84...iar noi ca parinti avem...1, 62 eu si 1, 71 sotul.
E inca mic..si va creste..
ref. la mancare, nu-l fortati...
ce am facut eu?
cautam sa-i aduc 1 data/zi si cate un prieten in casa, le dadeam sa manance...si
fiind 2, se indemnau si manca si al meu...TOT ce singur, NU ar fi mancat.
Sa va traiasca,
sanatate si
O zi minunata va doresc.
Buna ziua!
Referitor la problema copilului dvs, ce parere aveti de mesajele mele de pe acest topic, caz particular ultimul.
http://forum.romedic.ro/prod/subiectul_discutiei_mele_este_fetita_de_10_ani_043445.html
Omul poate evolua intr-o directie gresita, dar nu intamplator, ci dirijat de niste forte compulsive (pe care nu le poate controla).
Mai cautati prin mesajele mele pe acest forum si veti observa la ce ma refer.
Sanatate!
Doamna Lucia_TM... chiar acum va dau un mesaj pe privat.
Referitor la problema copilului dvs, ce parere aveti de mesajele mele de pe acest topic, caz particular ultimul.
http://forum.romedic.ro/prod/subiectul_discutiei_mele_este_fetita_de_10_ani_043445.html
Omul poate evolua intr-o directie gresita, dar nu intamplator, ci dirijat de niste forte compulsive (pe care nu le poate controla).
Mai cautati prin mesajele mele pe acest forum si veti observa la ce ma refer.
Sanatate!
Doamna Lucia_TM... chiar acum va dau un mesaj pe privat.
Puteti sa-i cautati si surse de crom in alimentatie, are un rol in modularea poftei pentru dulce. Suplimente nu stiu daca exista pentru copii. In orice caz NU picolinat.
Cautati pe net:
Dependentele alimentare
Cautati pe net:
Dependentele alimentare
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7sanzyme si peritol la copil de 7 luni
- 4Scadere in greutate, pofta exagerata de mancare, balonare
- 5menstruatie intarziata, test de sarcina negativ, lipsa poftei de mancare
- 8Balonata mereu!
- 3Dependenta de mancare
- 5Foame dureroasa
- 8oboseala cronica, lipsa poftei de mancare, stres
- 1Lipsa poftei de mancare
- 0cum sa diminuez pofta de mincare..
- 1Dureri abdominale si pofta crescuta de mancare
- 6de aproape 1 an am ameteli numai atunci cand mi se face foame mai ales dimineata
- 6De un an, cand mi se face foame ametesc ff rau..
- 6post internare: depresie. refuzul de a mai manca... a slabit 30 kg in 2 luni
- 1cum pot sa-mi micsorez apetitul alimentar?
- 9mereu ma gandesc sa mananc - cum ma opresc?
- 1amigdalita
- 1pofta de mancare
- 2Cum scap de pofta de mâncare?
Mai multe informații despre: pofta de mancare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: