menstruatie intarziata, test de sarcina negativ, lipsa poftei de mancare
am 24 de ani si nu mi-a venit ciclu din august.pe 10 august mai exact.am mai avut probleme de genul acesta.acum mentionez ca nu am nici un fel de scurgere sau durere, mi-am facut 3 teste de sarcina care au iesit negative.si nu prea am pofta de mancare si am si slabit mult.astept raspuns.multumesc
5 comentarii
Afectiunea se numeste Amenoree si se manifesta prin disparitia ciclului menstrual, care in faza de reproducere din viata unei femei are, de regula, cauze hormonale si poate fi determinata de o perioada de schimbare cum ar fi: divortul, parasirea caminului, sesiune de examene sau doliu. Mai poate fi si un simptom al anorexiei nervoase, cand corpul pierde in greutate si declanseaza modificari la nivelul glandei pituitare. Unul din aspectele acestei afectiuni este dorinta de a ramane copil, care reflecta dorinta de a evita riscul responsabilitatilor starii de adult si de a-si planta samanta in vazul lumii. De regula, anorexia incepe cu dorinta de a slabi pentru a arata mai bine si se manifesta deseori la persoanele care incearca tot posibilul de a face pe plac celor din jur, dar nu primesc recompensa dorita, cea care la hraneste sufletul. Tulburarea apare adesea la cei care au fost niste "mici parinti" inca de cand s-au nascut (s-au maturizat prematur, din cauza unor dezechilibre in familie). O alta cauza a amenoreei este cresterea hormonului masculin, eventual pe fundalul unor chisturi ovariene care se manifesta prin cresterea unei membrane fibroase in jurul ovarului, impiedicand ovulatia. Simultan apar semne ale cresterii nivelului hormonului masculin, precum cresterea parului pe corp, schimbari in distributia grasimii, acnee etc. Reflecta fie anumite convingeri adanc inradacinate legate de feminitate fie amintirea unui abuz sexual din trecut. In ambele cazuri, membrana fibroasa din jurul ovarului va protejeaza de propria sexualitate. Analizati cauzele pentru a le recunoaste pe cele in care va regasiti, faceti o curatenie generala in psihicul dumneavoastra (eliminati iubirile neimplinite, asteptarile nerealizate, fanteziile romantice, esecurile dureroase si durerea reprimata) si invatati sa multumiti tuturor celor ce au intrat in viata dumneavoastra! Fiecare relatie este un dar pretios! Succes!
deci sa inteleg ca totul depinde de psihic!o sa urmez sfatul.multumesc frumos
Buna seara! Iti recomand un consult endocrinologic; Pentru stabilirea diagnosticului si a tratamentului, ar fi necesare dozari hormonale, ecografia organelor genitale interne, alte investigatii iti vor fi recomandate de medicul examinator; numai bine
buna ziua am si eu o problema miam inceput viata sexuala acum aproximativ 3 luni la varsta de 20 de ani, dupa o luna mi0a venit menstruatia apoi lana viitoare nu mi-a mai venit, nu am mai avut insa nici contact sexual, mia intarziat aproximativ 2 saptamani, am facut un test de sarcina a iesit negativ am fost la control la ecograf, medicul mi-a prescris pastile p baza de hormoni tip de 5 zile spunandu_mi k dak nu-mi va veni ciclul posibil sa fiu insarcinata, sarcina fiind prea mik sa se observe atunci numai k trecusera 2 luni de la ultimul contact sexual ;deci nu cred k are cum sa fiu insarcinata as vrea sa aflu parerea dumneavoastra mentionez k nici dupa acele pastile menstruatia nu a venit, am dureri de spate de burta ca si cum ar veni numai k nu vine multumesc astept raspunsul dumneavoastra
nu sunt doctor sati dau un sfat dar la "boala"care o aveam eu rezolvarea a fost o relaxare totala si o liniste sufleteasca autoimpusa.zic si eu, e posibil sa fie si ceva medical dar poate fi si ceva psihic.mult succes in contiunuare...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Exista posibilitatea de a fi insarcinata si testele sa iasa negative?
- 8pe ce baza se prescriu anticonceptionalele??
- 8Balonata mereu!
- 6Testele de sarcina pot da gres?
- 5Test sarcina pozitiv dupa un minut, pe prospect... rezultatul apare dupa 5-10 min
- 6e posibil sa ramin insarcinata?
- 3testul de sarcina are a 2-a linie foarte putin vizibila ce sa inteleg sunt sau nu insarcina?
- 4posibila sarcina?
- 10Dilema - Cand pot sa fac testul de sarcina?
- 7e posibil sa fiu insarcinata?
- 11ma ajutati si pe mine cu un raspuns va rog frumos:(:X
- 6Pot pastra sarcina?
- 7test de sarcina
- 5test de sarcina pozitiv si sindrom premenstrual
- 1Dureri abdominale si pofta crescuta de mancare
- 3O liniuta roz si una albastra.
- 5sunt gravida?
- 1Testul de sarcina - la cate zile de la contactul sexual se face?
Mai multe informații despre: testul de sarcina pofta de mancare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: