Bubite mici albe la baza penisului si pe testicule

23-05-2009
Claudiuu
Nu este medic/terapeut
Claudiuu
Buna ziua am 17 ani jumate si am niste bubitze mici albe la baza penisului si pe testicule.Inca nu mia minceput viata sexuala.Nu ma deranajaze deloc (nu ma ustura nici cand urinez sau cand ma masturbez). Intrebarea mea este daca ar fi o problema sau daca sufar de ceva boala si cum sar putea trata.Aceste bubitze cred ca le am de vreo 2 3 ani daca nu ma insel din cate stiu eu sau de mai mult timp.

Va rog ajutatima cu un sfat va multumesc.
10 comentarii
0
23-05-2009, ora 14:57
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Cel mai probabil este vb de spoturile Fordyce, care pot fi tratate cu ajutorul laserului CO2, a tretinoinului, dar in 99% din cazuri aceste "bubitze" recidiveaza. Nu creeaza nicio problema, fiind comune la mai bine de 50% din barbati.

Cu multa placere,
NICK:)
0
23-05-2009, ora 15:42
Claudiuu
Nu este medic/terapeut
Claudiuu
deci nu este o boala sau ceva de genu care imi poate agrava sanatatea ? sau viata sexuala ?
0
23-05-2009, ora 15:48
Claudiuu
Nu este medic/terapeut
Claudiuu
am uitat sa mentionez ca sunt sub piele nu deasupra
0
24-05-2009, ora 12:40
madaliciu
Nu este medic/terapeut
madaliciu
buna
de vre'o sapt mi-au aparut niste bubite mici...multe...una langa alta pe mana stanga, picioru stang si pe gat...eu am alergie la ou, dar alea sunt mari si dureroase si nu am mai mancat d vre'o luna...pe cand astea sunt mici si nu am nici o problema cu ele...stie cineva cu c as putea s m dau sa-mi treaca?
0
24-05-2009, ora 12:53
Hristos a inviat!
Fordyce spot este o afectiune, dar nu-ti afecteaza viata sexuala, iti afecteaza doar estetica zonei. Nu sunt sigur ca este vb dsp aceasta conditie medicala, sa fii 100% sigur, consulta un medic urolog, androlog etc.

Numai Bine!
0
24-05-2009, ora 18:48
Claudiuu
Nu este medic/terapeut
Claudiuu
ok multumesc mult:)
0
25-05-2009, ora 11:13
daniel teodorescu
Nu este medic/terapeut
daniel teodorescu
desi sunt constient ca cea mai buna solutie ar fi o vizita la medic, totusi intreb si eu intai aici.
si eu am anumite mancarimi pe scrot cu tendinta de scarpinare; in timp s-a produs o decolorare a pielii pe anumite portiuni(ceva ce ar semana, cred cu un vitiligo, dar asta e doar o impresie personal). tot ca impresie, aceasta problema cred ca a aparut acum mai multi ani datorita spalarii lenjeriei cu detergenti ceva mai puternici(nu dau nume, categoria detergentilor mai scumpi). nu am folosit nici o crema tip medicinal, doar am aplicat un ulei pentru bebelusi(bineinteles fara rezultate deosebite). astept si eu un punct de vedere
0
31-03-2011, ora 22:18
johnYON
Nu este medic/terapeut
johnYON
eu am o problema la asemanatoare ca a lui claudiu.imi puteti da si mie un raspuns mai explicit, este grav? ce trebuie sa fac. Numai ca eu nu am 17 ani am 24. Ime este jena sa ma duc la doctor. Va rog sa imi spuneti daca dispar ele sau trebuie sa ma duc la doctor. Va rog mult trebuie sa stiu daca este ceva grav???
0
02-04-2011, ora 19:25
Salve!

Stimate dle Teodorescu Daniel, răspunsul meu este foarte tardiv, cel mai probabil, pentru dv.
Problema dv. medicală poate fi atât de ordin dermatologic, cum înclin să cred că este, cât şi de ordin urologic, eventual chiar de ordin combinativ.
Bineînţeles, dacă încă mai aveţi această problemă (sper că nu!), indicat este să consultaţi un medic.
Discromia - tulburarea în pigmentaţia normală a pielii - indiferent de locul în care îşi face apariţia, are destul de multe cauze, în mod nu foarte rar chiar şi o cauză care se canalizează asupra sensibilităţii pielii la anumite substanţe cu care ia contact pe termen variabil de timp, direct sau indirect.
Consultaţi un medic dermatolog!
_

Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Nick
0
02-04-2011, ora 19:34
Salve!

" eu am o problema la asemanatoare ca a lui claudiu.imi puteti da si mie un raspuns mai explicit, este grav? "
_

Stimate drule/dle JohnYON, dacă formaţiunile cutanate pe care le prezentaţi dv. sunt spoturi Fordyce, nu, nu este grav, staţi liniştit.
Vă rog, lăsaţi jena la o parte; consultaţi medicul!
Spoturile Fordyce dispar foarte rar. Ele nu necesită tratament decât în cazul în care afectează foarte mult estetica locală a zonei genitale. Tratamentul, oricum, nu asigură vindecare totală, de vreme ce spoturile pot reapărea în scurt timp.
Spoturile Fordyce apar la majoritatea bărbaţilor tineri şi adulţi, în proporţie de 50-80%, ele nereprezentând o condiţie medicală care să afecteze fizic sistemul reproducător, contactele sexuale sau orice altceva. Pot afecta doar psihic, din cauza aspectului relativ neplăcut pe care îl conferă pielii pe care ele coexistă, dar doar dacă persoana purtătoare se lasă influenţată negativ de aspectul lor.
Repet, consultaţi medicul pentru a primi un diagnostic, în primul rând. Veţi primi şi tratament, dacă va fi cazul!
_

Toate cele bune.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Penisul normal vs penisul anormal - dimensiuni, caracteristici, limite
  • Lucruri pe care nu le știai despre penisul tău
  • Infecție penis fără contact sexual - cauze și tratament
  • Studiul microbiomului mucoasei genitale masculine
  • Bubițe pe penis - cauze, diagnostic, tratament
  •