Boala autoimuna ?

24-07-2023
Oana
Nu este medic/terapeut
Oana
Hello! Am si eu niste mici mari nelamurii. Pana acum nu am fost la un doctor specializat care sa imi inteleaga simptomele. Mi-am tot repetat hemoleucograma timp de 8 luni de zile si tot de 8 luni de zile imi ies lym % crescute. Toti medicii mi-au spus ca ei vad niste analize normale si ca nu am de ce sa ma ingrijorez dar starea mea se degrada. Am tot avut ganglioni inflamati in multe zone ale corpului pentru care am facut analize de tipul virusologie, toate negative. de 6 luni de zile a aparut aceasta gura uscata cu niste glande salivare foarte putin inflamate cred eu. De o saptamana si cateva zile am observat ca pielea, nasul, zona mea intima sunt uscate si ele. Am cautat pe inyterenet tot felul de cauze si analize pe care le-as putea face si tot ce am gasit a fost sindromul Sjogren. Intre timp mi-au aparut si rezultatele pe care le-am facut la clinica Synevo. As vrea sa stiu daca ar putea cineva sa ma ajute la interpretarea analizelor pana voi ajunge la medic.
Markerii pentru sindormul Sjogren au iesit negativi, respectiv Anti -Ro si Anti- La iar ANA a iesit pozitiva, intervalul de referinta fiind 1/80 iar rezultatul meu este 1/160 cu precizarea Aspect imunofluorescent de tip patat.
Astept raspunsurile voastre.
Va multumesc si multa sanatate :)
1 comentarii
0
25-07-2023, ora 06:52
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Daca ANA a iesit pozitiv cel mai probabil e o boala autoimuna dar trebuie sa mergeti la un reumatolog bun, din pacate nu va poate lamuri nimeni aici pe site.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pielea uscată la copii
  • Remedii pentru pielea uscată
  •