Urinari frecvente

27-09-2009
Mariana3
Nu este medic/terapeut
Mariana3
Buna-ziua,
Am 24 de ani si cam de 4 luni am vazut un documentar in care se mentiona cat de importanta este apa pentru organismul nostru si ca ar trebui sa bem zilnic intre 2, 5 si 4 l (4 l mai ales pe timp de vara) de apa. Eu beau in jur de 2, 5 l de apa plata pe zi, o cana de ceai verde, o cafea si mananc foarte multe fructe, ce-i drept. De cand beau atata apa, nu m-a mai durut in gat (inainte, ma durea destul de frecvent, mai ales de la bauturi reci), pentru ca apa imi mentine gatul hidratat si am si o stare mai buna in general. insa, merg foarte des la wc, cam de 10-13 ori pe zi. Oare, este normal? Inainte, cand consumam cca. 1 l de apa pe zi plus multe bauturi cu, cofeina, mergeam de maxim 3 ori pe zi. Mentionez ca nu ma doare nimic si nu ma ustura nimic cand urinez. In plus, am luat unidox 3 luni, pentru ca aveam pe un obraz niste cosuri care pur si simplu nu mai dispareau (acum am scapat de ele, multumita acestui medicament si a isotrexinului) si am luat argila pudra- supliment nutritiv pentru detoxifiere vreo 2 luni. Le mentionez pe acestea, pentru ca in prospect sunt mentionate si infectii urinare, asadar poate am fost ferita de ele si nu am o infectie urinara. Despre ce credeti ca este vorba? Eu ma simt bine datorita acestui regim de multa apa si fructe, doar ca m-am saturat sa devin atat de buna prietena cu toaleta :(. Va multumesc.
4 comentarii
0
27-09-2009, ora 16:10
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Eliminarea unei cantităţi mari de urină în contextul în care şi aportul de fluide este foarte ridicat, este absolut normala. O astfel de poliurie este mai mult decât normală...nu v-ar strica totuşi realizarea unui set de analize, aşa preventiv (de la hemoleucogramă, până la creatinină şi clearance-ul acesteia)...consultaţi un medic internist pt. un consult complet!
Toate cele bune...

P.S. - Regimul dvs. de viaţă este destul de echilibrat, ţineţi-o tot aşa!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
27-09-2009, ora 18:41
Mariana3
Nu este medic/terapeut
Mariana3
Va multumesc frumos, domnule Nick, pentru raspunsul si sfatul dvs. O sa tin cont de ele. :)
Va doresc numai bine!
0
19-12-2009, ora 14:08
erickanthony
Nu este medic/terapeut
erickanthony
buna mariana,
parerea si cunostintele mele legate de consumul de apa sunt urmatoarele :
- este bine sa consumi 2, 5 litrii de apa pe zi
- nu este bine sa consumi prea multa apa. au existat cazuri de deces in urma consumului unei cantitati prea mari de apa intr-un timp destul de scurt. Bineinteles asta o spun asa ca pe o curiozitate.
- nu este bine sa incepi brusc un astfel de regim. este de preferat sa progresezi pana ajungi la o anumita cantitate. in acest fel organismului ii va fi mult mai usor sa se adapteze la noile reguli :-)
- si nu in ultimul rand, ceea ce te intereseaza de fapt este legat de urinare. Este foarte important modul in care consumam apa pentru ca organismul reactioneaza ca un temporizator. Atunci cand vei bea cate o cana de apa sau chiar si o jumatate in cateva secunde, e foarte probabil sa fii nevoit sa folosesti toaleta in scurt timp. In condititiile in care vei bea acea cana timp de o jumatate de ora, cate o gura la 5 min de exemplu, vei vedea ca nu vei mai simti nevoia de a merge la toaleta. Asadar regula e sa bei in cantitate cat mai mica si de cat mai multe ori. Parerea mea este ca stilul actual de viata nu ne permite acest lucru, dar daca avem vointa putem face multe lucruri.
Sper ca ti-au fost de folos aceste informatii. Sanatate maxima !
erick anthony -
0
21-12-2009, ora 14:40
Mariana3
Nu este medic/terapeut
Mariana3
multumesc frumos pentru informatii si pentru timpul dvs. O sa incerc, cu siguranta, sa aplic sfatul.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele urinărilor frecvente - afecțiuni posibile
  • Din ce cauză mergi des la toaletă
  •