Atrofierea osului în partea de sus a gurii
Bună ziua, sunt din Târgoviște am 42 de ani și de curând mi am luat inima în dinți și am mers la medicul stomatolog. Am o lucrare dentara făcută acum 16 ani în partea de sus și care de câțiva ani sa desprins si m am hotărât rezolv problema. In urma radiografie medicul stomatolog mi a spus ca nu mai am os deloc în partea de sus și ca nu poate sa facă nimic decât sa mi pună proteza mobila totala (nici partea de jos nu arata bn). Mi a spus de un implant tegumentar. Dar nu mi a dat prea multe speranțe. Despre proteza dentara mobila totala mi a spus ca nu o sa o pot folosi la mestecatie ca este doar de estetica. Sunt foarte confuza și nu știu ce sa fac. Pot folosi proteza mobila și pentru mestecatie? Dacă pentru moment optez pentru proteza mobila după o perioada de timp pot face acele implanturi tegumentare și sa mi fac o lucrare protetica pe baza de implant. Mi a mai spus ca am arcada mica ca nu mai este gingie aproape deloc. Ce se poate face în acest caz?
4 comentarii
Buna ziua
O proteza totala bine facuta poate fi folosita in masticatie, va fi mai greu la inceput, dar va veti obisnui.
O proteza totala bine facuta poate fi folosita in masticatie, va fi mai greu la inceput, dar va veti obisnui.
Bună ziua doamna doctor dacă va atașez radiografia panoramica îmi puteți spune dacă se poate face proteza dentara mobila pentru ca de implant nu pot deocamdată?
Buna ziua,
Puteti atasa radiografia aici.
Puteti atasa radiografia aici.
Da, cea mai buna solutie in cazul dvs, ar fi o proteza totala mobila!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Semiportelan sau acrilat?
- 6Mi-am inghitit proteza, va mai iesi cand fac treaba mare?
- 1umflatura obrazului din cauza protezei?
- 8proteza dentara fixa - ciobita
- 4proteza prea mare
- 6Cea mai fiabila proteza scheletata ?
- 1Recomandare proteza..va rog..
- 3Proteza scheletata - infectie gingie si sub lucrare
- 3Cod proteza superioara si inferioara totala clasica
- 1Proteze second hand
- 1Lucrare dentara - Portelan cu crom-nichel
- 1Proteza dentara partiala
- 33Proteza scheletata
- 1Durere de dinti
- 4Microproteza dentara
- 1Proteza dentara-dificultate masticatie
- 3Ajutati-ma! Mi s-a dezlipit proteza dentara si pot sa ajung la stomatolog doar peste 3, 4 luni.
- 4Lipire proteza scheletata
- 2Dureri sau disconfort
- 2A treia zi cu proteza superioara totala
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: