Proteza portelan - masea gresita
Tocmai mi-am terminat lucrarea de proteza de portelan pe suport de metal (12 dinti partea de sus). Totul vine bine cu exceptia ultimului din stanga (al 3lea de la canin) care atinge destul de rau de cel de sub el. Proteza nu a fost lipita permanent. Se poate slefui acolo/ remedia problema fara sa fie refacuta?
Eu i-am spus stomatologului ca simt ca e putin mare acolo inca de la faza cu proba scheletului de metal insa a spus ca se mai retuseaza... :(
Eu i-am spus stomatologului ca simt ca e putin mare acolo inca de la faza cu proba scheletului de metal insa a spus ca se mai retuseaza... :(
4 comentarii
Buna ziua,
Problema se poate remedia fara a fi necesara refacerea lucrarii.
De obicei se cimenteaza provizoriu o perioada pentru a va obisnui cu ea si pentru a va stabiliza ocluzia( muscatura).
Dupa ce s-a stabilizat ocluzia se mai retuseaza din coroane acolo unde este nevoie.
Problema se poate remedia fara a fi necesara refacerea lucrarii.
De obicei se cimenteaza provizoriu o perioada pentru a va obisnui cu ea si pentru a va stabiliza ocluzia( muscatura).
Dupa ce s-a stabilizat ocluzia se mai retuseaza din coroane acolo unde este nevoie.
Buna ziua,
mergeti sa va reaseze lucrarea poate fi o problema si din cimentare cat si din ocluzie...trebuie verificat...poate s a descimentat dintr o parte si basculeaza...is multi factori care pot influenta.
O seara buna!
mergeti sa va reaseze lucrarea poate fi o problema si din cimentare cat si din ocluzie...trebuie verificat...poate s a descimentat dintr o parte si basculeaza...is multi factori care pot influenta.
O seara buna!
Am fost si a pilit putin din maseaua naturala de jos. S-a mai atenuat din atingerea celor doua. Mi-a spus ca mai trebuie timp sa se aseze pe gingie...
Buna dimineata,
Are dreptate medicul. In timp lucrarea se mai infunda un pic in gingie.
Are dreptate medicul. In timp lucrarea se mai infunda un pic in gingie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Sinuzita maxilara in urma unei lucrari protetice necorespuzatoare
- 5Premolar cazut inainte de 18 ani
- 4proteza prea mare
- 9mi-au cazut dinti din partea de sus in cativa ani
- 6Cea mai fiabila proteza scheletata ?
- 9despre proteza scheletata
- 3Cod proteza superioara si inferioara totala clasica
- 4Protezare totala
- 1Proteze second hand
- 1Lucrare dentara - Portelan cu crom-nichel
- 33Proteza scheletata
- 1Proteza parțiala pe arcada cu dinti îmbrăcați
- 3Proteza scheletata
- 1Extracție și proteză dentară
- 3Proteza scheletata
- 3Proteza dentara mobila pe 4 miniimplanturi -mandibula
- 2Am facut „mare” castig, nu ? proteza totala mobila nu-mi sta in gura nici 2 secunde
- 1Proteza elastica totala tip Polyan
- 3Proteza mobilizabila, tip, radacini sensibile
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: