Chirurgie dentara - gingia este in valuri si trebuie sa ma taie pe gingie si sa ia din os
Buna ziua, am mers la dentist, am avut extractii la tot ce mai aveam in gura pentru a mi se pune proteza mobila, dar la ultima consultatie mi sa spus ca gingia este in valuri pe toata partea de jos si ca trebuie sa ma taie pe gingie si sa ia din os peste tot ca sa il indrepte astfel incat gingia sa nu mai fie in valuri ca sa poata sa imi faca proteza mobila totala si sa o puna dupa interventie pe o gingie dreapta. Va rog frumos sa imi raspundeti daca e normal sa imi faca aceasta interventie, eu stiam ca proteza se face dupa mulajul gingiei chiar daca e in valuri... Chiar trebuie sa o indrepte???
1 comentarii
Bună ziua,
în general, protezele dentare sunt confecționate după mulajul gingiei, iar dacă gingia este în valuri, acest lucru poate fi corectat cu ajutorul protezelor dentare, prin intermediul unor tehnici speciale de ajustare. Cu toate acestea, dacă problema cu gingia este foarte gravă, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru a o îndrepta și a crea o bază stabilă pentru proteza mobilă.
Decizia de a face o astfel de intervenție chirurgicală trebuie luată împreună cu medicul dentist, care poate evalua starea gingiei și poate determina cea mai bună soluție pentru situația dumneavoastră individuală.
Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate opțiunile disponibile, astfel încât să puteți lua o decizie informată în privința tratamentului.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007.
în general, protezele dentare sunt confecționate după mulajul gingiei, iar dacă gingia este în valuri, acest lucru poate fi corectat cu ajutorul protezelor dentare, prin intermediul unor tehnici speciale de ajustare. Cu toate acestea, dacă problema cu gingia este foarte gravă, intervenția chirurgicală poate fi necesară pentru a o îndrepta și a crea o bază stabilă pentru proteza mobilă.
Decizia de a face o astfel de intervenție chirurgicală trebuie luată împreună cu medicul dentist, care poate evalua starea gingiei și poate determina cea mai bună soluție pentru situația dumneavoastră individuală.
Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre toate opțiunile disponibile, astfel încât să puteți lua o decizie informată în privința tratamentului.
Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.
Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Zâmbim împreună din 2007.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5proteza dentara.. CNAS ii deconteaza o parte din cheltuieli?
- 3Proteza falsa sau masca dentara
- 3proteza dentara rupta
- 1implanturi dentare multiple
- 3Cod proteza superioara si inferioara totala clasica
- 5Proteze acrilice care se rup repetat
- 1Lucrare dentara
- 1Durere de dinti
- 2Proteza totala maxilar
- 4Atrofierea osului în partea de sus a gurii
- 1Lipsa de spatiu suficient pentru o microproteza
- 3Proteza dentara
- 5Proteza cu croseta, sau totala ?
- 3Ajutati-ma! Mi s-a dezlipit proteza dentara si pot sa ajung la stomatolog doar peste 3, 4 luni.
- 2Am facut „mare” castig, nu ? proteza totala mobila nu-mi sta in gura nici 2 secunde
- 2Proteza fixa provizorie maxilar incomoda
- 1Proteza acrilica
- 4Lipire proteza scheletata
- 3Proteza mobilizabila, tip, radacini sensibile
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
Mai multe informații despre: Protezele dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: