Atacuri de panica/anxietate | Forumul Medical ROmedic

Atacuri de panica/anxietate

29-10-2018
Bibi93
Nu este medic/terapeut
Bibi93
Buna ziua! Sunt o studenta la medicina in anul 6 si ma confrunt de 3 ani cu anxietate si atacuri de panica. Problema mea a inceput din senin acum 3 ani cand eram la ora, dar nu era nici exam nici nimic stresant. Atunci dintr-o data am inceput sa ametesc, sa-mi bata inima tare, sa am dureri precordiale, si am iesit din sala. Am mers la urgente unde mi s-a spus ca este atac de panica, ceva despre care pana atunci nici nu prea auzisem. De atunci a inceput calvarul..Atunci cam un an nu puteam sta singura, im era tot timpul frica ca o sa mor ( desi stiam foarte bine, ca nu o sa se intample asta, pentru ca nu se poate muri dintr-un atac de panica), eram tot timpul anxioasa intre oamnei, si peste tot. Imi era frica noapte, ma trezeam cu inima batand tare si tachipneica. A trecut timpul si majoritatea problemelor s-au "rezolvat" dar acum cand iar a inceput facultatea tot timpul am atacuri de panica si anxietate severa in timpul orelor. Cand ele se sfarsesc, nu mai am nimic. Am inceput sa merg si la pshichoterapie, dar nu pot rezolva prolema asta cu orele. Deja nu mai stiu ce sa fac. Cand ies din sala incep sa plang, in fiecare dimineata ma trezesc cu dureri de stomac si diaree doar de la gandul ca trebuie sa merg la ore si iar o sa am atacuri de panica.. Va rog daca stiti ceva care m-ar putea ajuta sami spuneti. Mersi mult!
12 comentarii
0
29-10-2018, ora 15:50
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua!

Anxietatea se poate tine sub control intr-o oarecare masura cu pastile (anxiolitice). Dar asta nu este o solutie buna pe termen lung. Pe termen lung trebuie perseverenta cu psihoterapia. Este un proces de durata, costisitor si in timp si in bani, dar nu cred ca este vreo alta solutie mai buna decat psihoterapia. Asadar, eu unul recomand continuarea terapiei.
0
29-10-2018, ora 17:23
Bibi93
Nu este medic/terapeut
Bibi93
Multumesc frumos!
0
29-10-2018, ora 19:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca și colegul meu recomand psihoterapia. Rezultate bune se obțin prin psihoterapia cognitiv-comportamentală.
Dacă nu ai făcut și evaluare psihologică la începutul terapiei, căută un psiholog clinician cu experiență, pentru că evaluarea e foarte importantă, cu ea depistându-se factorii care provoacă și mențin tulburarea. Orele de curs nu fac decât să stimuleze anumite mecanisme care nu funcționează cum trebuie. E nevoie să conștientizezi ce anume s-a întâmplat la un moment dat la orele de curs, de procesul se tot repetă de fiecare dată. E nevoie probabil și de o desensibilizare sistematică pe care s-o faci la început în cabinet și să continui acasă întâi la nivel imaginativ, apoi în sala de curs. Ai încredere că vei reuși la un moment dat să gestionezi situația.
0
30-10-2018, ora 20:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Combinati psihoterapia cu tratament de la medicul psihiatru. Da rezultatele cele mai bune.
0
31-10-2018, ora 07:42
Bibi93
Nu este medic/terapeut
Bibi93
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
0
01-11-2018, ora 09:56
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Salut.

Trebuie sa inveti sa oferi un alt final orelor de la scoala. Momentan retraiesti senzatia din trecut. Invata sa nu mai anticipezi ceva ce inca nu sa intamplat.
0
01-11-2018, ora 13:07
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Clasa anxioliticele e una larga insa unele din ele au mai degraba un efect simptomatic - cum ar fi efectul benzodiazepinelor: gen Xanax, Rivotril, Diazepam etc. Ele nu se iau decat pt perioade scurte de timp si nu ca tratament de durata.

Tratamentul medicamentos specific e cu antidepresive ce au si un bun efect anxiolitic, la care se asociaza psihoterapia. Unele atacuri de panica raspund si doar la psihoterapie insa inteleg ca nu a fost cazul tau. Ai urmat psihoterapia saptamanal? Cat timp?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
01-11-2018, ora 18:06
Bibi93
Nu este medic/terapeut
Bibi93
Buna ziua! Am urmat acum 3 ani o terapie cognitiv-comportamentala, dar din pacate nu a avut efect. Asta a durat cam 3 luni.Acum de 6 saptamani merg la pshichoterapie analitica. Si acum 3 ani, si de a aceasta data urmez terapia saptamanal. Am urmat si o terapie medicamentoasa, mai exact am luat Asentra, timp de aproximativ 5 luni, timp in care am fost bine, fara atacuri de panica, fara anxietate. Am terminat medicatia, fiindca pshichiatrul la care am mers a considerat ca nu mai am nevoie de tratament, dar din pacate am recazut dupa foarte putin timp. Nu am mai luat medicamente, am considerat ca o sa reusesc si fara sa imi revin, dar din pacate asta nu s-a intamplat. Timp de 2 ani mi-am schimbat total stilul de viata, am citi enorm de mult pe aceasta tema, dar acum cand iar a inceput facultatea, problema s-a agravat. Chiar din aceasta cauza am inceput din nou terapia, si chiar de azi o alt fel de medicatie:Rivotril 0, 5mg, X2 pe zi.
0
01-11-2018, ora 19:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Rivotrilul e tot benzodiazepina. Benzodiazepinele nu sunt recomandate pe termen lung.
Sfatul meu e sa cereti si o alta opinie de la alt psihiatru.
In general tratamentele pentru astfel de cazuri sunt de durata si cu antidepresive, pentru ca organismul sa nu capete dependenta.
0
03-11-2018, ora 10:41
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cand ai urmat prima data psihoterapia ai luat in paralel si tratament medicamentos sau nu? Nu rareori, in cazul unor atacuri de panica/anxietati mai semnificative, se intampla sa fie incercata fie medicatia fara sprijin psihoterapeutic, fie psihoterapia fara sprijin medicamentos.

Cele doua tipuri de interventii se completeaza si nu sunt in competitie. Uneori psihoterapia nu poate functiona fara sprijin medicamentos. Alteori tratamentul medicamentos poate fi urmat de recaderi rapide daca nu e insotit si de psihoterapie.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
05-11-2018, ora 06:27
georgianaf
Nu este medic/terapeut
georgianaf
Buna ziua, in urma cu 3 luni din senin am inceput sa am simptome de tot felul, greata, frica, tremur, durere de inima zic eu, ceva ce ma tinea in piept, palpitatii, presiune in cap etc. Am fost la analize, toate bune, am fost la cardiolog toate bune, am fost la psiholog 6 saptamani nu a functionat, si de o saptamana iau tratament de la psihiatru cu jumatate de cipralex dimineata timp de 2 saptamani apoi cate una intreaga pana la 6 luni iar seara jumatate de anxiar. Dupa o saptamana ma simt foarte bine, s-au redus simptomele si ma bucur ca pot sa fiu eu cea de dinainte.
0
05-11-2018, ora 08:53
Bibi93
Nu este medic/terapeut
Bibi93
Prima data am mers la terapie cognitiv-comportamentala 3 luni, fara sa urmez tratament medicamentos, dupa care peste 4 luni am inceput tratamentul cu Asentra 5 luni fara terapie. Abia acum de 5 saptamani urmez terapie analitica si de 5 zile si tratament medicamentos, Rivotril 0.5 mg din care incerc sa iau numai 0.125 de doua ori dimineata si la pranz.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul