Aspect cheloid... Este normal ca acest cheloid sa arate asa?
In urma unei interventii chirurgicale cu laser, de scoatere a unei alunite de pe spate, am pansat rana ramasa cu baneocin si fluocinolon timp de o luna, in acest interval rana inchizandu-se treptat, dar la urma cand am considerat ca este vindecata (pielea refacuta era cam subtire si sensibila la atingere), am facut o baie si dupa asta am vazut ca s-a deschis iar, sangerand. La consultul medicului acesta mi-a recomandat pansarea in continuare, si intr-adevar dupa inca o luna aceasta s-a cicatrizat, s-a transformat intr-un mic cheloid iar in zona din mijlocul acestuia unde s-a deschis anterior, pielea este in continuare subtire, sensibila la atingere si are o culoare mai rosie decat pielea din preajma.
Intrebarile mele sunt: Este normal ca acest cheloid sa arate asa? Ma tem sa nu se deschida iar aceasta rana, mai ales ca este pe spate si noaptea este mai greu de protejat. Ce trebuie facut in continuare?
Intrebarile mele sunt: Este normal ca acest cheloid sa arate asa? Ma tem sa nu se deschida iar aceasta rana, mai ales ca este pe spate si noaptea este mai greu de protejat. Ce trebuie facut in continuare?
3 comentarii
Cheloidul este o cicatrice vicioasa, a carei limite depasesc de regula dimensiunule leziunii initiale. Cicatricea dvs. nu este obligatoriu sa fie un cheloid.
Daca plaga este acum inchisa, nu are rost sa aplicati creme sau sa o tineti pansata. Aveti grija doar sa nu raniti sau sa iritati zona acea sensibila. Lasati sa treaca trei luni de la operatie, fara sa deranjati cicatricea, iar daca dupa acea tot veti avea probleme, consultati un chirurg plastic.
Multa sanatate!
Daca plaga este acum inchisa, nu are rost sa aplicati creme sau sa o tineti pansata. Aveti grija doar sa nu raniti sau sa iritati zona acea sensibila. Lasati sa treaca trei luni de la operatie, fara sa deranjati cicatricea, iar daca dupa acea tot veti avea probleme, consultati un chirurg plastic.
Multa sanatate!
O sugestie:ar putea fi utila crema Bioderma Cicabio, aplicatii locale dimineata si seara, dupa igiena locala cu un sapun sau gel pentru piele sensibila, pana la vindecare;intrebati-l si pe medicul dumneavoastra daca puteti utiliza aceasta crema;Numai bine
Datorita unor complicatii in timpul travaliului am fost pusa in situatia de a naste prin cezariana. In urma acestei interventii chirurgicale am dezvoltat un cheloid. Este format pe toata suprafata operatiei, este de culoare rosie, iar carnea crescuta este scoasa in relief, plus ca am si mancarimi. Am consultat medicul de familie, care mi-a dat o trimitere la chirurgie plastica ( cu mentiunea ca aceasta interventie intra in asigurare). Desigur ca acolo mi s-a spus ca va trebui sa suport toate cheltuielile si ca va fi necesara spitalizarea timp de o saptamana. Intrebarea si nelamurirea mea in aceasta privinta este ca, de ce este nevoie de o internare atat de indelungata daca operatia in sine consta doar in indepartarea cicatricei ??!!
Se pot produce complicatii in timp daca nu se intervine chirurgical? O viitoare nastere( prin cezariana) poate fi afectata de cheloid?
Se pot produce complicatii in timp daca nu se intervine chirurgical? O viitoare nastere( prin cezariana) poate fi afectata de cheloid?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3cicatrici cheloide
- 9Cicatrici cheloide - tratament
- 3cicatrice cheloida
- 6Cicatrici cheloide in urma unor acnee
- 1cicatrice cheloida
- 4cicatrice cheloida, hipertrofica
- 1Cicatrici cheloide
- 1cicatrice cheloida la copil
- 2Cicatrici cheloide dificile
- 0Cheloid
- 1Keloid - Injectii cu triamcinolon
- 2Operație de splina copii
- 1Cicatrici cheloide
- 4Injectii Cortizon Cicatrice
- 2Intrebare - exista cicatrice hipetrofica si cheloidiana?
- 2Cheloid
Mai multe informații despre: Cicatricile cheloide
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: