As dorii o lamurire

Buna am 29 de ani si am fost diagnosticata cu hipotiroidism primar, urmeaza sa fac un tratament cu eutirox de 25 mg o jumate de tableta. Am citit pe forum ca se poate sa ma ingras in urma tratamentului, este adevarat?! In ultimul timp m-am ingrasat si am avut si retentie de apa in organism, acesta a fost si motivul pentru cate am ajuns la endocrinolog.
2 comentarii

Dati cautare pe net Eutirox prospect si cititi efectele secundare. Unii le au unii nu.

Tratamentul cu Euthyrox se face doar la recomandarea medicului endocrinolog ptr stabilirea unei disfunctii, in urma evaluarii tiroidei, atat ecografic cat si a analizelor de sange(tsh, fT4, etc). Fara aceste evaluari putin probabil ca medicul curant sa poata sti ce cantitate de substitut hormonal aveti nevoie sa va prescrie. Dupa cum spuneti ca va trebui sa luati, jumatate de tableta de 25mcg Euthyrox este o cantitate foarte mica si de obicei reprezinta doza de start pe care probabil va trebui sa o cresteti cu timpul pana la stabilizare. Putin probabil ca aceasta doza sa va influenteze in vreun fel greutatea, de regula dupa ce se ajunge la doza optima, metabolismul se regleaza la fel si greutatea corporala. Luarea in greutate in cazul hipotiroidismului nu se produce in urma retentiei de apa(ca in cazul afectiunilor renale) ci a acumularii/infiltarii de mucopolizaharide prin urmare un tratament de drenare a apei din organism ar putea avea un nedorit.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Anticonceptionale - crestere in greutate?
- 4Ma pot ingrasa de la anticonceptionale?
- 3exista pilule care nu ingrasa?
- 4Sufar de hipotiroidism si fac tratament cu Eutirox
- 5pateul vegetal... cate calorii are, ingrasa?
- 3vreau sa ma ingras
- 4sport si mancat rational si se ingarsa in continuare
- 1medicamentele pentru astm ingrasa?
- 5Dependenta de... paine?
- 0consumul de nuci = ingrasare?
- 5este posibil sa te ingrasi de la logest?
- 1Foarte slab!
- 1Luarea in greutate!
- 0SUBPONDERAL - Am indicele masei corporale de 16.05
- 5cipralex si kilograme in plus
- 1îngrăşare excesivă după operaţie la rinichi
- 1Probleme hormonale?
- 0Hipotiroidism sau nu?
Mai multe informații despre: Hipotiroidia primara ingrasarea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: