Hipotiroidism sau nu?

31-08-2019
Mira87
Nu este medic/terapeut
Mira87
Buna ziua, timp de 8 ani am luat euthyrox 50.Apoi, pentru ca aveam ameteli, dureri de cap, 47 de kg cu vreo 8 kg sub greutatea minimă, l am oprit ptr 2 ani timp în care mi a fost bine.Nu m am îngrășat.Apoi am inceput sa am mentruatii foarte reduse ca si flux dar regulate. Am mers la endocrinolog mi a dat iar euthyrox, inițial de 25.Am luat în greutate brusc.Mi a crescut la 50, astfel am ajuns sa am 80 de kg acum adică cam 22 de kg intr un an.La analize tsh ul iese normal plus celelalte analize de tiroidă.Este normal asa ceva ?Ma dor articulatiile, am fata umflata, burta este umflata parca as fi gravidă în luna a 8a.As opri tratamentul la loc, mi se pare anormal, deși ani de zile am fost slabă sun această doza, acum în loc să mă ajute mai rau imi face, rețin lichid, am crescut cu 3 numere la sutien, transpir intr una, ma dor articulatiile...Mentionez ca merg aproape zilnic cate 10, 15 km cu bicicleta, am 32 de ani.Iar acum după alte analize mi a iesit si rezistență la insulina, probabil din cauza greutății excesive, mi e foame intr una...Am fost la 3 endocrinologi până acum si nu mi au dat o explicație clară ptr ceea ce se intampla
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Perturbarea ritmurilor circadiene joacă un rol cheie în creșterea în greutate
  • Persoanele care se îngrașă din nou, după ce au slăbit, pierd masă musculară și câștigă mai multă grăsime corporală
  • Studiu a constatat diferențe în modificarea greutății între diferitele antidepresive după inițierea tratamentului
  •