exista pilule care nu ingrasa?
3 comentarii
![Dr. Mihnea Dragomir](/arata_img.php?img=cont_4644.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
COntraceptivele orale îngraşă în medie cu 2 kg. Dispersia este foarte mare, adică există femei care nu se îngraşă de loc, altele care se îngraşă chiar cu 10 kg. Pentru a ajunge la media de 2 kg, vă puteţi închipui că numărul celor care nu se îngraşă este mai mare. În ciuda campaniilor publicitare foarte susţinute a puternicelor firme care produc anticoncepţionale, nu există diferenţe notabile între un tip de pilule şi altul, îngrăşarea fiind o caracteristică de teren care, în mare măsură, poate fi prevăzută la consilierea pentru alegerea unui contraceptiv.
![ella04](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Si atunci care e solutia pentru a mentine o greutate normala? Eu nu sunt atat de slaba incat sa imi permit sa ma ingras 10 kg. Care este cauza ingrasarii? Creste pofta de mancare sau exista retentie de apa in organism? Cum poate fii combatuta?
![Dr. Mihnea Dragomir](/arata_img.php?img=cont_4644.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Cauzele îngrăşării la anticoncepţionale sunt multiple. Ele pot creşte atât apetitul, cât şi retenţia apei. De asemenea, au efect anabolizant (adică te pot îngrăşa mai mult, totuşi mâncând mai puţin). Retenţia de apă poate fi combătută luând 2 tablete de Nefrix pe săptămână (de exemplu, în fiecare miercuri şi sâmbătă dimineaţa). În cazul îngrăşării peste 2 kg, eu recomand pacientelor mele schimbarea contraceptivului sau schimbarea metodei.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1kg si sarcina
- 2daca folosesc anticonceptionale cresc sanii?
- 4Sufar de hipotiroidism si fac tratament cu Eutirox
- 2In timpul sarcinii s-a ingrasat foarte mult, ce sa faca sa slabeasca?
- 3poate sa ramana insarcinata daca am avut contact sexual neprotejat in a 15 zi de tratament?
- 8efectul anticonceptionalelor?
- 3contraceptive Logest... cat timp e protejata?
- 3anticonceptionalele si lamaia
- 4sport si mancat rational si se ingarsa in continuare
- 3anticonceptionale dupa intrerupere de sarcina
- 3anticonceptionale dupa Escapelle
- 3sucul frutti fresh de grefe si anticonceptionalele
- 6Am o intrebare despre nevoia de a manca multa paine
- 1cum sa ma ingras
- 3sucul de portocale vs AC
- 12urticarie poate fi cauzata de anticonceptionale?
- 0Anticonceptionale Desorelle si Arcoxia...
- 0Anticoncepționalele Yasmin - protejata dupa a 3-a pastila blister 2?
- 0Anticoncepționale luate înainte cu câteva zile înaintea menstruației
- 1Mercilon menstruație?
Mai multe informații despre: ingrasarea anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: