Artrosinovita copil
Buna seara,
Sunt Liana, din jud Cluj si mama unui baiat de 12 ani, care in ianuarie 2009 a fost diagnosticat cu o artrosinovita genunchi bilateral, tratata la timpul respectiv (imobilizare gipsata si antibiotic / 30 zile) si repetata in octombrie 2013 la genunchiul stang (cauza: o lovitura, imobilizat cu o Orteza cu atela si antibiotic / 10 zile ). Va rog frumos sa-mi recomandati un tratament naturist / tratament balneo, eventual statiunea unde se trateaza "boala" asta, deoarece durerea persista si in prezent, in special la schimbarile meteo. Am intrebat medicul in timpul tratamentului si mi-a spus ca nu recomanda balneo. Din 2009 am evitat apele termale, sunt recomandate sau nu ? Si care ar fi statiunea indicata ?
Va multumesc tare mult si va doresc sanatate !
Sunt Liana, din jud Cluj si mama unui baiat de 12 ani, care in ianuarie 2009 a fost diagnosticat cu o artrosinovita genunchi bilateral, tratata la timpul respectiv (imobilizare gipsata si antibiotic / 30 zile) si repetata in octombrie 2013 la genunchiul stang (cauza: o lovitura, imobilizat cu o Orteza cu atela si antibiotic / 10 zile ). Va rog frumos sa-mi recomandati un tratament naturist / tratament balneo, eventual statiunea unde se trateaza "boala" asta, deoarece durerea persista si in prezent, in special la schimbarile meteo. Am intrebat medicul in timpul tratamentului si mi-a spus ca nu recomanda balneo. Din 2009 am evitat apele termale, sunt recomandate sau nu ? Si care ar fi statiunea indicata ?
Va multumesc tare mult si va doresc sanatate !
5 comentarii
Buna seara!
Nu inteleg absolut deloc utilitatea antibioticului intr-o problema post-traumatica.
Ce greutate/inaltime are copilul si ce eforturi fizice/sportive practica?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu inteleg absolut deloc utilitatea antibioticului intr-o problema post-traumatica.
Ce greutate/inaltime are copilul si ce eforturi fizice/sportive practica?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara, va multumesc pentru promptitudine.
Baiatul are 1.60 m si aprox. 47 kg.Imi cer scuze, am uitat sa mentionez faptul ca la ambele interventii a fost extras un lichid, in 2009 un lichid galben/verzui -analiza insamantare antibiograma = negativa, respectiv in 2013 aceeasi analiza la un lichid alb/galbui cu rezultate de laborator "˜"™ negative"™"™. Dupa prima interventie un an de zile pauza totala la efort fizic si dupa, educatia fizica, dansuri populare, i-am interzis fotbalul cu desavasire, pana in 2013 cand a cazut si au revenit problemele. Acum e tarziu sa ma intreb, dar oare a fost bine ca i-au extras lichidul de la genunchi ?
Multumesc, sanatate va doresc!
Baiatul are 1.60 m si aprox. 47 kg.Imi cer scuze, am uitat sa mentionez faptul ca la ambele interventii a fost extras un lichid, in 2009 un lichid galben/verzui -analiza insamantare antibiograma = negativa, respectiv in 2013 aceeasi analiza la un lichid alb/galbui cu rezultate de laborator "˜"™ negative"™"™. Dupa prima interventie un an de zile pauza totala la efort fizic si dupa, educatia fizica, dansuri populare, i-am interzis fotbalul cu desavasire, pana in 2013 cand a cazut si au revenit problemele. Acum e tarziu sa ma intreb, dar oare a fost bine ca i-au extras lichidul de la genunchi ?
Multumesc, sanatate va doresc!
Nuuuuu, problema trebuie privita fundamental diferit...
D-voastra ignorati total chiar cauza problemelor, si anume traumatismele si supra-solicitarea sportiva.
Ar trebui sa tratati problema la modul logic, adica sa evite eforturile agresive pentru genunchi (foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
D-voastra ignorati total chiar cauza problemelor, si anume traumatismele si supra-solicitarea sportiva.
Ar trebui sa tratati problema la modul logic, adica sa evite eforturile agresive pentru genunchi (foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua,
Dupa cum v-am spus, dupa prima "interventie" (la care nu stiu cauza) nu i-am dat voie sa joace fotbal timp patru ani, dar fiind baiat si la varsta asta, greu de interzis un asemenea sport. Faptele fiind consumate, ce putem face acum ? Bai apa termala, impachetari namol ?
Multumesc frumos !!
Dupa cum v-am spus, dupa prima "interventie" (la care nu stiu cauza) nu i-am dat voie sa joace fotbal timp patru ani, dar fiind baiat si la varsta asta, greu de interzis un asemenea sport. Faptele fiind consumate, ce putem face acum ? Bai apa termala, impachetari namol ?
Multumesc frumos !!
Buna ziua!
Puteti incerca orice doriti, efectul este acelasi.
Problema consta in evitarea eforturilor agresive pentru genunchi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Puteti incerca orice doriti, efectul este acelasi.
Problema consta in evitarea eforturilor agresive pentru genunchi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15dureri de genunchi
- 4Sindrom femuro-patelar
- 7Fratele meu are dureri de genunchi
- 8blocarea genunchiului
- 71dureri de genunchi mari noaptea
- 13osteoporoza si durere de genunchi
- 0dureri de genunchi si coate
- 9dureri groaznice la genunchi
- 3Dureri de spate, sold, genunchi, ochi pe partea stanga.
- 0probleme la genunchi
- 10Ruptura partiala a ligamentului incrucisat
- 4durere genunchi stang partea interioara
- 4Dureri de genunchi
- 1Durere genunchi
- 12Gonartroza
- 3Traumatism genunchi stang
- 1Ortopedie.. Condroblastom condil femural lateral
- 2Genunchi Dislocat
- 1Os crescut sub rotulă
Mai multe informații despre: Genunchiul Durere de genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Boala Osgood-Schlatter (Apofizita tibială anterioară de creștere)
- Gonartroza (artroza genunchiului)
- Leziunile ligamentelor incrucisate ale genunchiului
- Leziunile de menisc
- Ruptura de menisc
- Condromalacia rotuliană (patelară) - condropatia
- Fracturile rotulei
- Osteoartrita genunchiului
- Sindrom dureros patelofemural (genunchiul alergătorului)
- Durere de genunchi
- Durere de rotulă
- Articulatia genunchiului (genunchiul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: