Ar fi mai bine sa iau contraceptive cu estrogen?

20-02-2012
vixen
Nu este medic/terapeut
vixen
Iau Cerazette de 6 ani (pana acum 3 ani era Exluton), doar cu un an in urma am lu-at Milligest timp de 2 luni, iar dupa ce am lu-at in greutate destul de mult, am revenit la Cerazette. La inceput, medicul mi-la prescris pentru ca nu ajunge in laptele matern, dar acum e bine sa il iau in continuare, nu este nici o problema ca il iau zi de zi fara nici o pauza? Ar fi mai bine sa iau contraceptive cu estrogen? Ciclu menstrual am foarte rar, cam la 3-4 luni, si atunci foarte foarte putin(uneori doar pete maronii), stiu ca si pe prospect spune ca asa se intampla, dar e normal ? Nu ma afecteaza cu nimic?
5 comentarii
0
20-02-2012, ora 11:14
vixen
Nu este medic/terapeut
vixen
Va rog sa imi raspundeti. Ar trebui sa ma ingrijorez? Sa merg la medic sa imi prescrie alte contraceptive, pt a avea ciclu menstrual regulat, sau nu e nici o problema si sa continui cu Cerazette?
0
20-02-2012, ora 20:16
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In compara?ie cu reac?iile adverse ale contraceptivelor combinate, cele care sunt doar progesteronice, precum Cerazette, au reac?ii adverse ceva mai rare. Eu nu recomand anticoncep?ionale în general, dar, dac? e s? alege?i între cele dou?, cele doar cu progesteron pun mai rar via?a în pericol.
0
21-02-2012, ora 08:03
vixen
Nu este medic/terapeut
vixen
Multumesc pentru raspuns. Atunci e in regula sa nu am ciclu menstrual (aproape deloc) si sa nu fac nici o pauza (tinand cont ca le iau de 6 ani)? Neavand ciclu menstrual, nu pot ramane insarcinata?
0
27-02-2012, ora 08:59
vixen
Nu este medic/terapeut
vixen
Anticonceptionalele progesteronice pot duce la aparitia unei sarcini ectopice?
0
26-12-2012, ora 17:26
anca 22
Nu este medic/terapeut
anca 22
buna ziua, am inceput cerzette de 16 zile si ieri am observat niste scurgeri maronii si rosiatice nu sunt abundente dar am dureri abdominale ca la ciclu menstrual desi ciclu am avut luna aceasta, ce poate fi?astept cu nerabdare un raspuns.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  •