Anxietate cu atacuri de panica si depersonalizare.
Scuze, metoclopramid am vrut sa zic, metroprolol(egilok) iau pentru tensiune de 0, 25 mg, o pastila pe zi, ca am facut tensiune destul de mare, de cand cu atacurile de panica.Vream sa va mai intreb de zoloft, multi spun ca provoaca insomnie si la asta m-am gandit, recunosc de cand am inceput sa-l iau, si-n general daca este adevarat ca are mai putine efecte secundare decat prozac, etc.
Zoloftul e antidepresiv de zi, insa poate fi luat si seara - deprerinta dimineata totusi...singura reactie care o da si care apare numai in prima saptamana si maximum in a doua e cea de maini si picioare nelinistite (simti senzatia sa le misti), dar dispar apoi. Mai bine tratezi atacurile de panica decat sa iei si betablocante; ce vei face la 50-60 de ani atunci cand arterele si inima ta vor fi nevoite sa fie ajutate de asaceva?
Exact asta vream sa va zic, i-am spus doctorului cardiolog, e bine sa le iau? pentru ca atacurile de panica, nelinistea imi provoaca pulsul mare, am facut 2 ekg-uri si mi-au iesit 110 puls pe minut, eu sunt si un tip mai mare, 1.91 si 120 de kg, acum seara cand mi-l iau e 60-70 maxim.Pe de alta parte am auzit tot felul de pareri, mai ales de la cardiolog, ca nu-i bine sa intrerup betablocantu dupa ureke si sa-l iau minim 5-6 luni.Nu mai stiu ce sa cred, incepusem sa cred la un momentdat ca am nu stiu ce coroana blocata, auzisem pe la tv, si d-asta nu pot sa respir, mai ales ca pe ekg-uri am inteles ca nu se vad daca-s blocate, etc.Tin sa mentionez ca pana la varsta asta, mai exact acum 3 luni, n-am fost la doctor, n-am avut nici o interventie chirurgicala, si am declansat o mare sperietura, habar n-aveam cate boli exista, eram un tip destul de tare, acum daca aud la tv, la stiri de vreo boala, hop, oare n-am si eu asta?:))
In alta ordine de idei, urmez si un regim, incerc sa mai slabesc, sa nu mai aud de tensiune mare, de prob cu greutate, desi am facut fitness, exista si ceva muschi, nu doar grasime.D-asta mi-a si recomandat cardiologul s-o las moale cu fitness-ul ca-mi face rau la tensiune.
In alta ordine de idei, urmez si un regim, incerc sa mai slabesc, sa nu mai aud de tensiune mare, de prob cu greutate, desi am facut fitness, exista si ceva muschi, nu doar grasime.D-asta mi-a si recomandat cardiologul s-o las moale cu fitness-ul ca-mi face rau la tensiune.
Eu zic ca nu e bine sa il iei, pentru ca tu ai tahicardie sinusala, deci doar pulsul accelerat datorita anxietatii si nu o problema cardiaca. Pulsul normal e de 70-80.
Artera coronara blocata la varsta ta nu ai cum sa ai, stai linistit...alea apar dupa 50 de ani si daca mananci multe grasimi.
Nu se vad pe EKG daca sunt blocate, insa se vad pe angiografie, dar nu e cazul la tine pentru ca esti tanar si alea greu se infunda si la batrani.
Anxietatea da ipohondrie...e doar o fobie si atat trebuie sa ramana, cand iti vin astfel de ganduri recurente ca ai avea vreo boala, spune-ti in sinea ta ca e doar anxietatea si atat, si ca esti sanatos.
Fitness-ul nu iti face rau la tensiune, sportul e recomandat si e sanatos...eu as fi de parere sa mai ceri sfaturi si altui cardiolog sa vezi ce spune.
Artera coronara blocata la varsta ta nu ai cum sa ai, stai linistit...alea apar dupa 50 de ani si daca mananci multe grasimi.
Nu se vad pe EKG daca sunt blocate, insa se vad pe angiografie, dar nu e cazul la tine pentru ca esti tanar si alea greu se infunda si la batrani.
Anxietatea da ipohondrie...e doar o fobie si atat trebuie sa ramana, cand iti vin astfel de ganduri recurente ca ai avea vreo boala, spune-ti in sinea ta ca e doar anxietatea si atat, si ca esti sanatos.
Fitness-ul nu iti face rau la tensiune, sportul e recomandat si e sanatos...eu as fi de parere sa mai ceri sfaturi si altui cardiolog sa vezi ce spune.
Da, de exemplu medicul de familie mi-a zis sa nu mai iau egilok, initial luam 1 dim, 1 seara, am renuntat la cel de seara.Chestia cu inima am preluat-o mai mult de la anxietate, simteam niste dureri, ca niste arsuri in ambele parti de langa piept, dar s-au mai dus de cand am luat zoloft.Mai simt niste intepaturi pe langa inima, cand merg mai mult, dar dupa o perioada destul de lunga de inactivitate, stand in pat, gandindu-ma la toate prostiile, poate e normal.Mai iau si nexium pentru un reflux, aveam impresia de gust amar in gura, mai ales dimineata, si cand mancam simteam ca mancarea imi ramane in gat si ma sufoc.Sper sa trec cu bine de perioada asta, am inteles ca este destul de frecvent la persoanele tinere, eu nici acum nu mi-am dat seama ce imi provoaca teama asta de orice.
E normal sa ai aceste fenomene de la anxietate, ea afecteaza nucleul cardiopneumoenteric
Cu riscu sa par agasant, in general, cam cat dureaza o astfel de perioada anxioasa, am intrebat doctora si mi-a spus sec, " in functie de tine" m-a demoralizat putin, cand o sa simt mai bine, sunt sigur ca undeva, in capul meu o sa ma intreb "oare o sa mi recidiveze anxietatea?
A avut dreptate...nu exista limite la anxietate...Stefan o are de 5-8 luni...anxietatea cand se generalizeaza nu trece, ea intra intr-un cerc vicios si se autogenereaza alimentandu-se din gandurile obsesive si fobiile tale. Sigur te vei simti mai bine dupa Zoloft, dar da-i putin timp sa isi faca efectul pe deplin.
Recidivarea este posibila doar daca intrerupi tratamentul...urmeaza-l atata timp cat ti-l indica medicul tau psihiatru si apoi vezi cum te simti la reducerea dozelor si la intreruperea efectiva.
Recidivarea este posibila doar daca intrerupi tratamentul...urmeaza-l atata timp cat ti-l indica medicul tau psihiatru si apoi vezi cum te simti la reducerea dozelor si la intreruperea efectiva.
La mine a inceput foarte usor in iulie 2010, si a continuat foarte urat incepanand din oct, am si eu un timp destul de lung de cand ma bantuie, dar cam de o luna de zile a inceput cu faze urate ca la Stefan, cosmaruri, simteam ca nu ma pot concentra cand vb, simteam nevoia sa stau doar in pat, daca ma ridicam in orice pozitie simteam ca ceva nu este in regula, dar am inceput sa-mi inving usor, usor starile, chiar acum simt un val de caldura prin tot corpul care ma scoate din sarite, asemanator febrei, chiar am crezut ca am febra, dar am 36, 5 temperatura.
Dr.T cat sa mai am rabdare cu tratamentul?eu nu observ nicio diferenta si intentionez sa merg sa ma internez, dar trebui sa ma gandesc bine inainte.
Cred in fiecare minut ca mor, simt ameteli, plictiseala, mana dreapta parca mi se inclesteaza...simt ca ma clatin ca o sa cad jos...ma simt derealizat, deconectat de la realitate...mi-e teama rau...la fel ca mircea, a mea a inceput tot in iulie..pe 4...
Cred in fiecare minut ca mor, simt ameteli, plictiseala, mana dreapta parca mi se inclesteaza...simt ca ma clatin ca o sa cad jos...ma simt derealizat, deconectat de la realitate...mi-e teama rau...la fel ca mircea, a mea a inceput tot in iulie..pe 4...
@Stefan: cat timp a trecut de cand ai inceput tratamentul? Si eu as fi de parere ca ar fi bine sa te internezi, deja dureaza de prea mult timp si e cam urata anxietatea ta.
DrT, si eu m-am gandit la o internare, m-ar ajuta? sau mi-ar marii dozele de antidepresive, etc.Sincer, si eu trebuia sa ajung la un examen, si m-a cuprins o frica foarte mare si iar am intrat intr-o stare destul de urata, frica tot timpu, senzatia ca nu pot face nimic, ce as putea face?
Ar fi bine o internare pentru ca ai fi supravegheat si s-ar putea vedea la ce medicamente reactionezi cel mai bine.
Ideea e ca m-am simtit bine cateva zile dupa zoloft, v-am zis, acum a aparut aceasta stare datorita examenului, sa mai astept sa vad cum reactioneaza zoloftul? deja am luat xanax, coaxil, rivotril, Mirzatren, stiu ca mai sunt destule antidepresive, dar totusi mi-e frica de spital, sa nu ajung o leguma, etc.Si un spital psihiatric, totusi, ma sperie.La mine cam de o luna si un pic au aparut senzatiile astea puternice, ma lasa, iar ma iau, acum am luat dimineata zoloftul si rivotrilu si parca s-a ameliorat putin starea mea, faptu ca am deschis pc-ul si stau la el o mare realizare, ca nu-s in pat:)
Nu trebuie sa te spertie un spital de psihiatrie, ia-o ca pe un concediu, vacanta de odihna. Iar leguma nu ajungi pentru ca tocmai asta urmaresc medicii psihiatrii sa nu ajungi leguma, ci sa fi perfect functional.
E normal sa fi anxios de la examen, e un factor stresor...dar ai sa vezi ca Zoloftul te va transforma intr-un om fara frici...s-a demonstrat ca modifica trasaturile de personalitate, astfel ca omul devine mai indraznet, mai fara teama si ma increzator in fortele proprii. (la fel si paroxetina)
Starea de "leguma" (vegetativa) se induce doar in cazuri grave de schizofrenie la bolnavi cu agresivitate extrema care au comis fapte grave cum ar fi crime, mutilari etc..si care reprezinta un mare pericol pentru ei si pentru cei din jur.oricum acum nu se mai practica din cate stiu.
E normal sa fi anxios de la examen, e un factor stresor...dar ai sa vezi ca Zoloftul te va transforma intr-un om fara frici...s-a demonstrat ca modifica trasaturile de personalitate, astfel ca omul devine mai indraznet, mai fara teama si ma increzator in fortele proprii. (la fel si paroxetina)
Starea de "leguma" (vegetativa) se induce doar in cazuri grave de schizofrenie la bolnavi cu agresivitate extrema care au comis fapte grave cum ar fi crime, mutilari etc..si care reprezinta un mare pericol pentru ei si pentru cei din jur.oricum acum nu se mai practica din cate stiu.
Va multumesc inca o data pt raspunsuri, imi da-ti incredere in mine, am citit tot aici pe forum cum, ca de la aceste atacuri de panica combinate cu anxietate generalizata poate duce la schizofrenie, la asta ma gandesc acum, sa nu inebunesc, acum incerc sa plec in parc, e frumos afara, sper sa ma simt mai bine, vreau sa scap de aceste chinuri, nu-s genul depresiv, eu am o probleme cu simptomele care nu ma lasa sa fac diverse activitati, nici de cum genul depresiv care sta in pat, plange, n-are chef de nimic.Eu am, dar starile pe care frica mi le provoaca sunt foarte puternice si d-asta sunt sceptic cateodata in privinta insanatosiri mele.
Schizofrenia la baieti debuteaza in jurul varstei de 21 de ani, pana in 25 de ani...tu ai cam depasit hopul daca esti nascut in 1986.
Da, fac 25 de ani in martie acum, dar ma gandeam ca sunt la limita, stiti cum e, cand te apuca toate durerile, ganduri negative, o iei razna fara sa-ti dai seama, dar banuiesc ca simptomele sunt altele, si si-ar fi dat seama psihologa mea, psihiatra daca era vb de asa ceva, ma incurajez singur:)
Schizofrenia e destul de perversa, e greu sa iti dai seama de simptomele prodromale...dar cu siguranta daca era ceva psihiatra ta si-ar fi dat seama, mai intai de toate cautam sa excludem orice posibilitate a altei boli mai grave, iar apoi asteptam sa vedem cum evolueaza.
Buna Dr.T!Tocmai am fost la medic pt a-mi mari doza deoarece nu ma simteam bine, asa ca acuma iau 150mg efectin, 20mg abilify, 0, 5mg xanax si 1 mg rispen/zi.Problema e ca tot nu ma simt bine.Ce-mi sugerati sa iau in cazul in care ar fi sa-mi schimb tratamnentul?
Emmma, eu zic sa il lasam pe asta sa vedem dupa un timp ce efecte are...si dupa aceea vedem ce si cum :).
DrT, am fost la plimbare, capul si senzatia de sufocare parca s-au diminuat, dar am o problema cu greata, simt o greata, destul de ciudata, nici nu-mi vine sa mananc, dar daca mananc ceva fortat dispare o perioada.
nu ai iubitul meu schizo.ai grija in tine si credinta.ai inceput sa iti pierzi increderea ta.nu dispera, te vei face bine.gasesti niste principii de viata dupa care sa te ghidezi.dumnezeu ne+a lasat nu ca sa ne ia, ci ca sa ne mantuim!gaseste+ti un duhovnic.AI INCREDERE IN TINE DUMNEZEU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TE PUP
Am reusit sa ajung la examen in weekend-ul asta, chiar l-am si luat, dar in continuare am niste stari ciudat, am fost si cu transportul in comun, am alergat o ora, timp in care n-am simtit nici o durere.Azi dimineata m-am trezit cu o durere sub inima de m-am speriat rau, sper sa fie doar un junghi intercostal, n-am mai sarit in panica foarte rau, sa chem ambulanta sau sa ajung la vreun medic, am zis ce o fi o fi.Cand stau mai mult in pat, simt ca mi se face rau cand ma ridic, am si o problema cu o sinuzita/rinita, imi curge sange din nas cand suflu(iar ma sperii) o sa ajung din nou la orl, ieri am fost intr-o continua miscare, am zis sa incerc sa ies din casa la examen, dupa am fost la plimbare, in mall, dupa care la niste prieteni. O zi care acum 2-3 saptamani daca-mi zicea cineva ca o sa fiu in stare s-o duc la capat, nu credeam in veci.Ce sa mai zic, eu tind spre perfectiune, vreau sa ma simt ca inainte, sa stau in pat cand vreau, sa fac sport cand vreau, sa ma plimb cand vreau, zoloftu si-a facut datoria, m-a scos din "pat" ca sa zic asa, dar mai departe.eu am vointa, fac niste lucruri care uneori mi se par imposibile, dar ma gandesc, oare o sa mai gandesc/fiu ca inainte DrT?
Mircea...ai sa vezi ca vei fi ca inainte, doar sa urmezi tratamentul si sa ai vointa sa treci si peste asta.
DrT, ieri am asteptat o colega dimineata la 7, cam 20 de min in frig, plimbarea am facut-o seara, cand era o vreme mohorata, lapovita, sau ce o fi fost, si parca a intrat putin frigul in mine, spre dimineata in pat am simtit ca imi este frig, ai mei mi-au zis ca de la asta ar fi junghiul sub inima, acum ma duc sa mananc, e bine sa iau un aspacardin sau thrombo ass, mi-au zis ai mei ca sunt bune aspirinele pt asa ceva...a mai scazut in intensitate junghiul sau ce naibii o fi, dar cand respir mai puternic simt intepatura respectiva, mi-am dat si cu diclofenac gel in zona respectiva cand m-am trezit, si parca ceva s-a ameliorat.Si in ceva, foarte important, se apropie data cand fac 21 de zile de cand iau rivotril, nu o sa-l mai iau ziua, doar seara 4 zile, si tre' sa renunt, ideea e ca nu stiu daca o sa pot adormii seara, am programare abia pe 1 martie la doamna doctor psihiatru, ce sa-i spun sa folosesc seara? sa adorm linistit, si asear aveam o stare ciudata cu tot rivotrilu pe care l-am luat, multumesc anticipat pt raspunsuri.
@Mircea: Nu ai nimic la inima, esti tanar si daca era sa ai ceva, s-ar fi descoperit pana la varsta ta. Nu lua aspacardin degeaba, nu baga potasiu in tine doar de frica sa nu ai ceva cu inima. Sub nici o forma nu asculta de ai tai sa faci vreun tratament dupa ureche cu aspirina, fie ea si in doze mici, caci e incompatibila cu Zoloftul (in general SSRI-urile) si astfel subtiaza sangele prea mult si nu e bine. Daca ai vreo durere sporadica si e neaparat nevoie atunci poti lua o aspirina, dar nNU ZILNIC SAU CA TRATAMENT PREVENTIV. Sigur e vreo nevralgie intercostala sau toracica, toti am avut asaceva care au disparut dupa 2-3 zile; asa ca da-te cu diclofenac si stai linistit. Eu nu prea am parere buna despre rivotril, mai ales folosit un timp mai indelungat...fa eforturi sa il lasi.
Am inteles, aspirina era doar o solutie pt azi, am luat decat una, nu iau zilnic, nu mi s-a sugerat asa ceva, doar azi ca am avut durerea respectiva, si in loc de rivotril, cand il las, ce as putea lua, sa ma linistesc si sa pot dormi seara?
Eu as prefera sa nu iei nimic in locul rivotrilului, eventual un ceai calmant de tei si ceva miscare; nu ti-as da inca o benzodiazepina.
Am inteles, rivotrilu mi-a spus doamna doctor ca nu da dependenta, eu sunt de alta parere, am simtit-o pe pielea mea, intr-adevar, cand am incetat sa iau xanax, atunci m-au luat toate frisoanele si durerile, am inlocuit cu rivotril, dupa care am reusit sa-l las de tot si am mers pe mirzatren, dar n-a dat rezultate mirzatrenul, pot lua sedocalm sau ceva asemanator din plante?sincer, nici eu nu vreau sa raman dependent de atatatea medicamente, am lasat si nexium pt ca imi provoca greata acceea, si dupa 2 zile am constatat ca de la nexium era, nu de la zoloft, mai iau vitamina A forte pt rinita, sper ca nu are ceva, sunt atatea indicatii si contraindicatii de m-am zapacit de tot:)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 24Bazofile, Monocite si volum trombocitar mediu-crescute
- 116Atac de panica?
- 52Ameteli puternice cu stare de voma si stare de acru
- 1probleme pulmonare din cauza anxietatii?
- 12650Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- 15atac de panica
- 13Cum sa scap de gandurile eronate si urate?Problema
- 1anxietate - ceea ce ai nevoie ca sa te simti din nou bine!
- 4Anxietate generalizata, metode de tratament, usile marcate cu exit
- 12Distonie neurovegetativa-Atac de panica
- 8Atac de panica si foarte anxietate.. ajut
- 2posibil diagnostic sfaturi
- 2Palpitatii
- 1Anxietate
- 4Epuizare nervoasa ?
- 6Anxietate sau altceva?
- 5Anxietate
- 3Disconfort în zona inimi
- 4Simptome ciudate, care ar putea fi cauzele?
Mai multe informații despre: Anxietatea Atacurile de panica Tulburarea de depersonalizare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: